Ciprusra vágyik Andone
Utoljára módositva: 2016-12-13 09:42:32

Még nem írta le a srácok téli felkészülési programját, de már tudja, hogy hol szeretné az alapozást elvégezni a játékosokkal Bogdan Andone, a Szatmárnémeti FC Olimpia szakvezetője.

A negyedik helyen zárta az évet a másodosztályban a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata. A körülmények tekintetében ez kellemes meglepetés, de ugyanakkor lehet egy kis elégedetlenség is, ugyanis legalább négy pontot „herdált el” a csapat: kettőt idehaza a Dunărea Călărași elleni bajnokin, másik hármat pedig Snagovban, a Resicabányai Metalul elleni meccsen. Azokkal együtt az Olimpia most a biztos feljutást jelentő második helyen állna, négy ponttal lemaradva az éllovas Bukaresti Juventus mögött. De ne leegyünk elégedetlenek, hiszen az évad elején a szkeptikusok még az első hatban való zárást is nagy kihívásnak tekintették. Így, 37 ponttal (nyolccal kevesebb, mint a Juventusnak, de csak két pont a hátrány a második Aradi UTA mögött) a negyedik helyen zárni, igen szép teljesítmény.

El kell ismerni, Bogdan Andone megmutatta edzői kvalitásait, bár csak először ül vezetőedzőként egy csapat kispadján. Nem meglepő, hogy felfigyeltek rá más együttesek is és vélhetően nem sajnálnák, ha az ő csapatuk kispadján ülne. De Andone szívesen maradna Szatmáron. Legalább is ezt mondta újságírói kérdésre a legutóbbi sajtótájékoztatón: „Ha a helyi és megyei önkormányzatok tartják szavukat, akkor szó nélkül maradok. Ha nem tartják be ígéretüket, akkor száz százalék, hogy elmegyek. Nyáron, amikor ide jöttem, tudtam, hogy mi vár rám, de voltak bizonyos ígéretek. A megfelelő edzési feltételek sincsenek biztosítva: nincs egy rendes méretű mozdítható kapunk, nincsenek ugrókerítések, nincsenek labdáink de még tréningöltözet sem. Az edzőpálya hiánya csak ráadás. Ezek mind szükségesek, hogy kellően fel tudjunk készülni a tavaszi idényre, amely még nehezebb lesz” — mondta a tréner, aki az elmúlt szezonban másodedzőként bajnok lett az Astra Giurgiuval, Marius Șumudică oldalán. A kedvezőtlen feltételek miatt a levezető edzés is elmaradt, így a srácok a CS Mioveni ellen megnyert meccs után már megkapták a téli vakációt. Várhatóan december 19-én vagy 20-án kapják meg elmaradt fizetésük egy részét, akkor összeülnek még egy ünnepi ebédre. Január 12-én vagy 16-án kezdik majd az alapozást a tavaszi idényre. Andone mediterráni körülményeket szeretne legénységnek, ezért kéthetes ciprusi edzőtáborba menne a csapattal. „Egyelőre még nem írtam le az edzésprogramot, de tudom, hogy mit szeretnék. Ha lehetőség van rá, szeretnék egy kéthetes ciprusi edzőtábort. Ott kedvezőek az éghajlati feltételek, 18–22 fokos időjárás, nagyon jó minőségű edzőpályák és erős ellenfelek vannak ott edzőmeccsekre” — mondta Andone, hozzátéve, hogy a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a törökországi Antalyában, az Aradi UTA pedig Spanyolországban fog alapozni januárban. „Én a nagyon nehéz edzések híve vagyok, mert a mai focinak a lényege a kellő erőnléti felkészültség. De ehhez kellenek a megfelelő körülmények” — zárta mondanivalóját a szakvezető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...