Bünették a VSK-t, Kolozsváron játszanak a lányok
Utoljára módositva: 2019-04-07 19:50:56

A román szövetség zsinórban vétett, amikor büntette a VSK-t azért, mert meglátásuk szerint sportszerűtlenek voltak a kupadöntő díjkiosztóján. Mureșan hangsúlyozta, a VSK képviselve volt a díjkiosztón, senki sem szólt nekik, hogy a teljes keret ott kell legyen azért, hogy egy darab plakettet átvegyenek.

A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) versenybizottsága által kiszabott 12 ezer euró büntetés előzte meg a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának a kolozsvári utazását. A klubot és a csapat játékosait azért bírságolták, mert a FRB szerint a VSK sportszerűtlenül viselkedett, amikor nem jelent meg a teljes kerettel a sepsiszentgyörgyi Román Kupa-döntő díjkiosztó ünnepségén: a tettért 5000 eurót kéne fizessen a klub és további 500 eurót mindegyik játékos és a meccslapon szereplő kerettag egyenként, akik nem vettek részt az eseményen.

A VSK viszont fellebbezett és egy közleményt adott ki, amelyben részletesen kifejti, hogy miért tarja abberánsnak a FRB büntetését.

„Az biztos, hogy a klub nem fog egyetlen cent büntetést sem fizetni a FRB-nek” — jelentette ki Florin Mureșan, a VSK női kosárlabdacsapatának a menedzsere, aki rávilágított arra, hogy a szövetség jogtalanul járt el, mivel a büntetés megszabása előtt nem hallgatta meg a „vétkes fél” álláspontját. „Ez egy visszaélés, és én személyesen perelni fogom a bizottság elnökét az 500 euró büntetés kiszabásáért. És a megítélt kártérítést árva gyerekeknek fogom adományozni – mivel egész biztosan megnyerem a pert. Nyilvánosan kérem a bizottság elnökének lemondását, mivel nem az első eset, amikor hallottak szerint osztja a büntetést” – olvasható a közleményben, rávilágítva az elmúlt időben vétett hibákra.

Mureșan ugyanakkor azt is elmondta, a mérkőzést megelőző technikai megbeszélésen Rist Tibor szövetségi megfigyelő nem említette, hogy a meccs után a teljes csapatnak ott kell mardni a díjkiosztón. Rámutatott, a VSK képviselve volt Octavian Boian másodedző által, senki sem szólt nekik, hogy a teljes keret fel kell álljon.

„Rist Tibi csak annyit kérdezett, hogy egyet értünk-e azzal, hogy a csapat helyben maradjon a meccs előtt a román hímnusz után , amíg a közönség elénekeli a székelyhímnuszt. Arról nem kaptunk utasítást, hogy mi történjen a meccs után. Amúgy, tavaly mit kaptunk ezüstérmesként? Egy plakettet és más semmit… Érmek nélkül, ami megmaradhatott volna a lányoknak a gyűjteményükben, hogy majd láthassák, hogy játszottak egy Román Kupa-döntőt. Abból a 42 ezer lejből, amit a Sepsi fizetett a liciten, vehettek volna egy-egy érmét. A fellebbezést a sajtóban is megjelentetem, hogy mindenki megértse, hogy miért vagyunk sereghajtók a világrangsorban.”

A VSK egyébként kedden 17 órától Kolozsváron játszik a Nemzeti Liga rájátszásának negyeddöntőjében. A három nyert mérkőzésig tartó párharc első két, szatmári találkozóját a VSK nyerte. Ha behúzzák a mai találkozót is, akkor Maikel Lopez edző tanítványai több mint egy hetet készülhetnek a három nyert meccsig tartó elődöntőre, hiszen a következő ellenfél a Brassói Olimpia – Phoenix Konstanca párharcból kerül ki, és az első meccset csak hétfő délután rendezik.

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: Manases Sándor

A képen: Senki sem hívta vissza a lányokat a díjkiosztásra

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 18:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...