Cintányéros cudar világ a kastélykertben
Utoljára módositva: 2019-08-07 09:07:46

Folklórfesztivállal zárult a nagykárolyi nyári rendezvénysorozat. Hétfőn a magyar és sváb népzene volt a főszereplő, míg kedden a román.

A nagykárolyiak fesztiváljának nyolcadik és kilencedik napján is igen sokan vettek részt. Hétfőn a Rigófütty zenekar nyitotta a fellépések sorát, utána a Life Music Band Csőkőr Tamara Stefánia énekessel kiegészülve lépett színpadra, majd sorban az Acordeon Duet, a Karoler Trió, a Lustige Schwaben sváb táncegyüttes, a nagykárolyi, mezőpetri, szatmárnémeti sváb férfikar, a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar, a Rekettye Néptánccsoport, valamint utóbbi közösség citerásai és kobzosai, énekszóval kedveskedett Óbis Kinga, aki — mint nemrégiben hírül adtuk — immár a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója. Az est operettel, nótákkal zárult — mindezt Donkó Annamária, Donkó Imre és Házi Róbert Csaba énekesek, valamint Endi András, Homonna Nóra, Steuer Tibor és Steuer-Hajdú Krisztina táncosok biztosították. A debreceni művészek valósággal elkápráztatták a nagyérdeműt, elhangzott egyebek között a „Tanulj meg, fiacskám, komédiázni”, a „Marica grófnő — Szép város Kolozsvár”, a „Csárdáskirálynő” egyes részletei, így a „Cintányéros cudar világ”.

A román folklór fesztiválja tegnapi lapzártánk után végződött. A fesztivált a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság a Nagykárolyi Kulturális Központtal és a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központtal közösen szervezte, mégpedig a Nagykárolyi Helyi Tanács és a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal támogatásával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...