Cigarettacsempészettel vádolják a sofőrt
Utoljára módositva: 2014-09-17 10:32:48

Cigarettacsempészettel vádolják a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal egyik alkalmazottját.

Cigarettacsempészet a vád a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal egyik sofőrje ellen. P. Jánost napokkal ezelőtt érték tetten, amikor magyarországi otthonából éppen a munkaeszközéül szolgáló hivatali autóba pakolta az otthon tárolt, tetemes mennyiségű dohányárut. A sofőr ellen a magyarországi hatóságok eljárást kezdeményeztek, a nagykárolyi önkormányzat tulajdonában lévő Ford Mondeo márkájú személygépkocsit és a saját tulajdonú autóját a magyar hatóságok lefoglalták. Kovács Jenőt, Nagykároly polgármesterét is kellemetlen helyzetbe hozta az eset, politikai ellenfelei ugyanis megpróbálnak tőkét kovácsolni ebből a helyzetből.

„Nagyon sajnálom emberileg ezt az embert, de úgy tűnik, ennyi az esze. Jancsi jelenleg szabadságon van, a magyar bíróság dönteni fog majd sorsáról. A döntést követően pedig, amennyiben felfüggesztett börtönt kap, azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy akár a kertészetben kapjon munkát. Hiszen neki is kell egy szelet kenyér, még akkor is, ha ekkorát hibázott. Semmilyen törvény nem írja elő, hogy ki kell rúgni tettéért. Jancsi bár közalkalmazott, nem köztisztviselő. Ami viszont meglep, az a helyi román nyelvű hírportál hozzáállása a történethez és a téma tálalási módja. Szívesen megkérdezném annak a portálnak az íróját, hogy azt a témát miért nem reagálták le, amelyik arra vonatkozott, hogy egy helyi, liberális színeket képviselő ülő tanácsos ittas állapotban nyolc autót is összetört, tavaly karácsony és szilveszter között? Az miért nem volt nekik hír? Fontosabb egy sofőr, mint egy tanácsos? Vagy kettős mércével mérnek? Mindenáron a polgármester és az alpolgármester nyakába akarják varrni ezt az ügyet. Mindenkit megnyugtathatok, a hivatal autóját (ami egy 17 éves jármű) vissza fogjuk kapni, ha mégsem, akkor Jancsi ki fogja fizetni, tehát mi nem leszünk megkárosítva” — fogalmazta meg az üggyel kapcsolatos álláspontját Kovács Jenő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...