Büntetésre számíthat a LPS és a Primavera is
Utoljára módositva: 2018-09-25 15:08:24

Sem a Bihar megyei rendezők, sem résztvevő Szatmár megyei csapatok nem értesítették a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesületet a 16 évesek bajnokságáról. Ha a szatmári egyesület végrehajtó bizottsága úgy dönt, akkor a klubok szankciókra számíthatnak.

Érdekes fordulatot vehet a Szatmárnémeti Sportlíceum és a Szatmárnémeti Primavera focisulinak az ügye. Mint arról beszámoltunk, a másfél héttel ezelőtti, egymás elleni U16-os korosztályos mérkőzés végén kisebb kakaskodás volt a pályán. Később egy videó-felvétel is előkerült az esetről, amelyből kiderül, hogy a Primavera kapusedzője, Raul Cherecheș megszorította a LPS egyik játékosának a nyakát, aki leesett a földre. Ekkor néhány szülő beszaladt a pályára, de a mérkőzés bíróinak és az edzőknek közbeavatkozásának köszönhetően hamar lecsillapodtak a kedélyek.

Egyébként a mérkőzés rangadóhoz illő hangulatban zajlott, de nem voltak durva szabálytalanságok, mindkét oldalon 3-3 sárga lapot osztott ki Simon Elek játékvezető. Az említett videóban az is látszik, amint a meccs végén az ellenfelek egymáshoz mennek kezet fogni, viszont a sportszerű jelenetet Cherecheș kirohanása rontotta el. Úgy tudjuk, Simon külön jelentést készített az esetről, amit eljuttatott a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesülethez (AJF). Innen vált érdekesebbé az ügy: az U16-os korosztályos regionális bajnokságot nem a szatmári, hanem a Bihar megyei AJF rendezi. „Itt van nálunk a bírók jelentése, viszont mi nem tudunk mit kezdeni vele, mert az eset egy olyan meccsen történt, aminek a szervezéséhez semmi közünk. Vagyis nincs törvényes alapja, hogy mi ebben az ügyben bárkit is felelősségre vonjunk” — nyilatkozta a Szatmári Friss Újságnak Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke. A szatmári AJF-nek annyi volt a szerepe a meccsen, hogy a LPS kérésére bírót küldött a pályára. „A kérvényből az derül ki, hogy barátságos mérkőzés státusa volt a találkozónak” — szögezte le Szilágyi. A Szatmár megyei AJF elnöke hozzátette: „A tornát a Bihar megyei AJF rendezi, nem is értesítettek minket a szándékukról. A sajtóból értesültünk róla, hogy van ilyen torna, és hogy vannak Szatmár megyei résztvevői is. A Szatmárnémeti LPS és a Szatmárnémeti Primavera is a Szatmár megye AJF tagegyesülete, ezért nekik kötelességük lett volna értesíteni minket a tornán való részvételi szándékunkról. Senki sem gördített volna akadályt eléjük. Ebben az ügyben a Bihar megyeieket terheli a felelősség, de úgy tűnik, hogy ők egy hatcsapatos torna szervezésére is képtelenek” — tette hozzá Szilágyi. Kérdés, hogy a bihariak milyen módon vállalnak felelősséget, ugyanis a két klub nem rendelkezik bihari tagsággal.

A két klub képviselőjének viszont mégis meg kell jelenniük majd a Szatmár megyei AJF előtt. Mivel felrúgták a tagsági szabályokat, ezért vélhetően büntetés is vár rájuk. Szilágyi azt mondta, ezen a héten szeretné összehívni a végrehajtó bizottság ülését, hogy megvitassák ezt az ügyet. Akkor fog kiderülni, hogy milyen megrovásban részesülnek majd a csapatok.

Ki fog dönteni Cherecheș büntetéséről? A szatmáriak ugyanis nem rendezői annak a tornának, ahol történt az eset, a bihariak pedig nem rendelhetnek el büntetést olyan csapatok képviselőire, amelyek nem tartoznak a tagegyesületeik közé.

Mivel a LPS egyik játékosának a szülei a felvételt a román szövetséghez is eljuttatták, ezért – mint a honi labdarúgás fő irányítója – vélhetően ők lesznek azok, akik kiosztják a várható szankciót.

A 16 éven aluliak regionális tornáján egyébként hat csapat vesz részt: a Nagyváradi Viitorul, a Kolozsvári Viitorul, az Aradi Viitorul, a Nagybányai Electrica, a Szatmárnémeti Primavera és a Szatmárnémeti LPS. Három forduló után a kolozsváriak, a Primavera, a nagyváradiak és a LPS foglalják el az első négy pozíciót ebben a sorrendben, egyaránt 6 ponttal. Az elmúlt hétvégén a LPS Nagybányán nyert 3–1-re, a focisuli csapata pedig idehaza 2–0-ra verte aradi vendégét.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...