Bővül a vízhálózat a megyében
Utoljára módositva: 2012-08-03 19:23:00

Aláírták a Szatmár megyei víz- és szennyvízhálózat infrastruktúrájának kiterjesztésére és rehabilitációjára vonatkozó hitelszerződést. A beruházás költségeire 33,2 millió lejt kaptak.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és a szatmárnémeti APASERV képviselői írták alá a finanszírozási szerződést

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és a szatmárnémeti APASERV képviselői tegnap délelőtt kötötték meg a Szatmár megye vízellátására és csatornázására vonatkozó finanszírozási szerződést. A 2012 és 2015 között folyó beruházás keretei között 80 km hosszúságú vízelosztó hálózat és175 km-nyi szennyvízhálózat kiterjesztésére, 4 ivóvíztelep megépítésére, valamint 5 szennyvíztisztító rehabilitációjára és kiterjesztésére kerül majd sor. A beruházásban 13 helyiség szerepel, Szatmárnémeti mellett Nagykárolyban, Batizon, Lázáriban, Szatmárpálfalván, Ombodon, Szatmárudvariban, Mezőfényen, Kaplonyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon, Sárközön, Erdődön és Madarászon is elkezdődnek majd a korszerűsítési munkálatok. A pályázat kedvezményezettje közel 190 000 megyei lakos. A projekt a vízhálózatok kiterjesztésén és újjáépítésén kívül hozzájárul Szatmár megye szolgáltatásainak javításához, a környezet minőségének megőrzéséhez, ugyanakkor az európai irányelvek által megszabott követelményekhez való igazodást is lehetővé teszi.

A szerződésben szereplő finanszírozási hitel 7,66%-át (33,2 millió lejt) jelenti a projekt teljes értékének, ami bruttó 433,5 millió lej, a fennmaradó összeg 78,5%-a az Európai Unió vissza nem térítendő pénzügyi hozzájárulása, 12% az állami költségvetés vissza nem térítendő finanszírozása, 1,84% pedig a helyi önkormányzatok hozzájárulása.

Adrian Ştef, a Megyei Tanács elnöke szerint ez a beruházás stratégiai szempontból is nagyon fontos Szatmár megye számára, mind területi egyensúly, mind gazdasági fejlődés szempontjából, az APASERV számára pedig érdembeli dicsőség, hiszen kitűnő üzemeltető szerepében járul hozzá a megye szolgáltatásainak korszerűsítéséhez.

Mészáros Petra

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen tejterméket fogyasztasz szívesen?
Tejet, aludttejet
Joghurtot, kefírt
Sajtot
Mindet szeretem
Nem fogyasztok tejterméket
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 cm gyömbér, 1 liter víz, 2 db fahéj, 2 db szegfűszeg, méz. A gyömbért alaposan megmossuk, felszeleteljük ...