Cigarettacsempészeknél tartottak házkutatást az Avasban – Videó!
Utoljára módositva: 2014-04-09 12:07:28

A házkutatás során a határrendészek 5, Ilinois (Amerikai Egyesült Államok) állambeli gépjárművezetői jogosítványt – feltételezhetően hamisítottak –, 18 mobiltelefont, 12, különböző hálózatba érvényes telefonkártyát, 429 gramm aranyat találtak, melyeket a nyomozás idejére lefoglaltak.

 

A Máramarosszigeti Határrendészeti Felügyelőség munkatársai az Avasfelsőfalui Bíróság Melletti Ügyészség ügyészeinek irányítása alatt április 8-án négy házkutatást tartottak, csempészéssel gyanúsított személyek otthonában. A határrendészettől kapott tájékoztatótóból kiderül, hogy 2013 októberében a Máramarosszigeti Határrendészeti Felügyelőség munkatársai, az avasfelsőfalui határrendészek az Avasfelsőfalui Bíróság Melletti Ügyészség ügyészeinek irányítása alatt egy akcióba kezdtek, melynek során több, cigarettacsempészéssel foglalkozó, román állampolgár megfigyelésébe kezdtek. A bűncselekmény monitorizálása során a férfiakat március hónap során tetten érték, amint Romániába igyekeztek csempészni 37 500 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát az avasfelsőfalui és szarvaszói (Máramaros megye) határvonalon. A 330 ezer lej összértékű cigarettát elkobozták, míg a Mitsubishi terepjárót, amivel csempészték a cigarettát lefoglalták a rend őrei a nyomozás idejére. Az ügyben bűnvádi eljárást indítottak, s április 8-án 6 órai kezdettel a határrendészek és az ügyészek Avasfelsőfaluban és Vámfaluban 4 házkutatást tartottak, a gyanusítottak otthonaiban. A házkutatás során, az egyik gyanúsított személy elbújt a háza padlására, s amikor rájött, hogy a határrendészek felfedezték rejtekhelyét agresszívvá vált. A férfit aztán elfogták a határrendészek, ám mivel ellenállást tanúsított a határrendészek megbilincselték. A házkutatás során a határrendészek 5, Ilinois (Amerikai Egyesült Államok) állambeli gépjárművezetői jogosítványt – feltételezhetően hamisítottak –, 18 mobiltelefont, 12, különböző hálózatba érvényes telefonkártyát, 429 gramm aranyat találtak, melyeket a nyomozás idejére lefoglaltak. Ugyanakkor az egyik gyanúsított otthonának udvarán megtalálták annak a Mitsubishinek az üléseit, mellyel a cigarettát csempészték, és a határrendészek a március 24-i akciók során lefoglalták. Mind a négy gyanúsította kihallgatták, s kettőt közülük ma a bíróság elé állítanak, kérve a 30 napos előzetes letartóztatásba helyezésüket. Az ügyben csempészés és csempészésben való bűnrészesség vádjával indult bűnvádi eljárás.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 18.
Ha elég elkötelezetten és bátran közeledik a problémához, sokkal hamarabb átlátja és így a megoldást is hamarabb megtalálja.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...