Carmen Dan: legyenek készenlétben a prefektusok
Utoljára módositva: 2019-06-02 19:45:02

Carmen Dan belügyminiszter felszólította a szélsőséges időjárással sújtott és károkat szenvedett megyék prefektusait, hogy legyenek jelen a településeken, közösségekben, tájékoztat szombati közleményében a belügyi tárca.

Carmen Dan miniszter felvette a kapcsolatot a szélsőséges időjárással sújtott és károkat szenvedett megyék prefektusaival, meg akarván győződni róla, hogy azok koordinálják a károkat szenvedett lakosság megsegítésére irányuló erőfeszítéseket.

‘Este 7 óra körül videókonferencia keretében fogják elemezni az országszerte elszenvedett károkat’ – áll a közleményben.

Az említett forrás szerint négy megye áll még másodfokú (narancssárga jelzésű) eső- és viharriadó alatt az ország északi részében: Suceava, Neamţ, Iaşi és Botoşani. További 15 megyében – Argeş, Brassó, Buzău, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Prahova, Szatmár, Szeben, Teleorman és Vâlcea – pedig másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízriadó van érvényben.

Azokban a megyékben, ahol a közvetlen veszélyek elmúltak, a hatóságok dolgoznak már a kárfelméréseken. A segélynyújtás is elkezdődött: ivóvizet osztanak szét a lakosságnak, vagy konténer-típusú házakat biztosítanak azoknak, akiknek otthona időlegesen lakhatatlanná vált, mutat még rá a közlemény.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...