Büntetések parlagfű miatt
Utoljára módositva: 2018-09-11 17:20:53

Még közel sincs vége az október végéig virágzó parlagfű-szezonnak, de június óta több mint 150 tulajdonost szólított fel városban lévő, főleg az erősen allergén parlagfűvel benőtt területeik megtisztítására a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Az egész nyár során rendszeresen folytatott akció eredményeképpen mára körülbelül harminc hektárnyi elhanyagolt városi terület lett — elsősorban parlagfűtől — letakarítva, írja összefoglalójában a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A bevett gyakorlat szerint, ha a telek megtisztításáról szóló felszólításnak a tulajdonosok nem tettek eleget, büntetést róttak ki rájuk a városi rendőrök, sajnos idén összesen 29 ezer lej értékben volt szükség erre az intézkedésre. Ezer lejtől két és félezer lejig terjedő büntetést róható ki arra a telektulajdonosra, aki nem tesz eleget a mentesítésnek.

Az önkormányzati megbízottak tovább folytatják az elhanyagolt, gyomnövényekkel teli területek beazonosítását, akik egyben arra kérik a lakosokat, amennyiben ilyen területekről van tudomásuk, jelentsék azt a városi rendőrség 0361–919-es telefonszámán.

A mentesítési kötelezettség mindenkire és minden területre vonatkozik, beleértve a mezőgazdasági növényekkel hasznosított külterületi földeket, réteket, legelőket, ültetvényeket, belterületi kiskerteket, illetve az építési területeket is, függetlenül attól, hogy azok magánkézben vannak, céges tulajdonúak, vagy közhivatalok területei.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...