Bronzérmesek a tőrvívó srácok
Utoljára módositva: 2014-06-29 12:52:26

Három éremnél tart az SzSK a gyerek korosztályos bajnokságokon. A lány párbajtőrvívók bajnoki címe és Alexandru Ely tőrvívó egyéni ezüstérme után a fiú tőrvívócsapat is dobogóra állt.

A bajnoki érmes tőrvívócsapat: Fógel Márk, Găman Dávid, Tudor Surducan és Alexandru Ely

Két tussal maradt le a bajnoki döntőtől a Szatmárnémeti SK fiú tőrvívócsapata a 12-13 évesek bajnoki küzdelmében, de a Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai így is dobogóra állhattak, miután szoros meccsen megnyerték a bronzmérkőzést.

Az SK a CSS Ploieşti elleni sima győzelem (45–23) után a Bukaresti CSTÁ-val igen fordulatos meccset játszottak. Az egyéni ezüstérmes Alexandru Ely mindhárom asszójában visszahozta a versenybe az SK-t, az első után még vezetéshez is juttatta a csapatot (7–6), de az utolsóban már túl soknak bizonyult a nyolc pontos hátrány (40–32). Az Egyesült Államokban élő szatmári srác 11–5 ugyan megnyerte az asszót, de ezzel együtt a fővárosiak nyertek 45–43-ra. Hasonló izgalmakat élt át az Alexandru Ely, Tudor Surducan, Fógel Márk, Găman Dávid alkotta szatmári csapat a Bukaresti ACS Balestra elleni bronzmeccsen is. Ely nyitott 5–0-lal, majd 13–20-ról hozta vissza az összecsapást 25–22-re, végül 38–40-ről nyertek 45–41-re.

Az első nyolcban zárt három szatmári tőrvívó lány: Kőrőssy Melissza, Cristina Anderco és Briana Silaghi

Így a fiú tőrvívók egy egyéni ezüsttel és egy csapat–bronzzal zártak, ezekkel együtt pedig három éremnél tart a Szatmárnémeti Sportklub a gyerek korosztályos bajnokságon, hiszen korábban a lányok párbajtőrvívó-csapata nyert aranyérmet. Vasárnap délben ugyanis a 12–13 éves lány tőrvívók viadalában nem sikerült az éremszerzés, bár a Simona Surducan, Dan Şuta, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai közül ketten is egy tusra voltak a legjobb négy közé jutástól. Kőrőssy Melissza – aki a hatodik helyen zárt – egy tussal kapott Andreea Gheorghetól (Bukaresti ACS Balestra), Briana Silaghi – ő a 8. lett – 8–5-üs vezetésről kapott ki 8–9-re a bajnoki címszerzésig meg sem álló Emilia Corbutól (Bukaresti CSTA). A többi szatmári lány helyezése: Cristina Anderco 7., Diana Şuta 9., Tamara Ulici 11., Figus Klaudia 12.

Hétfőn a lány tőrvívók csapatversenyét, illetve a 9 éven aluli tőrvívó lányok egyéni viadalát rendezik meg a bukaresti Floreasca Vívóteremben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...