Büntetik a választási csalást
Utoljára módositva: 2014-10-02 19:39:53

„A választási eredménynek a szavazók akaratát kell tükröznie” — fogalmazott Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettes a csütörtök délelőtt tartott távértekezlet keretében.

 

A november 2-i, illetve 16-i (második forduló) államelnök-választást megelőző kampány holnap (október 3.) kezdődik, ennek kapcsán Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettes távértekezletet tartott a prefektusok, illetve a belügyi intézmények vezetőinek részvételével. „A mi feladatunk biztosítani azt, hogy a választás a törvény előírásainak betartásával folyjon. Nem tolerálok semmilyen kihágást! Senki nem vehet ki pihenőszabadságot, senkinek nem lehet szabad hétvégéje!” — lépett fel határozottan Oprea, aki kérte a jelenlevőket, tartsák be a választási ütemtervben szereplő valamennyi határidőt. A választási kampány során 30 ezer belügyi alkalmazott — rendőr, csendőr, határőr — teljesít majd szolgálatot, míg a választások napján 50 ezren felügyelik a rendet.

Országos viszonylatban 18 550 szavazóház működik majd, 20 765 000 szavazólapot nyomtattak, 94 720 „Votat” pecsétet készítettek elő. A választási csalások megelőzése érdekében a belügyminisztérium alkalmazottai felvilágosító kampányt szerveznek, szórólapokat osztanak szét a lakosság körében, a kihágásokról, illetve az azokért kiszabható szankciókról tájékoztatják őket.

Eugeniu Avram prefektus a távértekezlet végén szintén arra kérte a jelen levő intézményvezetőket, tegyenek meg minden tőlük telhetőt annak érdekében, hogy a választási kampány és maga a választás zökkenőmentes legyen.

 

Jelezni lehet a kihágást

 

A Szatmárnémeti Helyi Tanács tagjai szeptember 25-i ülésükön jóváhagyták azt a tanácsi határozatot, amelynek értelmében a megyeközpontban egyetlen helyen sem lehet választási molinókat kifüggeszteni. A határozattervezet azt követően lép hatályba, hogy minden helyi tanácsos aláírja a gyűlés jegyzőkönyvét. Dorel Coica polgármester nem kérdőjelezheti meg a helyi tanácsi határozatot, azt gyakorlatba kell ültetnie. Altfatter Tamás alprefektus elmondta, a 215-ös törvény 45-ös cikkelye alapján a gyűlést követő 10 napon belül kell a prefektusi hivatalhoz eljuttatni a tanácsi határozatot, melyet aztán a jogászok procedurális és tartalmi szempontból átvizsgálnak. Amennyiben valamit nem találnak rendben, módosító javaslatot fogalmaznak meg, melyet eljuttatnak a polgármesternek. Azonban a helyi tanácsi határozat mindaddig érvényben marad, míg azt a bíróságon meg nem támadják. A megyeközpont polgármestere többször is hangoztatta, hogy nem veszi figyelembe a helyi tanácsi határozat tartalmát, és engedélyezni fogja a molinók kifüggesztését. Amennyiben a lakosság lát kihelyezett bannert Szatmárnémetiben, jelezheti a Szatmár Megyei Választási Iroda (BEJ) munkatársainál, ők pedig hivatalból eljárást indítanak. Amennyiben szabálysértést állapítanak meg, a rendőrség a polgármestert bírságolja meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 18:30
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...