Chipet kell ültetni mindenki agyába, hogy összekapcsolódjunk a mesterséges intelligenciával
Utoljára módositva: 2018-12-05 12:51:13

Elon Musk továbbra is úgy látja, már csak idő kérdése, hogy a mesterséges intelligencia legyőzze az embert. Szerinte az lehet a megoldás, ha előremenekülünk.

Az HBO-nak készült interjúban Musk úgy fogalmazott, ahhoz hogy a szerény képességű emberi agy képes legyen “legyőzni” a mesterséges intelligenciát, eggyé kell válnia vele. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy valamilyen szimbiózist kellene kialakítani a gép és az emberi agy között, ami szerinte demokratizálná az intelligenciát. Korábban kiderült, Musk úgy gondolja, hogy különben az emberek a világ felesleges, haszontalan tényezőivé válnak majd a gépek számára, mihelyst elterjed a mesterséges intelligencia.

Mindezt a gyakorlatban úgy lehetne megoldani, ha az emberek fejébe egy apró chipet ültetnének. A chip rengeteg apró vezetéken keresztül kapcsolódna az agyhoz, létrehozva egy elektron-neuron interfészt. Ha ez sikerülne, az emberi agy gyakorlatilag egy háttértárrá válna. A végeredmény pedig hiperokossá tenné az illetőt.

A dolognak egy másik előnye is lenne: a cégek és a kormányok nem monopolizálhatnák az információt. A chip segítségével létrejött szuperokos embereknek pedig nem kellene félniük a demenciától, és javítaná az emlékezőképességet is.

[Elon Musk: "70 százalék, hogy a Marsa költözök"]

Musk úgy látja, az elkerülhetetlen, hogy jelenlegi formájában az emberi tudást legyőzze a gépi, ez csak azon múlik, mikor jön egy jobb algoritmus. Ez pedig oda vezethet, hogy az ember épp úgy háttérbe szorul, mintha egy nálunk erősebb főemlős jelenne meg, és szorítana ki bennünket a saját életterünkből.

Elon Musk mindezt olyannyira komolyan gondolja, hogy korábban már céget is alapított az agy-számítógép interfész megalkotására.

Forrás: https://hvg.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...