Caracali ügy: a belügyminiszter a helyszínre utazott, egy rendőrparancsnok megbízatása megszűnt
Utoljára módositva: 2019-07-27 08:39:27

Megszűnt annak a főfelügyelőnek a parancsnoki megbízatása, aki az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság vezetését látta el a napokban.

Az Országos Rendőr-felügyelőség (IGPR) közölte, hogy Alexe Nicolae Eugen főfelügyelő, az Olt Megyei Rendőr-felügyelőség helyettes vezetőjének megbízatása megszűnt. Alexe Nicolae Eugen látta el az intézményvezetői feladatokat azokban a napokban, amikor a caracali eset történt. Az IGPR arról is tájékoztatott, hogy a rendőrség vezetősége kivizsgálja azt a módot, ahogyan a helyi hatóságok felléptek a 15 éves lány eltűnése kapcsán.

Péntek este Ioan Buda kvesztor, a román rendőrség vezetője, valamint a belügyminiszter is kiszáll Caracalra. ‘Ha bebizonyosodik, hogy a rendőrök hibásan léptek fel, drasztikus büntetésre számíthatnak’ – közölte a belügyi tárca.

Az ügyben Viorica Dăncilă kormányfő is nyilatkozott, kijelentve, hogy sürgős kivizsgálásra van szükség, és a vétkeseknek fizetniük kell. ‘Minden román ember szívén sebet ejtett ez a tragédia’ – mondta a miniszterelnök.

A Caracalon eltűnt 15 éves lány ügyében már minősített emberölés bűncselekményének gyanúja miatt folyik a nyomozás. A Dobrosloveni községből származó tizenéves eltűnése kapcsán csütörtökön a Caracal városi ügyészség indított kivizsgálást, akkor még csak szabadságtól való megfosztás miatt. Pénteken azonban, miután a nyomok egy 66 éves férfi portájára vezettek, akinél egy hordóban olyan maradványokat találtak, amelyek emberi testből származhatnak, az ügy az Olt megyei törvényszékre került, és a nyomozás már minősített emberölés gyanúja miatt zajlik.

A nyomozó hatóságokhoz közel álló források szerint a caracali autószerelő ellen a craiovai Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) is vizsgálódik, embercsempészet miatt. A kivizsgált ügynek szintén egy kiskorú lány az áldozata a források szerint.

Péntek reggel óta nyomozók tucatjai szálltak ki Caracalra, ahol a 66 éves autószerelő udvarán, egy fémhordóban égett csontokat találtak, amelyek a feltételezések szerint emberi testből származnak. Ugyanabban a hordóban ékszerekre is bukkantak, amelyek a két nappal ezelőtt Dobrosloveni településről eltűnt 15 éves lányé lehettek. A csontokat törvényszéki orvostani vizsgálatnak vetik alá.

A nyomozók feltételezik, hogy kapcsolat van a 15 éves lány eltűnése, és egy korábbi, hasonló eset között, amelynek során egy, a Dolj megyei Dioşti településről származó lány stoppolt szintén Caracal közelében. A lány azért akart a városba jutni, hogy pénzt vegyen ki egy automatából. Az eset idén tavasszal történt, azóta a fiatal nőnek nyoma veszett.

A Dobrosloveni településről származó 15 éves lány szerdán, július 24-én tűnt el, miután szintén autóstoppal akart Caracalra jutni. Csütörtökön háromszor hívta az 112-es segélykérő számot, jelezve, hogy egy férfi tartja fogva. A hatóságok azonban nem tudták bemérni a tartózkodási helyét a hívás alapján. 19 órával később végül a 66 éves autószerelő portájára vezették a nyomok a hatóságokat. Itt házkutatást végeztek, és megtalálták a feltételezhetően emberi eredetű csontokat, valamint az ékszereket.

Az illetékesek fellépését a legfőbb ügyészség és a Legfelsőbb Védelmi Tanács is ellenőrzésnek veti alá. Klaus Iohannis államfő pénteken közleményt adott ki, amelyben azt írta: mélységesen felháborítja, hogy bizonyos működési zavarok miatt a hatóságoknak nem sikerült megmenteniük egy tizenéves lányt, aki így drámai körülmények között életét vesztette. Az elnök kérni fogja a Legfelsőbb Védelmi Tanács július 30-i ülésén, hogy teljes kivizsgálást tartsanak azzal kapcsolatban, ahogy az illetékes hatóságok felléptek az ügyben. Amennyiben kiderül, hogy a felelősök hibásan vagy túl későn reagáltak az áldozat segélyhívására, szigorú szankciókra számíthatnak, tette hozzá az államelnöki közlemény.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...