Cigarettacsempészettel vádolják a sofőrt
Utoljára módositva: 2014-09-17 10:32:48

Cigarettacsempészettel vádolják a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal egyik alkalmazottját.

Cigarettacsempészet a vád a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal egyik sofőrje ellen. P. Jánost napokkal ezelőtt érték tetten, amikor magyarországi otthonából éppen a munkaeszközéül szolgáló hivatali autóba pakolta az otthon tárolt, tetemes mennyiségű dohányárut. A sofőr ellen a magyarországi hatóságok eljárást kezdeményeztek, a nagykárolyi önkormányzat tulajdonában lévő Ford Mondeo márkájú személygépkocsit és a saját tulajdonú autóját a magyar hatóságok lefoglalták. Kovács Jenőt, Nagykároly polgármesterét is kellemetlen helyzetbe hozta az eset, politikai ellenfelei ugyanis megpróbálnak tőkét kovácsolni ebből a helyzetből.

„Nagyon sajnálom emberileg ezt az embert, de úgy tűnik, ennyi az esze. Jancsi jelenleg szabadságon van, a magyar bíróság dönteni fog majd sorsáról. A döntést követően pedig, amennyiben felfüggesztett börtönt kap, azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy akár a kertészetben kapjon munkát. Hiszen neki is kell egy szelet kenyér, még akkor is, ha ekkorát hibázott. Semmilyen törvény nem írja elő, hogy ki kell rúgni tettéért. Jancsi bár közalkalmazott, nem köztisztviselő. Ami viszont meglep, az a helyi román nyelvű hírportál hozzáállása a történethez és a téma tálalási módja. Szívesen megkérdezném annak a portálnak az íróját, hogy azt a témát miért nem reagálták le, amelyik arra vonatkozott, hogy egy helyi, liberális színeket képviselő ülő tanácsos ittas állapotban nyolc autót is összetört, tavaly karácsony és szilveszter között? Az miért nem volt nekik hír? Fontosabb egy sofőr, mint egy tanácsos? Vagy kettős mércével mérnek? Mindenáron a polgármester és az alpolgármester nyakába akarják varrni ezt az ügyet. Mindenkit megnyugtathatok, a hivatal autóját (ami egy 17 éves jármű) vissza fogjuk kapni, ha mégsem, akkor Jancsi ki fogja fizetni, tehát mi nem leszünk megkárosítva” — fogalmazta meg az üggyel kapcsolatos álláspontját Kovács Jenő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...