Búcsúzott 2014-től az RMDSZ
Utoljára módositva: 2014-12-30 11:31:13

Hagyományos módon, közös koccintással búcsúztatta tegnap az óévet a szatmári RMDSZ.

A Sváb Házban gyűlt össze az RMDSZ megyei és szatmárnémeti vezetősége, tagjai, polgármesterek, intézményvezetők, pedagógusok és civil szervezetek képviselői, hogy rövid számadással zárják a hamarosan véget érő 2014-es évet, és pár szóban vázolják a jövő év prioritásait.

„Tudtuk, hogy ez érdekes év lesz, de nem gondoltuk, hogy ennyire! Nem zárunk egyszerű évet, kaptunk hideget-meleget egyaránt helyi és országos szinten is. Túl vagyunk két választáson, az egyiknek direkt résztvevői, a másiknak pedig járulékos áldozatai lettünk. Ellenzékben kezdtük — voltunk kormányon is —, és ellenzékben végezzük, s lehet, jövőre megint sok minden változik” — foglalta össze tömören Pataki Csaba szenátor, a Szatmár megyei RMDSZ-szervezet elnöke, hozzátéve: a 2015-ös év sem lesz könnyebb. Hiszen annak a munkája dönti el, teremti meg a 2016-os évi helyhatósági választások eredményeit. „2015 az építkezés éve lesz, amikor a szervezet- és közösségépítésre kell helyezni a hangsúlyt, és többet kell egymással kommunikálnunk, szervezeten belül és a lakossággal is. Vagy mi vigyázunk saját magunkra, vagy senki” — mondta Pataki. A közösségépítés apropóján elhangzott az is: jövőre Szatmárnémetiben a Római Katolikus Püspökséggel közösen új szobrot állítanak Hám János püspöknek, és szobrot kaphat gróf Széchenyi István is.

Erdei D. István parlamenti képviselő Erdély nagy fejedelmét, Bethlen Gábort idézve — „Mindent nem lehet megtenni, de amit lehet, azt meg kell tenni” — összegezte szintén az idei választások mellett a szövetség két, egyáltalán nem könnyű és egyszerű választási lehetőségét, amikor a kormányba való belépésről, majd a kilépésről kellett dönteni.

Szintén a jövő év fontosságát hangsúlyozta Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a szatmárnémeti RMDSZ-szervezet elnöke is: „Nehéz lesz 2015, mert kemény, közös munkával, jobb kommunikációval és szolidaritással kell felkészülnünk a 2016-os helyhatósági választásokra. Szolidaritás, erre lesz a legnagyobb szükségünk 2015-ben!”

Leitner János, a Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezetének elnöke egyrészt örömét fejezte ki amiatt, hogy Románia elnöke egy kisebbségből származik — ismételten megköszönve mindazoknak, akik rá szavaztak —, másrészt rosszallóan állapította meg: „Szatmár megye fejlődése az idén megállt, és úgy érzem, nem tettünk meg mindent azért, hogy ez ne így legyen.” Az ezen való változtatás érdekében pedig folytatni kell az RMDSZ és az NDF közötti, immár 25 éves szoros és hatékony együttműködést.

A politikusok felszólalásait követően a jelenlévők koccintgatva kívántak egymásnak — a megye minden lakosára is gondolva közben — „bort, búzát, békességet”. A jókívánságok és beszélgetés közben pedig megtudtuk azt is: 2015 február 7-én az V. RMDSZ Böllérversenynek Tasnád ad majd otthont.

Szabó Kinga Mária

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...