Bünették a VSK-t, Kolozsváron játszanak a lányok
Utoljára módositva: 2019-04-07 19:50:56

A román szövetség zsinórban vétett, amikor büntette a VSK-t azért, mert meglátásuk szerint sportszerűtlenek voltak a kupadöntő díjkiosztóján. Mureșan hangsúlyozta, a VSK képviselve volt a díjkiosztón, senki sem szólt nekik, hogy a teljes keret ott kell legyen azért, hogy egy darab plakettet átvegyenek.

A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) versenybizottsága által kiszabott 12 ezer euró büntetés előzte meg a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának a kolozsvári utazását. A klubot és a csapat játékosait azért bírságolták, mert a FRB szerint a VSK sportszerűtlenül viselkedett, amikor nem jelent meg a teljes kerettel a sepsiszentgyörgyi Román Kupa-döntő díjkiosztó ünnepségén: a tettért 5000 eurót kéne fizessen a klub és további 500 eurót mindegyik játékos és a meccslapon szereplő kerettag egyenként, akik nem vettek részt az eseményen.

A VSK viszont fellebbezett és egy közleményt adott ki, amelyben részletesen kifejti, hogy miért tarja abberánsnak a FRB büntetését.

„Az biztos, hogy a klub nem fog egyetlen cent büntetést sem fizetni a FRB-nek” — jelentette ki Florin Mureșan, a VSK női kosárlabdacsapatának a menedzsere, aki rávilágított arra, hogy a szövetség jogtalanul járt el, mivel a büntetés megszabása előtt nem hallgatta meg a „vétkes fél” álláspontját. „Ez egy visszaélés, és én személyesen perelni fogom a bizottság elnökét az 500 euró büntetés kiszabásáért. És a megítélt kártérítést árva gyerekeknek fogom adományozni – mivel egész biztosan megnyerem a pert. Nyilvánosan kérem a bizottság elnökének lemondását, mivel nem az első eset, amikor hallottak szerint osztja a büntetést” – olvasható a közleményben, rávilágítva az elmúlt időben vétett hibákra.

Mureșan ugyanakkor azt is elmondta, a mérkőzést megelőző technikai megbeszélésen Rist Tibor szövetségi megfigyelő nem említette, hogy a meccs után a teljes csapatnak ott kell mardni a díjkiosztón. Rámutatott, a VSK képviselve volt Octavian Boian másodedző által, senki sem szólt nekik, hogy a teljes keret fel kell álljon.

„Rist Tibi csak annyit kérdezett, hogy egyet értünk-e azzal, hogy a csapat helyben maradjon a meccs előtt a román hímnusz után , amíg a közönség elénekeli a székelyhímnuszt. Arról nem kaptunk utasítást, hogy mi történjen a meccs után. Amúgy, tavaly mit kaptunk ezüstérmesként? Egy plakettet és más semmit… Érmek nélkül, ami megmaradhatott volna a lányoknak a gyűjteményükben, hogy majd láthassák, hogy játszottak egy Román Kupa-döntőt. Abból a 42 ezer lejből, amit a Sepsi fizetett a liciten, vehettek volna egy-egy érmét. A fellebbezést a sajtóban is megjelentetem, hogy mindenki megértse, hogy miért vagyunk sereghajtók a világrangsorban.”

A VSK egyébként kedden 17 órától Kolozsváron játszik a Nemzeti Liga rájátszásának negyeddöntőjében. A három nyert mérkőzésig tartó párharc első két, szatmári találkozóját a VSK nyerte. Ha behúzzák a mai találkozót is, akkor Maikel Lopez edző tanítványai több mint egy hetet készülhetnek a három nyert meccsig tartó elődöntőre, hiszen a következő ellenfél a Brassói Olimpia – Phoenix Konstanca párharcból kerül ki, és az első meccset csak hétfő délután rendezik.

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: Manases Sándor

A képen: Senki sem hívta vissza a lányokat a díjkiosztásra

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...