Bővült az EMNT szolgáltatása
Utoljára módositva: 2018-07-18 20:51:56

Sajtótájékoztatót tartott szerdám az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) szatmárnémeti székházában Kiszner Csaba István, az Erdélyi Magyar Néppárt szatmárnémeti szervezetének elnöke és Csókási Budaházi Attila, a szatmárnémeti Demokrácia Központ irodavezetője.

A találkozó témája az EMNT demokrácia központjai által nyújtott újabb szolgáltatás ismertetése volt. A szatmárnémeti központ is bővíti tevékenységét: a romániai magyar állampolgárok hétfőtől kérhetik a magyar elektronikus személyazonosító igazolványok aktiválását a Vasile Lucaciu (Árpád) utca 18. szám alatt. Az újdonsággal kapcsolatban tudni kell, hogy az új típusú elektronikus személyazonosító igazolvány vizuálisan tartalmazza a korábbi igazolvány adatait, és egy csippel van ellátva, amely további adatokhoz enged hozzáférést. Az aktiválást követően egyszerűbbé válik a hatósági személyazonosítás, használata gyorsabb, kényelmesebb utasellenőrzést biztosít pl. határátkelésnél vagy más hatósági ügyintézések alkalmával. Az igazolvány így kényelmesebbé teszi az utazást, hiszen lehetőséget biztosít olyan zsilipkapus rendszerek igénybevételére, amelyek gördülékenyebbé teszik a reptereken, kikötőkben való határátkelést, elkerülve a hosszas sorban állást. A szatmárnémeti irodában várják tehát azon érdeklődőket, akik aktiválni szeretnék az eSzig-et. Az ügyfelek feltétlenül vigyék magukkal a PIN-kódot tartalmazó kártyát. Fontos tudni, hogy a kártya aktiválásának nincs határideje, és ez nem is kötelező. Bővebb információkkal hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra között, pénteken pedig 9 és 15 óra között az EMNT-székházban, illetve a 0261–768110-es telefonszámon szolgálnak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...