Büntetések parlagfű miatt
Utoljára módositva: 2018-09-11 17:20:53

Még közel sincs vége az október végéig virágzó parlagfű-szezonnak, de június óta több mint 150 tulajdonost szólított fel városban lévő, főleg az erősen allergén parlagfűvel benőtt területeik megtisztítására a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Az egész nyár során rendszeresen folytatott akció eredményeképpen mára körülbelül harminc hektárnyi elhanyagolt városi terület lett — elsősorban parlagfűtől — letakarítva, írja összefoglalójában a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A bevett gyakorlat szerint, ha a telek megtisztításáról szóló felszólításnak a tulajdonosok nem tettek eleget, büntetést róttak ki rájuk a városi rendőrök, sajnos idén összesen 29 ezer lej értékben volt szükség erre az intézkedésre. Ezer lejtől két és félezer lejig terjedő büntetést róható ki arra a telektulajdonosra, aki nem tesz eleget a mentesítésnek.

Az önkormányzati megbízottak tovább folytatják az elhanyagolt, gyomnövényekkel teli területek beazonosítását, akik egyben arra kérik a lakosokat, amennyiben ilyen területekről van tudomásuk, jelentsék azt a városi rendőrség 0361–919-es telefonszámán.

A mentesítési kötelezettség mindenkire és minden területre vonatkozik, beleértve a mezőgazdasági növényekkel hasznosított külterületi földeket, réteket, legelőket, ültetvényeket, belterületi kiskerteket, illetve az építési területeket is, függetlenül attól, hogy azok magánkézben vannak, céges tulajdonúak, vagy közhivatalok területei.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 19.
Jó lenne tudatosítanod, a verseny spirituális szempontból nem létezik. Nem kell legyőznöd senkit, és nem kell elvenned semmit senkitől. Az élet folyamatosan tolja eléd a lehetőségeket, és folyamatosan tolja eléd mindazt, amire szükséged van. Figyeld meg, ahogy ma estig minden szükséges felbukkan az életedben.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...