Burkolat nélkül a Lebedei
Utoljára módositva: 2017-12-06 10:13:27

A kis utcáknak sajnos hiába előnyük, hogy rövidségük okán kevesebbe kerül az aszfaltozásuk, méretük egyben a hátrányuk is: kevesen járják ezeket, így utolsók a sorban, ha aszfaltozásról van szó.

Már hosszú évek óta aszfaltra vágynak Szatmárnémetiben a Lebedei utca lakosai, hétfőn szerkesztőségünket is megkeresték amiatt, hogy már nemcsak autóval, de gyalog sem lehet ezen közlekedni. Egy rövidke és keskeny utcáról van szó, amelyik két másik párjával együtt a C. A. Rosetti utcát köti össze a Şantierului utcával, mindegyiken mintegy húsz ház van. Az aszfaltozás iránti igény már régóta fennáll, mondta el lapunknak egy Lebedei utcai lakos, a korábbi polgármesternél is jártak már emiatt, és aláírásokat is gyűjtöttek az ügy érdekében. Ígéreteket kaptak, de miután az irodából azt mondták, hogy papíron ez az utca már rég le van burkolva, aszfaltot nem. A múlt heti, napokon át tartó eső miatt száraz lábbal a szélső házakban lakók sem tudtak kijutni az utcából. A Lebedei-jel párhuzamos egyik utcában, az Izában még rosszabb lehet a helyzet, ott nem hogy aszfalt, de még annyi járda sincs, mint a vele párhuzamosan futó másik utcában. A Lebedei utca másik oldalán a Mihail Sadoveanu utca van, azon valamennyivel elfogadhatóbban lehet közlekedni, le van aszfaltozva, alá is van csatornázva, ott valószínűleg nincsenek akkora problémák, mint a két másikon. A Lebedei utcában lakók még megoldást is látnak arra, hogy legalább ideiglenesen járhatóvá tegyék az utcát, újrahasznosíthatná a város az utcán évek óta kihasználatlanul álló egykori csővezetéktartó betonoszlopokat, és felszórhatná az összetört betonnal az utcát.

A Lebedei utcai lakosok problémájával kapcsolatban Maskulik Csaba városmenedzsert kerestük meg, aki kapásból rávágta, hogy tudomása szerint egy aszfaltozatlan utcáról van szó, de a közeljövőre érvényes jó hírrel, ennek egyengetésével kapcsolatban nem tudott szolgálni. A város sem anyagiakban, sem műszaki-technikai és emberi erőforrásban nem tud minden aszfaltozási vagy kavicsszórási igényt kielégíteni, fejtette ki Maskulik, sajnos mérlegelniük kellett, amikor összeállították az idei infrastrukturális ütemtervet, hogy melyik utca esetében milyen minőségű felújításra futja. Kavicsozás tekintetében is ugyanez a helyzet, nem jut mindenhová belőle. Jelenleg Szatmárzsadányban köveznek hat utcát, mondta el a városmenedzser, Szatmárnémetiben pedig több mint tíz utca kaviccsal való felszórása következik, s a Lebedei nincsen közöttük.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...