Carmen Dan: indokolatlan a lemondásomat sürgető kérés
Utoljára módositva: 2019-05-30 11:43:24

Nem indokoltak a lemondását sürgető kérések, mivel a belföldi szavazás megszervezésében és folyamatában nem voltak fennakadások vagy szabálytalanságok, jelentette ki Carmen Dan belügyminiszter szerda este.

‘A lemondást sürgető kérés indokolatlan’ – szögezte le Carmen Dan a belügyminisztériumban tartott sajtónyilatkozatában.

Hozzátette, csak akkor mond el, amikor pártja kéri ezt tőle.

‘Senki számára nem jelent meglepetést, hogy az államelök lemondásra szólított fel. (…) Azt válaszolom tehát neki, politikailag, hogy nem félemlítenek meg ezek a sürgető kérések (…) Csak abban az esetben mondok le tisztségemről, ha a párt, amelynek tagja vagyok, kérni fogja tőlem. Beszéltem a miniszterelnök-asszonnyal miután meghallgattam az államelnök nyilatkozatát, és kénytelen leszek csalódást okozni neki. Nem fogok lemondani, sem azonnal, sem azonnal!’ – fejtette ki a belügyminiszter.

Elmondta, az ő szemszögéből jó körülmények között zajlott vasárnap a belföldi szavazás, nincsenek bizonyítékok esetleges csalásokra, és ami a szavazókörzetek számát illeti, több mint százzal volt több az idén, mint a 2016-os parlamenti választásokon, amit a volt technokrata kormány szervezett meg.

‘Úgy gondolom, senkit nem kellene hogy zavarjon a várakozási idő a szavazásnál, ahogy az sem zavart senkit, hogy az államelnök a referendumot egy napra tette az európai parlamenti választásokkal’ – fűzte hozzá.

Leszögezte még, hogy a választások alkalmával felmerült technikai jellegű fennakadásokat részletes elemzés során meg fogják vizsgálni, és a csütörtöki nap folyamán átadják a jelentést Viorica Dăncilă kormányfőnek. Nyomatékosította azonban, hogy az említett fennakadások a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) számlájára róhatók fel, amely a hálózatot és a táblagépeket szolgáltatta.

Klaus Iohannis államfő Teodor Meleşcanu külügyminiszter és Carmen Dan belügyminiszter azonnali leváltását követelte szerdán az európai parlamenti választások és a referendum alkalmával a külföldi szavazókörzeteknél tapasztalt rendellenességek miatt.

” Miután ennyi probléma volt, nyilvánvaló, hogy politikai következményeknek kell lenniük. Azoknak, akik nem szervezték meg rendesen, vagy szándékosan rosszul szervezték meg a választásokat, tisztségükkel kell fizetniük. Politikai következményekről beszélek. Hogy később más problémák is felszínre kerülhetnek, azt majd megbeszéljük, miután kielemeztük a történteket. Mivel nem nyújtották be lemondásukat, kérem a külügyminiszter és a belügyi tárca vezetőjének azonnali menesztését, az azonnal pedig azt jelenti, hogy azonnal” – mondta az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...