Botrányos craiovai meccs: zöldasztalnál dönthetnek?
Utoljára módositva: 2019-08-02 10:52:51

A pályán közel három és fél órát tartott az Universitatea Craiova – Budapest Honvéd találkozó az Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóján, viszont a meccs az európai szövetség fegyelmi bizottságánál folytatódhat az olténiai fanatikusok sportszerűtlensége miatt.

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel búcsúzott a csütörtöki visszavágón, viszont a találkozó nem mindennapi körülmények között zajlott, ugyanis sérülések miatt az első félidőben hét percet kellett hosszabbítania a játékvezetőnek, majd a hosszabbítás utolsó pillanatai között újabb fél óra telt el.

Ráadásul az első játékrészben a szurkolókat is meg kellett állítani: a 24. percben megindult egymás felé a magyar és a román tábor, de a rohamrendőrök gyors közbeavatkozása, valamint könnygáz bevetése után helyre állt a rend – a béke, persze, nem…

Az első félidőben a hazaiak ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de komolyabb helyzetet nem tudtak kidolgozni. A Honvéd jól megszervezte a védekezését, ugyanakkor elveszítette kapusát, Lefkovits Robi súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, helyére a kispesti akadémiáról érkező 20 éves Berla Attila állt be, aki első alkalommal szerepelt a felnőtt csapatban.

A folytatásban a fiatal magyar kapus játszotta a főszerepet, több nagy védéssel járult hozzá, hogy a kapura teljesen veszélytelen kispestiek eljutottak a hosszabbításig, majd a tizenegyes-párbajig.

A hosszabbítás botrányos jelenetekkel zárult: Carlos Dos Santos Fortes meglökte a kispesti kapust, majd Bărbuț a nyakánál fogva lökte a földre Batik Bencét. Összeugrottak a játékosok, s a lökdösődés közepette Arnold Hunter játékvezető mellett másfél méterrel hanggránát robbant, amelyet a románok dobtak be – a mentőautó a pályára hajtott, az északír bíró ugyanis összerogyott. A bíró aztán az orvosi ápolás után talpra állt, de nem tudta folytatni, rosszul érezte magát, így a negyedik játékvezető, Jamie Robert Robinson lépett a helyére. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett. A kispestiektől hárman is hibáztak, a románok közül senki, így a Honvéd búcsúzott.

Viszont a kispestiek honlapján még csütörtök este megjelent közlemény szerint a klub megóvja a mérkőzést: „Klubunk számára elfogadhatatlan, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve, a Honvéd vezetése pedig úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lehetett volna tovább folytatni” — írták a kispestiek.

A meccs után a Digi Sport Fotbal Club adásában az egykori FIFA-bíró, Ion Crăciunescu is elismerte, hogy a Craiova rosszabbul is járhat, mint egy pályaeltiltásos és pénzbüntetés. „Emlékeztetett rá egy ismerősöm, hogy van rá két európai precedens, amikor hasonló helyzetben folytatódott a mérkőzés, miután az asszisztens fejbe dobták egy tárggyal. Mindkét esetben az UEFA úgy döntött, hogy a vétkez csapat elveszített a továbbjutást, ugyanis zöldasztalnál törölték az eredményt. Megvan annak a veszélye, hogy az Universitatea Craiova is így járjon, de szerintem nem lenne normális döntés” — mondta Ion Crăciunescu.

Universitatea Craiova – vagy a Honvéd – a görög AEK Athénnal fog mérkőzni jövő héten a harmadik fordulóban.

Európa Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó

Universitatea Craiova – Budapest Honvéd 0–0 – tizenegyesekkel: 3–1.

Továbbjutott: a Craiova.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...