Carmen Dan: legyenek készenlétben a prefektusok
Utoljára módositva: 2019-06-02 19:45:02

Carmen Dan belügyminiszter felszólította a szélsőséges időjárással sújtott és károkat szenvedett megyék prefektusait, hogy legyenek jelen a településeken, közösségekben, tájékoztat szombati közleményében a belügyi tárca.

Carmen Dan miniszter felvette a kapcsolatot a szélsőséges időjárással sújtott és károkat szenvedett megyék prefektusaival, meg akarván győződni róla, hogy azok koordinálják a károkat szenvedett lakosság megsegítésére irányuló erőfeszítéseket.

‘Este 7 óra körül videókonferencia keretében fogják elemezni az országszerte elszenvedett károkat’ – áll a közleményben.

Az említett forrás szerint négy megye áll még másodfokú (narancssárga jelzésű) eső- és viharriadó alatt az ország északi részében: Suceava, Neamţ, Iaşi és Botoşani. További 15 megyében – Argeş, Brassó, Buzău, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Prahova, Szatmár, Szeben, Teleorman és Vâlcea – pedig másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízriadó van érvényben.

Azokban a megyékben, ahol a közvetlen veszélyek elmúltak, a hatóságok dolgoznak már a kárfelméréseken. A segélynyújtás is elkezdődött: ivóvizet osztanak szét a lakosságnak, vagy konténer-típusú házakat biztosítanak azoknak, akiknek otthona időlegesen lakhatatlanná vált, mutat még rá a közlemény.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...