Büntetések parlagfű miatt
Utoljára módositva: 2018-09-11 17:20:53

Még közel sincs vége az október végéig virágzó parlagfű-szezonnak, de június óta több mint 150 tulajdonost szólított fel városban lévő, főleg az erősen allergén parlagfűvel benőtt területeik megtisztítására a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Az egész nyár során rendszeresen folytatott akció eredményeképpen mára körülbelül harminc hektárnyi elhanyagolt városi terület lett — elsősorban parlagfűtől — letakarítva, írja összefoglalójában a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A bevett gyakorlat szerint, ha a telek megtisztításáról szóló felszólításnak a tulajdonosok nem tettek eleget, büntetést róttak ki rájuk a városi rendőrök, sajnos idén összesen 29 ezer lej értékben volt szükség erre az intézkedésre. Ezer lejtől két és félezer lejig terjedő büntetést róható ki arra a telektulajdonosra, aki nem tesz eleget a mentesítésnek.

Az önkormányzati megbízottak tovább folytatják az elhanyagolt, gyomnövényekkel teli területek beazonosítását, akik egyben arra kérik a lakosokat, amennyiben ilyen területekről van tudomásuk, jelentsék azt a városi rendőrség 0361–919-es telefonszámán.

A mentesítési kötelezettség mindenkire és minden területre vonatkozik, beleértve a mezőgazdasági növényekkel hasznosított külterületi földeket, réteket, legelőket, ültetvényeket, belterületi kiskerteket, illetve az építési területeket is, függetlenül attól, hogy azok magánkézben vannak, céges tulajdonúak, vagy közhivatalok területei.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...