Bővül a vízhálózat a megyében
Utoljára módositva: 2012-08-03 19:23:00

Aláírták a Szatmár megyei víz- és szennyvízhálózat infrastruktúrájának kiterjesztésére és rehabilitációjára vonatkozó hitelszerződést. A beruházás költségeire 33,2 millió lejt kaptak.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és a szatmárnémeti APASERV képviselői írták alá a finanszírozási szerződést

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és a szatmárnémeti APASERV képviselői tegnap délelőtt kötötték meg a Szatmár megye vízellátására és csatornázására vonatkozó finanszírozási szerződést. A 2012 és 2015 között folyó beruházás keretei között 80 km hosszúságú vízelosztó hálózat és175 km-nyi szennyvízhálózat kiterjesztésére, 4 ivóvíztelep megépítésére, valamint 5 szennyvíztisztító rehabilitációjára és kiterjesztésére kerül majd sor. A beruházásban 13 helyiség szerepel, Szatmárnémeti mellett Nagykárolyban, Batizon, Lázáriban, Szatmárpálfalván, Ombodon, Szatmárudvariban, Mezőfényen, Kaplonyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon, Sárközön, Erdődön és Madarászon is elkezdődnek majd a korszerűsítési munkálatok. A pályázat kedvezményezettje közel 190 000 megyei lakos. A projekt a vízhálózatok kiterjesztésén és újjáépítésén kívül hozzájárul Szatmár megye szolgáltatásainak javításához, a környezet minőségének megőrzéséhez, ugyanakkor az európai irányelvek által megszabott követelményekhez való igazodást is lehetővé teszi.

A szerződésben szereplő finanszírozási hitel 7,66%-át (33,2 millió lejt) jelenti a projekt teljes értékének, ami bruttó 433,5 millió lej, a fennmaradó összeg 78,5%-a az Európai Unió vissza nem térítendő pénzügyi hozzájárulása, 12% az állami költségvetés vissza nem térítendő finanszírozása, 1,84% pedig a helyi önkormányzatok hozzájárulása.

Adrian Ştef, a Megyei Tanács elnöke szerint ez a beruházás stratégiai szempontból is nagyon fontos Szatmár megye számára, mind területi egyensúly, mind gazdasági fejlődés szempontjából, az APASERV számára pedig érdembeli dicsőség, hiszen kitűnő üzemeltető szerepében járul hozzá a megye szolgáltatásainak korszerűsítéséhez.

Mészáros Petra

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...