Buszos cégek mentek csődbe a „cápák” miatt
Utoljára módositva: 2018-07-22 16:36:42

Jó az együttműködésük a helyi rendőrséggel, viszont hatékonyabb fellépést várna el a rend őreitől Szaniszló község polgármestere, Kardosi Zoltán, mondta el a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP) Nagykárolyban megtartott kihelyezett ülésén az elmúlt hét folyamán.

A gondokat leginkább az okozza, hogy több, helyi személyszállítással foglalkozó cég jelentett csődöt a szállítást ellehetetlenítő, feketén szállító „cápák” miatt. A polgármester nehezményezte, hogy helyileg nem tudnak semmit tenni ezekkel az illegálisan tevékenykedőkkel szemben. A módszer közismert: alig pár perccel a menetrend szerinti járat megérkezte előtt a „cápa” felszedi az utasokat, s így a Szaniszlóra tartó szabályos járat megszűnt, mivel olyan szintű veszteségeket termelt. Kardosi arról is beszélt az ATOP résztvevőinek, hogy a jobbára roma származású feketézők méltatlan körülményeket biztosítanak az utazásokhoz, s ezt már a lakosok is sérelmezik. Alternatíva híján azonban kénytelenek ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni. Ezek a feketén szállítók nem adóznak, semmilyen biztonsági, gazdasági, kényelmi szempontnak és elvárásnak nem felelnek meg, mondta a polgármester. A gyűlésen jelenlévő megyei hatósági képviselő elmondta, mindent el fognak követni a jelenség felszámolása érdekében, de a nem túl erős törvényi szabályozás a közúti bírságon kívül nem ad más fegyvert a kezükbe. Mint kifejtette: ha sok személy ül is az adott járműben, a sofőr legfeljebb azt mondja, a családtagjait szállítja. Ez viszont kevés ahhoz, hogy véglegesen felszámolják ezt a jelenséget.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...