Cintányéros cudar világ a kastélykertben
Utoljára módositva: 2019-08-07 09:07:46

Folklórfesztivállal zárult a nagykárolyi nyári rendezvénysorozat. Hétfőn a magyar és sváb népzene volt a főszereplő, míg kedden a román.

A nagykárolyiak fesztiváljának nyolcadik és kilencedik napján is igen sokan vettek részt. Hétfőn a Rigófütty zenekar nyitotta a fellépések sorát, utána a Life Music Band Csőkőr Tamara Stefánia énekessel kiegészülve lépett színpadra, majd sorban az Acordeon Duet, a Karoler Trió, a Lustige Schwaben sváb táncegyüttes, a nagykárolyi, mezőpetri, szatmárnémeti sváb férfikar, a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar, a Rekettye Néptánccsoport, valamint utóbbi közösség citerásai és kobzosai, énekszóval kedveskedett Óbis Kinga, aki — mint nemrégiben hírül adtuk — immár a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója. Az est operettel, nótákkal zárult — mindezt Donkó Annamária, Donkó Imre és Házi Róbert Csaba énekesek, valamint Endi András, Homonna Nóra, Steuer Tibor és Steuer-Hajdú Krisztina táncosok biztosították. A debreceni művészek valósággal elkápráztatták a nagyérdeműt, elhangzott egyebek között a „Tanulj meg, fiacskám, komédiázni”, a „Marica grófnő — Szép város Kolozsvár”, a „Csárdáskirálynő” egyes részletei, így a „Cintányéros cudar világ”.

A román folklór fesztiválja tegnapi lapzártánk után végződött. A fesztivált a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság a Nagykárolyi Kulturális Központtal és a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központtal közösen szervezte, mégpedig a Nagykárolyi Helyi Tanács és a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal támogatásával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...