Cigarettás zabpehely – ismét rekord Halminál
Utoljára módositva: 2017-12-29 16:56:10

Cigifogások szempontjából rekordokban bővelkedett az idei év a halmi határátkelőnél, ahol tegnap ismét hatalmas mennyiségre, 200 000 csomagra bukkantak — ez alkalommal zabpelyhes dobozokban elrejtve. A szerbiai rendszámú, pótkocsis Scania kamiont vezető 40 éves M. Ivan szerb állampolgár hajnali 1 órakor akart Románia területére belépni — a fuvarlevél szerint zabpelyhet szállított Oroszországból. Mivel felmerült annak a gyanúja, hogy a kamionban és/vagy a pótkocsiban nagyobb mennyiségű csempészcigaretta lehet elrejtve, a határrendészek és vámosok tüzetesen átvizsgálták a szállítmányt, nem is eredménytelenül, hiszen szinte a teljes rakományt Marble és Ahima márkájú, ukrán dohánytermék alkotta — a zabpelyhes dobozokba szépen becsomagolva, lefóliázva, raklapokra téve, ahogy az illik. A hatóság a cigarettamennyiséget elkobozta, ugyanakkor a szatmári ügyészek vezetésével nyomozást indítottak a nagyszabású csempészakcióban érintett valamennyi személy azonossága kiderítése érdekében.
Szeptember végén szintén rekordmennyiségű, 249 000 csomag cigarettát találtak abban a két máramarosi férfi által vezetett, Volvo típusú, pótkocsis teherautóban, amely faaprólékot szállított, míg április végén 112 100 csomag urán cigarettát akartak az országba csempészni egy grillezésre való faszenet Magyarországra szállító kamionban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...