Botrányos craiovai meccs: zöldasztalnál dönthetnek?
Utoljára módositva: 2019-08-02 10:52:51

A pályán közel három és fél órát tartott az Universitatea Craiova – Budapest Honvéd találkozó az Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóján, viszont a meccs az európai szövetség fegyelmi bizottságánál folytatódhat az olténiai fanatikusok sportszerűtlensége miatt.

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel búcsúzott a csütörtöki visszavágón, viszont a találkozó nem mindennapi körülmények között zajlott, ugyanis sérülések miatt az első félidőben hét percet kellett hosszabbítania a játékvezetőnek, majd a hosszabbítás utolsó pillanatai között újabb fél óra telt el.

Ráadásul az első játékrészben a szurkolókat is meg kellett állítani: a 24. percben megindult egymás felé a magyar és a román tábor, de a rohamrendőrök gyors közbeavatkozása, valamint könnygáz bevetése után helyre állt a rend – a béke, persze, nem…

Az első félidőben a hazaiak ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de komolyabb helyzetet nem tudtak kidolgozni. A Honvéd jól megszervezte a védekezését, ugyanakkor elveszítette kapusát, Lefkovits Robi súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, helyére a kispesti akadémiáról érkező 20 éves Berla Attila állt be, aki első alkalommal szerepelt a felnőtt csapatban.

A folytatásban a fiatal magyar kapus játszotta a főszerepet, több nagy védéssel járult hozzá, hogy a kapura teljesen veszélytelen kispestiek eljutottak a hosszabbításig, majd a tizenegyes-párbajig.

A hosszabbítás botrányos jelenetekkel zárult: Carlos Dos Santos Fortes meglökte a kispesti kapust, majd Bărbuț a nyakánál fogva lökte a földre Batik Bencét. Összeugrottak a játékosok, s a lökdösődés közepette Arnold Hunter játékvezető mellett másfél méterrel hanggránát robbant, amelyet a románok dobtak be – a mentőautó a pályára hajtott, az északír bíró ugyanis összerogyott. A bíró aztán az orvosi ápolás után talpra állt, de nem tudta folytatni, rosszul érezte magát, így a negyedik játékvezető, Jamie Robert Robinson lépett a helyére. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett. A kispestiektől hárman is hibáztak, a románok közül senki, így a Honvéd búcsúzott.

Viszont a kispestiek honlapján még csütörtök este megjelent közlemény szerint a klub megóvja a mérkőzést: „Klubunk számára elfogadhatatlan, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve, a Honvéd vezetése pedig úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lehetett volna tovább folytatni” — írták a kispestiek.

A meccs után a Digi Sport Fotbal Club adásában az egykori FIFA-bíró, Ion Crăciunescu is elismerte, hogy a Craiova rosszabbul is járhat, mint egy pályaeltiltásos és pénzbüntetés. „Emlékeztetett rá egy ismerősöm, hogy van rá két európai precedens, amikor hasonló helyzetben folytatódott a mérkőzés, miután az asszisztens fejbe dobták egy tárggyal. Mindkét esetben az UEFA úgy döntött, hogy a vétkez csapat elveszített a továbbjutást, ugyanis zöldasztalnál törölték az eredményt. Megvan annak a veszélye, hogy az Universitatea Craiova is így járjon, de szerintem nem lenne normális döntés” — mondta Ion Crăciunescu.

Universitatea Craiova – vagy a Honvéd – a görög AEK Athénnal fog mérkőzni jövő héten a harmadik fordulóban.

Európa Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó

Universitatea Craiova – Budapest Honvéd 0–0 – tizenegyesekkel: 3–1.

Továbbjutott: a Craiova.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...