Cél, az olimpiai részvétel
Utoljára módositva: 2017-12-28 12:12:53

Vancsa Daiana, a Szatmárnémeti VSK karatékája (képünkön) lett idén az év legjobb sportolója a nem olimpiai sportágak kategóriájában.

Sorozatban második éve szerzi meg megyénkben az év legjobb sportolójának járó elismerést a nem olimpiai sportágak kategóriában a Szatmárnémeti VSK valamely karatékája: míg tavaly Burya Patrik zárt a rangsor élén, 2017-ben Vancsa Daianát érte a megtiszteltetés, hogy a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság által, pontozás alapján készített táblázat élén zárjon, és az év sportolójának járó elismerést hazavihesse.

Florin Mihali szakosztályvezető és edző elismerte, magasra helyezték a mércét, amit nem egyszerű megőrizni. „Szeretnénk, hogy ott maradjunk, és sportolóink évről évre hasonlóan jó, vagy akár jobb eredményeket érjenek el. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy az előző évekhez hasonlóan, a továbbiakban is megkapjuk a kellő támogatást a helyi önkormányzattól. Ez megtörtént mostanig, amiért köszönet jár, reméljük, hogy nem változik a helyzet” — nyilatkozta Florin Mihali.

2017-ben Florin Curileac edző tanítványa, Vancsa Daiana tarolt. A fiatal tehetséges karatéka három világbajkoki, és ugyanennyi Európa-bajnoki címet hozott haza a juniorversenyekről, ebből egy-egy aranyérem az egyéni kumite versenyszámokból származik. Daiana elismerte, ezekre a legbüszkébb az idei teljesítményei közül, de hozzátette, hogy egy nehéz évet zárt. „Már az év elején célként tűztem ki magamnak, hogy a megye legjobb sportolója legyek. Nagyon sokat edzettem, rengeteget dolgoztam, a versenyeken pedig minden beleadtam, hogy célomat elérjem. Nagyon sok versenyen vettem részt, és sok jó eredményt sikerült elérnem. Természetesen a világbajnoki és az Európa-bajnoki címeknek örülök a legjobban, amit jövőre meg szeretnék védeni. 2018-ban szeretnék még jobban teljesíteni, még több versenyt megnyerni, hiszen az álmom a 2020-as, vagy 2024-es olimpiai részvétel” — ismerte el a sportoló, aki rendszermérnöki képzésen veszt részt, atomatizálást és alkalmazott informatikát tanul a kolozsvári Műszaki Egyetemen.

„Gratulálok Daianának, minden elismerés és dicséret őt illet. Keményen dolgozott ezért a díjért — mondta Mihali. — Nagyon nehéz év volt, ami sok munkát jelent, de a sportolók odaadásának köszönhetően sikeres volt a 2017-es év. Lehet valaki jó edző, ha nincs kivel dolgoznia. Szerencsére tehetséges sportolókkal büszkélkedhetünk, akik odaadóan készülnek versenyről versenyre” — tette hozzá a szakvezető.

A VSK karatékái közül egyébként a tavalyi legjobb, Burya Patrik idén második lett a rangsorban, de a top tizenötbe helyet kapott még Igor Bălăcescu és Alin Râșnoveanu is.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...