Buszos cégek mentek csődbe a „cápák” miatt
Utoljára módositva: 2018-07-22 16:36:42

Jó az együttműködésük a helyi rendőrséggel, viszont hatékonyabb fellépést várna el a rend őreitől Szaniszló község polgármestere, Kardosi Zoltán, mondta el a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP) Nagykárolyban megtartott kihelyezett ülésén az elmúlt hét folyamán.

A gondokat leginkább az okozza, hogy több, helyi személyszállítással foglalkozó cég jelentett csődöt a szállítást ellehetetlenítő, feketén szállító „cápák” miatt. A polgármester nehezményezte, hogy helyileg nem tudnak semmit tenni ezekkel az illegálisan tevékenykedőkkel szemben. A módszer közismert: alig pár perccel a menetrend szerinti járat megérkezte előtt a „cápa” felszedi az utasokat, s így a Szaniszlóra tartó szabályos járat megszűnt, mivel olyan szintű veszteségeket termelt. Kardosi arról is beszélt az ATOP résztvevőinek, hogy a jobbára roma származású feketézők méltatlan körülményeket biztosítanak az utazásokhoz, s ezt már a lakosok is sérelmezik. Alternatíva híján azonban kénytelenek ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni. Ezek a feketén szállítók nem adóznak, semmilyen biztonsági, gazdasági, kényelmi szempontnak és elvárásnak nem felelnek meg, mondta a polgármester. A gyűlésen jelenlévő megyei hatósági képviselő elmondta, mindent el fognak követni a jelenség felszámolása érdekében, de a nem túl erős törvényi szabályozás a közúti bírságon kívül nem ad más fegyvert a kezükbe. Mint kifejtette: ha sok személy ül is az adott járműben, a sofőr legfeljebb azt mondja, a családtagjait szállítja. Ez viszont kevés ahhoz, hogy véglegesen felszámolják ezt a jelenséget.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...