Buszt parkolna a kapuja elé a LPS
Utoljára módositva: 2017-05-18 16:26:03

Szombaton 12 órától az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban játszanak a LPS 19 évesei a FC Viitorul ellen, a korosztályos bajnoki elődöntő visszavágóján. Az első meccsen 3–3 volt a végeredmény.

Gőzerővel készül a Szatmárnémeti LPS 19 éves labdarúgóinak a csapata, hogy kivívja a bajnoki döntőbe jutást, miután a FC Viitorul elleni konstancai odavágó 3–3-as eredménnyel zárult.

„Elődöntőt játszik az iskolán csapata, ahol még élnek a továbbjutási remények — summázta egy csütörtöki sajtótájékoztatón a Sportlíceum igazgatója, Dorel Ziman. — A csapat is nagyon akarja a továbbjutást, mi pedig nagyon bízunk bennünk. Szervezési szempontból igyekeztünk minden biztosítani nekik: az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban zajlik majd a mérkőzés, ingyenes lesz a belépő, és az iskola diákjait is ott lesznek a lelátón, hogy buzdítsák kollégáikat. Reméljük, hogy sok szatmári fociszerető kint lesz szombaton a meccsen, hiszen ezek a srácok megérdemlik, hogy megtapsoljuk őket a találkozó végén.”

Bár a mérkőzés rendezési helyszíne nagy port kavart az elmúlt napokban, úgy tűnik, hogy Dacian Nastai edző és legénysége nem örül annyira annak, hogy az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban rendezik a találkozót. „Idén két meccset játszottunk ezen a pályán, és mindkét alkalommal nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. Az Olimpia korosztályos csapata legyőzött, a Kolozsvári Ardealul pedig az 5. percben már 2–0-al vezetett ellenünk, de 2–2 lett a végeredmény. Egyik meccsen sem sikerült a tudásunknak megfelelő szinten játszani. Ezért kicsit ódzkodtunk attól, hogy most is az Olimpián játsszunk. Sajnos ez az egyetlen sportbázis Szatmáron, ahol ilyen szintű meccset lehet rendezni” — mondta a szakvezető, aki arra figyelmeztet, hogy nincs lejátszva ez az elődöntő: „A saját bőrünkön éreztük a Viitorul erejét, nem hiába vezettek ők 3–0-ra az odavágó első félideje után. Nem volt véletlen a felnőttcsapat bajnoki sikere sem. Két lábban kell a földön maradnunk, nem szabad elszállni az ottani 3–3 után. Az ifiknél óvatosabban kell az esélyeket latolgatni. Lehet, hogy jó helyzetbe hoztuk magunkat az ottani döntetlennel, de nagyon óvatosnak kell lenni szombaton. Többször is visszanéztem a vasárnapi odavágót, és láttam, hol hibáztunk. Sok dologban kell feljavulni, de erre már sajnos nincs idő. Az ifiknél ugyanis nem elég csak megbeszélni a hibákat, azok kiküszöbölésének módszerét meg kell mutatni nekik és gyakorolni kell. Az biztos, hogy szombaton nem lesz előretolt védelem, bezárkózunk a térfelünkre, és ha lehet, még a buszt is beparkoljuk a kapunk elé, hogy ne kapjunk gólt” — jegyezte meg mosolyogva Nastai. Az edző örül annak, hogy ilyen kaliberű ellenfelet sikerült Szatmárra hozni. Hiszen a FC Viitorul a felnőtteknél szerzett bajnoki cím mellett ötször szerzett aranyérmet a 19 éveseknél, címvédő és a korosztályos Bajnokok Ligájában (Youth League) a nyolcaddöntőig menetelt, ahol a Porto ejtette ki.

„Minden lejátszott perc egy bónusz a számunkra. Ezen eredmények által a város és a Sportlíceum hírnevét is öregbítjük, habár a felkészülési körülmények igen silányak. De a sportolóink teljesítménye egy méltó tükörképe az itt dolgozó tanárok odaadó munkájának” — vélte Mihai Sabău-Sveglre, a Sportlíceum labdarúgó-katedrájának a vezetője, aki 2003-ban a LPS 17 éveseivel játszott bajnoki döntőt Bukarestben, a Steaua korosztályos csapata ellen.

„Nagyon komolyan vesszük a készülést és komolyan dolgozunk, hogy a legjobb formánkat nyújthassuk szombaton egy nagyon erős ellenféllel szemben” — vélte a LPS kapusa, Sebastian Moroz csapatkapitány. A játékoskeretből egyébként hiányozni a konstancai meccs második szatmári találatának a szerzője, Opriș, aki tegnap Szatmárnémeti és Nagybánya között egy autóbalesetben szenvedett kisebb térdsérülést, míg Onea és Micaș játéka kérdéses, egy korábbi sérülés miatt.

A konstancai együttes tegnap már megérkezett Szatmárnémetibe, délután pedig elvégezték az első edzést a mikolai községi pályán. Szombatra várhatóan az akadémia alapítója és vezetője, Gheorghe Hagi is Szatmárra érkezik. Vele, vagy nélküle, a LPS-nek győznie kell.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Verdák 3.
Ma, 16:50
A legendás Villám McQueen egyszer csak ráeszmél, hogy partvonalra szorították imádott sportágának szélsebes ifjú versenyzői. Hogy ismét régi dicsőségében tündökölhessen, egy lelkes fiatal szerelő, Cruz Ramirez segítségéért folyamodik, aki tudja, miként lehet McQueen újra nyerő. A néhai Hudson Doki tanításai által is erősítve a #95-ös verda egy bajnok szívével bizonyítja a Szelep Kupa legjelentősebb futamán, hogy még nem áldozott le a napja!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Transformers: Az utolsó lovag
Ma, 21:25
AZ UTOLSÓ LOVAG szétzúzza a Transformers sorozat alapmítoszát, és átírja azt, hogy mit is jelent hősnek lenni. Az emberek és az alakváltók háborúban állnak, és Optimusz Fővezér nincs többé. Jövőnk megmentésének kulcsa a múlt titkaiba van temetve, a Transzformerek rejtélyes földi történelmébe. Világunk megmentése egy valószínűtlen szövetség kezében van, melynek tagjai Cade Yeager (Mark Wahlberg), Űrdongó, egy angol Lord (Sir Anthony Hopkins) és egy oxfordi professzor (Laura Haddock). Mindenki éle
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. június 26.
Szokatlan feladatot kapsz hétfőn. Talán a legszívesebben most nemet mondanál erre a feladatra, de lehet, hogy nem az az igazán jó megoldás. Lehet, hogy ez csak megfutamodás lenne? Mindegy, hogy mi ez a szokatlan lehetőség, a játék kedvéért mondj rá igent. Próbáld ki, hogy mi történik akkor, ha elég bátor vagy ehhez.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. június 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 kg vaníliafagylalt (dobozos), 5 dkg fehér csokoládé. Az öntethez: 50 dkg érett eper, 1 db citrom, 1 ...