Caracali-ügy: több ezren tüntettek Bukarestben
Utoljára módositva: 2019-07-28 13:11:02

Szombat este több ezren tüntettek a fővárosi Forradalom (Revoluţiei) téren, a belügyminisztérium székhelye előtt, bírálva azt a módot, ahogy a hatóságok eljártak a héten eltűnt 15 éves lány esetében.

A tüntetők először a Victoriei téren, a kormány székháza előtt gyülekeztek, majd a belügyminisztérium elé vonultak, ahol este 9 óra körül már több ezer személy gyűlt össze. A tiltakozók egy perc néma csenddel adóztak az eltűnt tizenéves emlékének, és gyertyákat gyújtottak a minisztérium lépcsőin.

Ugyanakkor kormányellenes jelszavakat skandálták, illetve az eltűnt lány, Alexandra nevét kiabálták.

Egy adott pillanatban körülvették az Antena 3 televízió forgatócsoportját, és szidalmazni kezdték, de fizikailag nem bántalmazták őket. A tévéseket a csendőrök menekítették ki a tiltakozók gyűrűjéből.

A tüntetés további incidensek nélkül ért véget.

A 15 éves, Olt megyei Alexandra Măceşanu stoppal indult Caracalba négy nappal ezelőtt, és többé nem került haza. A lány háromszor kért segítséget az 112-es sürgősségi számon, jelezve, hogy egy férfi tartja fogva. A hatóságok azonban csak 19 órával később találták meg a helyszínt, ahol csontokra és ékszerekre bukkantak. A helyszínen azonosított 66 éves férfi előzetes letartóztatásban van, a csontokról törvényszéki orvostani vizsgálat fogja megállapítani, hogy emberi eredetűek-e.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...