Cifra baleset a petei határátkelőnél
Utoljára módositva: 2019-11-05 16:06:20

Két kiskocsi, két kamion és egy mobiltelefon — ezek voltak a főszereplői annak a balesetnek, amely november 4–én este történt a 19A országúton, alig 200 méterre a petei határátkelőtől.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a magyarországi kamionstop miatt hosszú, tömött monstrumsor torlódott fel az átkelőhöz vezető útszakasz külső sávjában — nos, ezt a kamionsort előzte meg egy 32 éves, csehországi sofőr, de nem a legszabályosabban, figyelmen kívül hagyva az esőtől csúszós aszfaltot is és nekiment annak a szembe sávban (az országba befelé) haladó, személyszállító mikrobusznak, amelyet egy 38 éves, suceavai férfi vezetett.. Az ütközés következtében a mikrobusz átsodródott a szembe sávba, ahol előbb nekicsapódott az egyik várakozó kamionnak, majd arról ‘továbbpattanva’ frontálisan nekiütközött a sorban mögötte álló másik kamion kabinjának — szerencsére már eléggé lelassulva, így a suceavai sofőr csak kisebb sérüléseket, könnyebb zúzódásokat szenvedett. Szerencséje pedig itt véget is ért, ugyanis kiderült, hogy a baleset bekövetkezte előtti pillanatokban mobiltelefonon beszélgetett (kihangosító nélkül) és csak „fél szemmel” figyelt a körötte zajló forgalomra, nedves, csúszós úttestre — a rendőrök az ő és a csehországi férfi jogosítványát is bevonták; a majd egy órán át tartó helyszínelés ideje alatt mindkét sávban teljes útzár volt érvényben, komoly torlódást okozva a már amúgy is zűrzavaros közlekedésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...