Büntetik a zöldben parkolókat
Utoljára módositva: 2014-07-30 10:54:03

Naponta előfordul, hogy zöldövezetre parkolt autó sofőrjét büntetik meg a városi rendőrök, a füves területek bánják, hogy kevés a parkoló.

 

A szatmárnémeti zöldövezetek is megsínylik a parkolóhelyek hiányát a megyeszékhelyen, egyre gyakrabban fordul elő, hogy jobb híján valamelyik füves részen hagyják autójukat a sofőrök. Az ilyesmi természetesen tilos, a kihágások ellen a városi rendőrök szoktak fellépni, a közlekedési rendőrök nemigen foglalkoznak az ilyen esetekkel. Az egyenruhások a 33/2011-es számú városi tanácsi határozatra hivatkoznak a jegyzőkönyvek írásakor, ez a rendelkezés mondja ki, hogy az ilyen parcellákat kímélni kell, azokon sem autót, sem egyéb nagy méretű tárgyat tartani, sőt azon átgázolni gyalog sem szabad.

 

Borsos bírság

 

Júliusban negyvenegy esetben büntettek meg olyan autóst a városi rendőrség munkatársai, akik fittyet hánytak erre a szabályra és ráhajtottak füves területre, elsősorban a városközpontban és a lakótelepeken fordulnak elő leggyakrabban ilyen esetek, tájékoztatta lapunkat a városi rendőrség közrendért felelős osztályvezetője. Sergiu Blaga elmondta, a nemtörődöm sofőröket kétszáztól ötszáz lejig terjedő büntetéssel „jutalmazzák”, ha nincs meg, hogy ki követte el a kihágást, a gépjármű tulajdonosa kell hogy kifizesse a büntetést. Mint ahogy a legtöbb közúti bírság esetében, az ilyenek esetében is lehetőség van arra, hogy az értesítést követő két napon belül csak a kiszabott bírság felét fizesse a vétkes, a befizetést a Romana téri helyi adóhivatalban lehet megtenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...