Cigarettacsempészeknél tartottak házkutatást az Avasban – Videó!
Utoljára módositva: 2014-04-09 12:07:28

A házkutatás során a határrendészek 5, Ilinois (Amerikai Egyesült Államok) állambeli gépjárművezetői jogosítványt – feltételezhetően hamisítottak –, 18 mobiltelefont, 12, különböző hálózatba érvényes telefonkártyát, 429 gramm aranyat találtak, melyeket a nyomozás idejére lefoglaltak.

 

A Máramarosszigeti Határrendészeti Felügyelőség munkatársai az Avasfelsőfalui Bíróság Melletti Ügyészség ügyészeinek irányítása alatt április 8-án négy házkutatást tartottak, csempészéssel gyanúsított személyek otthonában. A határrendészettől kapott tájékoztatótóból kiderül, hogy 2013 októberében a Máramarosszigeti Határrendészeti Felügyelőség munkatársai, az avasfelsőfalui határrendészek az Avasfelsőfalui Bíróság Melletti Ügyészség ügyészeinek irányítása alatt egy akcióba kezdtek, melynek során több, cigarettacsempészéssel foglalkozó, román állampolgár megfigyelésébe kezdtek. A bűncselekmény monitorizálása során a férfiakat március hónap során tetten érték, amint Romániába igyekeztek csempészni 37 500 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát az avasfelsőfalui és szarvaszói (Máramaros megye) határvonalon. A 330 ezer lej összértékű cigarettát elkobozták, míg a Mitsubishi terepjárót, amivel csempészték a cigarettát lefoglalták a rend őrei a nyomozás idejére. Az ügyben bűnvádi eljárást indítottak, s április 8-án 6 órai kezdettel a határrendészek és az ügyészek Avasfelsőfaluban és Vámfaluban 4 házkutatást tartottak, a gyanusítottak otthonaiban. A házkutatás során, az egyik gyanúsított személy elbújt a háza padlására, s amikor rájött, hogy a határrendészek felfedezték rejtekhelyét agresszívvá vált. A férfit aztán elfogták a határrendészek, ám mivel ellenállást tanúsított a határrendészek megbilincselték. A házkutatás során a határrendészek 5, Ilinois (Amerikai Egyesült Államok) állambeli gépjárművezetői jogosítványt – feltételezhetően hamisítottak –, 18 mobiltelefont, 12, különböző hálózatba érvényes telefonkártyát, 429 gramm aranyat találtak, melyeket a nyomozás idejére lefoglaltak. Ugyanakkor az egyik gyanúsított otthonának udvarán megtalálták annak a Mitsubishinek az üléseit, mellyel a cigarettát csempészték, és a határrendészek a március 24-i akciók során lefoglalták. Mind a négy gyanúsította kihallgatták, s kettőt közülük ma a bíróság elé állítanak, kérve a 30 napos előzetes letartóztatásba helyezésüket. Az ügyben csempészés és csempészésben való bűnrészesség vádjával indult bűnvádi eljárás.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...