Büntetésre számíthat a LPS és a Primavera is
Utoljára módositva: 2018-09-25 15:08:24

Sem a Bihar megyei rendezők, sem résztvevő Szatmár megyei csapatok nem értesítették a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesületet a 16 évesek bajnokságáról. Ha a szatmári egyesület végrehajtó bizottsága úgy dönt, akkor a klubok szankciókra számíthatnak.

Érdekes fordulatot vehet a Szatmárnémeti Sportlíceum és a Szatmárnémeti Primavera focisulinak az ügye. Mint arról beszámoltunk, a másfél héttel ezelőtti, egymás elleni U16-os korosztályos mérkőzés végén kisebb kakaskodás volt a pályán. Később egy videó-felvétel is előkerült az esetről, amelyből kiderül, hogy a Primavera kapusedzője, Raul Cherecheș megszorította a LPS egyik játékosának a nyakát, aki leesett a földre. Ekkor néhány szülő beszaladt a pályára, de a mérkőzés bíróinak és az edzőknek közbeavatkozásának köszönhetően hamar lecsillapodtak a kedélyek.

Egyébként a mérkőzés rangadóhoz illő hangulatban zajlott, de nem voltak durva szabálytalanságok, mindkét oldalon 3-3 sárga lapot osztott ki Simon Elek játékvezető. Az említett videóban az is látszik, amint a meccs végén az ellenfelek egymáshoz mennek kezet fogni, viszont a sportszerű jelenetet Cherecheș kirohanása rontotta el. Úgy tudjuk, Simon külön jelentést készített az esetről, amit eljuttatott a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesülethez (AJF). Innen vált érdekesebbé az ügy: az U16-os korosztályos regionális bajnokságot nem a szatmári, hanem a Bihar megyei AJF rendezi. „Itt van nálunk a bírók jelentése, viszont mi nem tudunk mit kezdeni vele, mert az eset egy olyan meccsen történt, aminek a szervezéséhez semmi közünk. Vagyis nincs törvényes alapja, hogy mi ebben az ügyben bárkit is felelősségre vonjunk” — nyilatkozta a Szatmári Friss Újságnak Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke. A szatmári AJF-nek annyi volt a szerepe a meccsen, hogy a LPS kérésére bírót küldött a pályára. „A kérvényből az derül ki, hogy barátságos mérkőzés státusa volt a találkozónak” — szögezte le Szilágyi. A Szatmár megyei AJF elnöke hozzátette: „A tornát a Bihar megyei AJF rendezi, nem is értesítettek minket a szándékukról. A sajtóból értesültünk róla, hogy van ilyen torna, és hogy vannak Szatmár megyei résztvevői is. A Szatmárnémeti LPS és a Szatmárnémeti Primavera is a Szatmár megye AJF tagegyesülete, ezért nekik kötelességük lett volna értesíteni minket a tornán való részvételi szándékunkról. Senki sem gördített volna akadályt eléjük. Ebben az ügyben a Bihar megyeieket terheli a felelősség, de úgy tűnik, hogy ők egy hatcsapatos torna szervezésére is képtelenek” — tette hozzá Szilágyi. Kérdés, hogy a bihariak milyen módon vállalnak felelősséget, ugyanis a két klub nem rendelkezik bihari tagsággal.

A két klub képviselőjének viszont mégis meg kell jelenniük majd a Szatmár megyei AJF előtt. Mivel felrúgták a tagsági szabályokat, ezért vélhetően büntetés is vár rájuk. Szilágyi azt mondta, ezen a héten szeretné összehívni a végrehajtó bizottság ülését, hogy megvitassák ezt az ügyet. Akkor fog kiderülni, hogy milyen megrovásban részesülnek majd a csapatok.

Ki fog dönteni Cherecheș büntetéséről? A szatmáriak ugyanis nem rendezői annak a tornának, ahol történt az eset, a bihariak pedig nem rendelhetnek el büntetést olyan csapatok képviselőire, amelyek nem tartoznak a tagegyesületeik közé.

Mivel a LPS egyik játékosának a szülei a felvételt a román szövetséghez is eljuttatták, ezért – mint a honi labdarúgás fő irányítója – vélhetően ők lesznek azok, akik kiosztják a várható szankciót.

A 16 éven aluliak regionális tornáján egyébként hat csapat vesz részt: a Nagyváradi Viitorul, a Kolozsvári Viitorul, az Aradi Viitorul, a Nagybányai Electrica, a Szatmárnémeti Primavera és a Szatmárnémeti LPS. Három forduló után a kolozsváriak, a Primavera, a nagyváradiak és a LPS foglalják el az első négy pozíciót ebben a sorrendben, egyaránt 6 ponttal. Az elmúlt hétvégén a LPS Nagybányán nyert 3–1-re, a focisuli csapata pedig idehaza 2–0-ra verte aradi vendégét.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A belleville-i zsaru
Ma, 14:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...