Bronzérmesek a tőrvívó srácok
Utoljára módositva: 2014-06-29 12:52:26

Három éremnél tart az SzSK a gyerek korosztályos bajnokságokon. A lány párbajtőrvívók bajnoki címe és Alexandru Ely tőrvívó egyéni ezüstérme után a fiú tőrvívócsapat is dobogóra állt.

A bajnoki érmes tőrvívócsapat: Fógel Márk, Găman Dávid, Tudor Surducan és Alexandru Ely

Két tussal maradt le a bajnoki döntőtől a Szatmárnémeti SK fiú tőrvívócsapata a 12-13 évesek bajnoki küzdelmében, de a Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai így is dobogóra állhattak, miután szoros meccsen megnyerték a bronzmérkőzést.

Az SK a CSS Ploieşti elleni sima győzelem (45–23) után a Bukaresti CSTÁ-val igen fordulatos meccset játszottak. Az egyéni ezüstérmes Alexandru Ely mindhárom asszójában visszahozta a versenybe az SK-t, az első után még vezetéshez is juttatta a csapatot (7–6), de az utolsóban már túl soknak bizonyult a nyolc pontos hátrány (40–32). Az Egyesült Államokban élő szatmári srác 11–5 ugyan megnyerte az asszót, de ezzel együtt a fővárosiak nyertek 45–43-ra. Hasonló izgalmakat élt át az Alexandru Ely, Tudor Surducan, Fógel Márk, Găman Dávid alkotta szatmári csapat a Bukaresti ACS Balestra elleni bronzmeccsen is. Ely nyitott 5–0-lal, majd 13–20-ról hozta vissza az összecsapást 25–22-re, végül 38–40-ről nyertek 45–41-re.

Az első nyolcban zárt három szatmári tőrvívó lány: Kőrőssy Melissza, Cristina Anderco és Briana Silaghi

Így a fiú tőrvívók egy egyéni ezüsttel és egy csapat–bronzzal zártak, ezekkel együtt pedig három éremnél tart a Szatmárnémeti Sportklub a gyerek korosztályos bajnokságon, hiszen korábban a lányok párbajtőrvívó-csapata nyert aranyérmet. Vasárnap délben ugyanis a 12–13 éves lány tőrvívók viadalában nem sikerült az éremszerzés, bár a Simona Surducan, Dan Şuta, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai közül ketten is egy tusra voltak a legjobb négy közé jutástól. Kőrőssy Melissza – aki a hatodik helyen zárt – egy tussal kapott Andreea Gheorghetól (Bukaresti ACS Balestra), Briana Silaghi – ő a 8. lett – 8–5-üs vezetésről kapott ki 8–9-re a bajnoki címszerzésig meg sem álló Emilia Corbutól (Bukaresti CSTA). A többi szatmári lány helyezése: Cristina Anderco 7., Diana Şuta 9., Tamara Ulici 11., Figus Klaudia 12.

Hétfőn a lány tőrvívók csapatversenyét, illetve a 9 éven aluli tőrvívó lányok egyéni viadalát rendezik meg a bukaresti Floreasca Vívóteremben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 17:20
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...