Cél, az olimpiai részvétel
Utoljára módositva: 2017-12-28 12:12:53

Vancsa Daiana, a Szatmárnémeti VSK karatékája (képünkön) lett idén az év legjobb sportolója a nem olimpiai sportágak kategóriájában.

Sorozatban második éve szerzi meg megyénkben az év legjobb sportolójának járó elismerést a nem olimpiai sportágak kategóriában a Szatmárnémeti VSK valamely karatékája: míg tavaly Burya Patrik zárt a rangsor élén, 2017-ben Vancsa Daianát érte a megtiszteltetés, hogy a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság által, pontozás alapján készített táblázat élén zárjon, és az év sportolójának járó elismerést hazavihesse.

Florin Mihali szakosztályvezető és edző elismerte, magasra helyezték a mércét, amit nem egyszerű megőrizni. „Szeretnénk, hogy ott maradjunk, és sportolóink évről évre hasonlóan jó, vagy akár jobb eredményeket érjenek el. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy az előző évekhez hasonlóan, a továbbiakban is megkapjuk a kellő támogatást a helyi önkormányzattól. Ez megtörtént mostanig, amiért köszönet jár, reméljük, hogy nem változik a helyzet” — nyilatkozta Florin Mihali.

2017-ben Florin Curileac edző tanítványa, Vancsa Daiana tarolt. A fiatal tehetséges karatéka három világbajkoki, és ugyanennyi Európa-bajnoki címet hozott haza a juniorversenyekről, ebből egy-egy aranyérem az egyéni kumite versenyszámokból származik. Daiana elismerte, ezekre a legbüszkébb az idei teljesítményei közül, de hozzátette, hogy egy nehéz évet zárt. „Már az év elején célként tűztem ki magamnak, hogy a megye legjobb sportolója legyek. Nagyon sokat edzettem, rengeteget dolgoztam, a versenyeken pedig minden beleadtam, hogy célomat elérjem. Nagyon sok versenyen vettem részt, és sok jó eredményt sikerült elérnem. Természetesen a világbajnoki és az Európa-bajnoki címeknek örülök a legjobban, amit jövőre meg szeretnék védeni. 2018-ban szeretnék még jobban teljesíteni, még több versenyt megnyerni, hiszen az álmom a 2020-as, vagy 2024-es olimpiai részvétel” — ismerte el a sportoló, aki rendszermérnöki képzésen veszt részt, atomatizálást és alkalmazott informatikát tanul a kolozsvári Műszaki Egyetemen.

„Gratulálok Daianának, minden elismerés és dicséret őt illet. Keményen dolgozott ezért a díjért — mondta Mihali. — Nagyon nehéz év volt, ami sok munkát jelent, de a sportolók odaadásának köszönhetően sikeres volt a 2017-es év. Lehet valaki jó edző, ha nincs kivel dolgoznia. Szerencsére tehetséges sportolókkal büszkélkedhetünk, akik odaadóan készülnek versenyről versenyre” — tette hozzá a szakvezető.

A VSK karatékái közül egyébként a tavalyi legjobb, Burya Patrik idén második lett a rangsorban, de a top tizenötbe helyet kapott még Igor Bălăcescu és Alin Râșnoveanu is.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...