Bővül a megye ivóvízhálózata
Utoljára módositva: 2019-11-20 07:57:50

Kedden végre aláírhatták a Szatmár megye ivóvízhálózatának bővítését célzó, közel 252 millió eurós szerződést, hogy mindenhol jó minőségű ivóvizet kortyolhasson a lakosság.

Szatmár megye történetének egyik legnagyobb beruházási szerződését írta alá tegnap Bukarestben Pataki Csaba, a megyei tanács és a Szatmár Megyei Vízügyi Közösségközi Fejlesztési Egyesület (ADI Apă) elnöke, Leitner János, a vízszolgáltató Apaserv Rt. igazgatója és Ioan Marcel Boloş európai alapokért felelős miniszter. A szerződés értelmében egy közel 252 millió euró (1 202 948 260 lej) értékű pályázat megvalósítása kezdődik, melynek során 34 községben építik ki az ivóvíz- és csatornahálózatot, hogy minden településen jó minőségű, mikrobiológiailag ellenőrzött ivóvizet kortyolhasson a lakosság, s a jelenlegi 75%-os lefedettség 100%-osra bővüljön.

A 34 közigazgatási egységen belül 43 településen 435 kilométernyi ivóvíz-, valamint 42 településen 580 kilométernyi csatornahálózatot építenek ki, illetve öt szennyvíztisztító telepet is a 10 000 lakost meghaladó településeken. Ezen beruházásoknak köszönhetően 2023-ra Szatmár megye egész lakosságának hozzáférése lesz a vezetékes ivóvízhez, míg a 2000 főnél több lakossal rendelkező települések mindegyike szennyvízhálózattal is rendelkezik majd. A szerződés aláírását követően a megyei tanács még idén kiírja a közbeszerzési eljárást az első munkálatokra, a konkrét szerződéskötésekre és a munkálatok elkezdésére pedig a jövő év második felében kerül majd sor. „Jó minőségű ivóvizet viszünk a megye minden településére. Ez a beruházás több mint 65 000 embert érint, és Boloş miniszter úrral egyetértettünk abban, hogy ők a legfontosabbak az egész projektben. Megköszöntem és ismételten megköszönöm a miniszter úrnak, hogy az előző kormány 3 évnyi aktatologatása után neki két hét leforgása alatt sikerült áthidalnia a bürokratikus buktatókat és aláírnia ezt a Szatmár számára nagyon fontos szerződést. Hozzáértésről és professzionalizmusról tett tanúbizonyságot, éppúgy, mint három évvel ezelőtt, amikor államtitkárként sikerült kimozdítania a holtpontról a szatmárnémeti körgyűrű ügyét” — fogalmazott Pataki tanácselnök.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...