Bukaresti tüntetés: a csendőrség a párbeszédre összpontosít
Utoljára módositva: 2019-08-10 15:07:47

A szombatra beharangozott fővárosi tüntetéseken részt vevő rendfenntartó erők küldetése a párbeszédre összpontosít, jelentette ki szombaton Georgian Enache, a Román Csendőrség szóvivője, aki ugyanakkor a törvények betartására szólított fel.

‘A mai küldetésünk elsősorban a párbeszédre összpontosít. Több olyan csoport lesz, amelynek tagjai arra összpontosítanak, hogy fenntartsák a kommunikációt mind a szervezőkkel, mind a tüntetés résztvevőivel, hogy eltávolítsanak minden olyan kockázatot, amely veszélyt jelenthet a közrendre és közbiztonságra’ – fejtette ki Enache a Victoriei téren, ahol a bukaresti csendőrség információs sátrat állított fel.

Hangsúlyozta, a csendőrök ‘a tüntetés optimális és normális körülmények között való lezajlását biztosítják’.

Georgian Enache azt üzente a tüntetésen résztvevőknek, hogy tartsák be a törvényeket.

‘Azt javasoljuk, hogy tartsák be a törvényeket, tájékoztassanak minket azonnal és nyíltan minden olyan dologról, amely a közrendet veszélyezteti, hogy meghozhassuk a szükséges intézkedéseket ott, ahol ez szükséges. Azt akarom, hogy mindenki számára világos legyen. Senkinek nem áll érdekében a feszültségkeltés. Mi is, a fővárosi rendőrség is és a katasztrófavédelem is jelen lesz a helyszínen, pont azért, hogy az ilyen jellegű dolgokat megelőzzük, és meggyőződésem, hogy nem lesznek gondok, amíg működik ez a nyílt párbeszéd’ – szögezte le a csendőrség képviselője.

Elmondta azt is, hogy egy ‘irányítóközpontot is létrehoztak, amelyben képviselteti magát a belügyi tárca minden, az ilyen helyzetek kezeléséért felelős struktúrája’, és a különböző struktúrák állandó kapcsolatban lesznek egymással az esetleges incidensek gyors és optimális megoldása érdekében.

A maga során Daniel Vasile, a fővárosi katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője biztosított afelől, hogy csapataik készenlétben állnak, és azonnal akcióba lépnek, ha szükséges, főként, mert a délután folyamán kánikula várható.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...