Buszos utazás a budapesti Békemenetre
Utoljára módositva: 2018-03-07 18:36:54

A szatmári EMNP is indít autóbuszt Budapestre, az Orbán Viktor támogatói által március 15-re hirdetett Békemenetre; ugyanakkor emlékeztet: március 9-én lesz konzuli nap a Demokrácia-központban.

„Az elmúlt években is nagyon sok szatmári vett részt a budapesti Békemeneteken, s bár az utolsó rendezvény óta (2014) eltelt pár év, amikor hivatalossá vált, hogy idén március 15-re Békemenetet hirdettek Orbán Viktor támogatói, rengetegen kérdezték: szervezünk-e buszos utazást? A nagy érdeklődésre való tekintettel, szervezünk. Március 15-én a kora reggeli órákban indulunk és este érkezünk haza (a program 12 órakor kezdődik a Bem-szobornál, majd innen vonulnak át a résztvevők a Kossuth-térre, az Országház elé, ahol 14 órától ünnepi beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök). Az utazásra feliratkozni és további részletekről érdeklődni a 0768–193573-as telefonszámon lehet” — mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Kiszner Csaba István, az Erdélyi Magyar Néppárt megyei elnöke, hangsúlyozva: aki részt szeretne venni a rendezvényen, az mielőbb jelezze szándékát.

Teljesen más témakörben, de ugyancsak a jelentkezést sürgette Csókási-Budaházi Attila, Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szatmári elnöke is, emlékeztetve: a március 9-i konzuli napot követően legközelebb csak valamikor április közepén-végén lesz konzulátusi ügykezelés. „Akinek van konzulátusi ügye, az sürgősen jelentkezzen az EMNT Demokrácia-központban. Ugyanitt várjuk a választásra regisztrálókat is, melynek legvégső dátuma március 24. A magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgároknak nem kell regisztrálniuk, ők a lakhely szerinti magyarországi szavazókörzetben szavazhatnak. Ha mégsem ott akarnak szavazni, átjelentkezhetnek más szavazókörzetbe vagy felvételüket kérhetik a konzulátusi névjegyzékbe. Aki új címre kéri a szavazási levélcsomagot vagy változott a neve, szintén be kell jelentse és újraregisztrálnia kell; halálesetkor az elhunyt közeli hozzátartozója köteles bejelenteni az esetet, anyakönyvezés céljából és azért is, hogy törlődjön a választási névjegyzékből. Tapasztalatunk, hogy az érettebb, idősebb nemzedék nagyobb arányban van jelen a szavazásnál. Ebből kiindulva hangsúlyozottan kérjük a fiatalokat — beleértve a 17. életévüket betöltött potenciális első szavazókat is —, hogy ők is regisztráljanak és szavazzanak! Kérünk mindenkit, ne halogassa a regisztrációt, mert az utolsó napokban terhelt lesz a rendszer és minden bizonnyal nehezebben fog működni! Bármilyen kérdés vagy információkérés esetén az érdeklődők rendelkezésére állunk a 0762–248663-as és a 0261–768110-es telefonszámokon, vagy személyesen a Vasile Lucaciu sugárút (Árpád utca) 18. szám alatt” — fogalmazott.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...