Büntetik a zöldben parkolókat
Utoljára módositva: 2014-07-30 10:54:03

Naponta előfordul, hogy zöldövezetre parkolt autó sofőrjét büntetik meg a városi rendőrök, a füves területek bánják, hogy kevés a parkoló.

 

A szatmárnémeti zöldövezetek is megsínylik a parkolóhelyek hiányát a megyeszékhelyen, egyre gyakrabban fordul elő, hogy jobb híján valamelyik füves részen hagyják autójukat a sofőrök. Az ilyesmi természetesen tilos, a kihágások ellen a városi rendőrök szoktak fellépni, a közlekedési rendőrök nemigen foglalkoznak az ilyen esetekkel. Az egyenruhások a 33/2011-es számú városi tanácsi határozatra hivatkoznak a jegyzőkönyvek írásakor, ez a rendelkezés mondja ki, hogy az ilyen parcellákat kímélni kell, azokon sem autót, sem egyéb nagy méretű tárgyat tartani, sőt azon átgázolni gyalog sem szabad.

 

Borsos bírság

 

Júliusban negyvenegy esetben büntettek meg olyan autóst a városi rendőrség munkatársai, akik fittyet hánytak erre a szabályra és ráhajtottak füves területre, elsősorban a városközpontban és a lakótelepeken fordulnak elő leggyakrabban ilyen esetek, tájékoztatta lapunkat a városi rendőrség közrendért felelős osztályvezetője. Sergiu Blaga elmondta, a nemtörődöm sofőröket kétszáztól ötszáz lejig terjedő büntetéssel „jutalmazzák”, ha nincs meg, hogy ki követte el a kihágást, a gépjármű tulajdonosa kell hogy kifizesse a büntetést. Mint ahogy a legtöbb közúti bírság esetében, az ilyenek esetében is lehetőség van arra, hogy az értesítést követő két napon belül csak a kiszabott bírság felét fizesse a vétkes, a befizetést a Romana téri helyi adóhivatalban lehet megtenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...