Bővült az EMNT szolgáltatása
Utoljára módositva: 2018-07-18 20:51:56

Sajtótájékoztatót tartott szerdám az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) szatmárnémeti székházában Kiszner Csaba István, az Erdélyi Magyar Néppárt szatmárnémeti szervezetének elnöke és Csókási Budaházi Attila, a szatmárnémeti Demokrácia Központ irodavezetője.

A találkozó témája az EMNT demokrácia központjai által nyújtott újabb szolgáltatás ismertetése volt. A szatmárnémeti központ is bővíti tevékenységét: a romániai magyar állampolgárok hétfőtől kérhetik a magyar elektronikus személyazonosító igazolványok aktiválását a Vasile Lucaciu (Árpád) utca 18. szám alatt. Az újdonsággal kapcsolatban tudni kell, hogy az új típusú elektronikus személyazonosító igazolvány vizuálisan tartalmazza a korábbi igazolvány adatait, és egy csippel van ellátva, amely további adatokhoz enged hozzáférést. Az aktiválást követően egyszerűbbé válik a hatósági személyazonosítás, használata gyorsabb, kényelmesebb utasellenőrzést biztosít pl. határátkelésnél vagy más hatósági ügyintézések alkalmával. Az igazolvány így kényelmesebbé teszi az utazást, hiszen lehetőséget biztosít olyan zsilipkapus rendszerek igénybevételére, amelyek gördülékenyebbé teszik a reptereken, kikötőkben való határátkelést, elkerülve a hosszas sorban állást. A szatmárnémeti irodában várják tehát azon érdeklődőket, akik aktiválni szeretnék az eSzig-et. Az ügyfelek feltétlenül vigyék magukkal a PIN-kódot tartalmazó kártyát. Fontos tudni, hogy a kártya aktiválásának nincs határideje, és ez nem is kötelező. Bővebb információkkal hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra között, pénteken pedig 9 és 15 óra között az EMNT-székházban, illetve a 0261–768110-es telefonszámon szolgálnak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...