Burkolat nélkül a Lebedei
Utoljára módositva: 2017-12-06 10:13:27

A kis utcáknak sajnos hiába előnyük, hogy rövidségük okán kevesebbe kerül az aszfaltozásuk, méretük egyben a hátrányuk is: kevesen járják ezeket, így utolsók a sorban, ha aszfaltozásról van szó.

Már hosszú évek óta aszfaltra vágynak Szatmárnémetiben a Lebedei utca lakosai, hétfőn szerkesztőségünket is megkeresték amiatt, hogy már nemcsak autóval, de gyalog sem lehet ezen közlekedni. Egy rövidke és keskeny utcáról van szó, amelyik két másik párjával együtt a C. A. Rosetti utcát köti össze a Şantierului utcával, mindegyiken mintegy húsz ház van. Az aszfaltozás iránti igény már régóta fennáll, mondta el lapunknak egy Lebedei utcai lakos, a korábbi polgármesternél is jártak már emiatt, és aláírásokat is gyűjtöttek az ügy érdekében. Ígéreteket kaptak, de miután az irodából azt mondták, hogy papíron ez az utca már rég le van burkolva, aszfaltot nem. A múlt heti, napokon át tartó eső miatt száraz lábbal a szélső házakban lakók sem tudtak kijutni az utcából. A Lebedei-jel párhuzamos egyik utcában, az Izában még rosszabb lehet a helyzet, ott nem hogy aszfalt, de még annyi járda sincs, mint a vele párhuzamosan futó másik utcában. A Lebedei utca másik oldalán a Mihail Sadoveanu utca van, azon valamennyivel elfogadhatóbban lehet közlekedni, le van aszfaltozva, alá is van csatornázva, ott valószínűleg nincsenek akkora problémák, mint a két másikon. A Lebedei utcában lakók még megoldást is látnak arra, hogy legalább ideiglenesen járhatóvá tegyék az utcát, újrahasznosíthatná a város az utcán évek óta kihasználatlanul álló egykori csővezetéktartó betonoszlopokat, és felszórhatná az összetört betonnal az utcát.

A Lebedei utcai lakosok problémájával kapcsolatban Maskulik Csaba városmenedzsert kerestük meg, aki kapásból rávágta, hogy tudomása szerint egy aszfaltozatlan utcáról van szó, de a közeljövőre érvényes jó hírrel, ennek egyengetésével kapcsolatban nem tudott szolgálni. A város sem anyagiakban, sem műszaki-technikai és emberi erőforrásban nem tud minden aszfaltozási vagy kavicsszórási igényt kielégíteni, fejtette ki Maskulik, sajnos mérlegelniük kellett, amikor összeállították az idei infrastrukturális ütemtervet, hogy melyik utca esetében milyen minőségű felújításra futja. Kavicsozás tekintetében is ugyanez a helyzet, nem jut mindenhová belőle. Jelenleg Szatmárzsadányban köveznek hat utcát, mondta el a városmenedzser, Szatmárnémetiben pedig több mint tíz utca kaviccsal való felszórása következik, s a Lebedei nincsen közöttük.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...