Cél, az olimpiai részvétel
Utoljára módositva: 2017-12-28 12:12:53

Vancsa Daiana, a Szatmárnémeti VSK karatékája (képünkön) lett idén az év legjobb sportolója a nem olimpiai sportágak kategóriájában.

Sorozatban második éve szerzi meg megyénkben az év legjobb sportolójának járó elismerést a nem olimpiai sportágak kategóriában a Szatmárnémeti VSK valamely karatékája: míg tavaly Burya Patrik zárt a rangsor élén, 2017-ben Vancsa Daianát érte a megtiszteltetés, hogy a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság által, pontozás alapján készített táblázat élén zárjon, és az év sportolójának járó elismerést hazavihesse.

Florin Mihali szakosztályvezető és edző elismerte, magasra helyezték a mércét, amit nem egyszerű megőrizni. „Szeretnénk, hogy ott maradjunk, és sportolóink évről évre hasonlóan jó, vagy akár jobb eredményeket érjenek el. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy az előző évekhez hasonlóan, a továbbiakban is megkapjuk a kellő támogatást a helyi önkormányzattól. Ez megtörtént mostanig, amiért köszönet jár, reméljük, hogy nem változik a helyzet” — nyilatkozta Florin Mihali.

2017-ben Florin Curileac edző tanítványa, Vancsa Daiana tarolt. A fiatal tehetséges karatéka három világbajkoki, és ugyanennyi Európa-bajnoki címet hozott haza a juniorversenyekről, ebből egy-egy aranyérem az egyéni kumite versenyszámokból származik. Daiana elismerte, ezekre a legbüszkébb az idei teljesítményei közül, de hozzátette, hogy egy nehéz évet zárt. „Már az év elején célként tűztem ki magamnak, hogy a megye legjobb sportolója legyek. Nagyon sokat edzettem, rengeteget dolgoztam, a versenyeken pedig minden beleadtam, hogy célomat elérjem. Nagyon sok versenyen vettem részt, és sok jó eredményt sikerült elérnem. Természetesen a világbajnoki és az Európa-bajnoki címeknek örülök a legjobban, amit jövőre meg szeretnék védeni. 2018-ban szeretnék még jobban teljesíteni, még több versenyt megnyerni, hiszen az álmom a 2020-as, vagy 2024-es olimpiai részvétel” — ismerte el a sportoló, aki rendszermérnöki képzésen veszt részt, atomatizálást és alkalmazott informatikát tanul a kolozsvári Műszaki Egyetemen.

„Gratulálok Daianának, minden elismerés és dicséret őt illet. Keményen dolgozott ezért a díjért — mondta Mihali. — Nagyon nehéz év volt, ami sok munkát jelent, de a sportolók odaadásának köszönhetően sikeres volt a 2017-es év. Lehet valaki jó edző, ha nincs kivel dolgoznia. Szerencsére tehetséges sportolókkal büszkélkedhetünk, akik odaadóan készülnek versenyről versenyre” — tette hozzá a szakvezető.

A VSK karatékái közül egyébként a tavalyi legjobb, Burya Patrik idén második lett a rangsorban, de a top tizenötbe helyet kapott még Igor Bălăcescu és Alin Râșnoveanu is.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...