Büntetik a zöldben parkolókat
Utoljára módositva: 2014-07-30 10:54:03

Naponta előfordul, hogy zöldövezetre parkolt autó sofőrjét büntetik meg a városi rendőrök, a füves területek bánják, hogy kevés a parkoló.

 

A szatmárnémeti zöldövezetek is megsínylik a parkolóhelyek hiányát a megyeszékhelyen, egyre gyakrabban fordul elő, hogy jobb híján valamelyik füves részen hagyják autójukat a sofőrök. Az ilyesmi természetesen tilos, a kihágások ellen a városi rendőrök szoktak fellépni, a közlekedési rendőrök nemigen foglalkoznak az ilyen esetekkel. Az egyenruhások a 33/2011-es számú városi tanácsi határozatra hivatkoznak a jegyzőkönyvek írásakor, ez a rendelkezés mondja ki, hogy az ilyen parcellákat kímélni kell, azokon sem autót, sem egyéb nagy méretű tárgyat tartani, sőt azon átgázolni gyalog sem szabad.

 

Borsos bírság

 

Júliusban negyvenegy esetben büntettek meg olyan autóst a városi rendőrség munkatársai, akik fittyet hánytak erre a szabályra és ráhajtottak füves területre, elsősorban a városközpontban és a lakótelepeken fordulnak elő leggyakrabban ilyen esetek, tájékoztatta lapunkat a városi rendőrség közrendért felelős osztályvezetője. Sergiu Blaga elmondta, a nemtörődöm sofőröket kétszáztól ötszáz lejig terjedő büntetéssel „jutalmazzák”, ha nincs meg, hogy ki követte el a kihágást, a gépjármű tulajdonosa kell hogy kifizesse a büntetést. Mint ahogy a legtöbb közúti bírság esetében, az ilyenek esetében is lehetőség van arra, hogy az értesítést követő két napon belül csak a kiszabott bírság felét fizesse a vétkes, a befizetést a Romana téri helyi adóhivatalban lehet megtenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...