Cirkusz a városházán: ki nem végzi a dolgát?
Utoljára módositva: 2014-09-01 08:59:47

Az ellenzéki tanácsosok a polgármestert kritizálják, Dorel Coica az RMDSZ régi vezetését hibáztatja — hol tart a Pannónia (Dacia) Szálló ügye, miért elhanyagoltak a zöldövezetek, és ki miatt nem működik a kommunikáció a hivatal és a képviselők között?

 

A múlt heti tanácsülésen a Demokrata-liberális Párt (PDL), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ képviselői kemény kritikákat fogalmaztak meg a polgármesteri hivatal, és főként annak vezetője, Dorel Coica munkásságával kapcsolatosan. A kínai útjáról pénteken visszatért elöljáró a hétfőt sem várta meg a replikákkal — vasárnap sajtótájékoztató keretében osztotta ki bírálóit. A múlt csütörtöki tanácsülésen egyebek mellett Nits János és Butka Gergely képviselők azt rótták fel a hivatal dolgozóinak, hogy hetek-hónapok múltán sem kapnak választ közéleti kérdésekkel kapcsolatosan megfogalmazott beadványaikra. Az elégedetlenséget tetőzte, hogy — amint arról beszámoltunk — a tanácsosokat késve értesítették arról, hogy a Szatmár Megyei Törvényszék Mellett Működő Ügyészség márciusban válaszadásra szólította fel a várost a tekintetben, hogy részt kíván-e venni felperesként a Pannónia (Dacia) Szálló megrongálása miatt indított bűnvádi perben. (A mulasztás miatt lehetséges, hogy a város elesett a felajánlott kártérítés-igénylési lehetőségtől.) Láng László azt követelte, hogy nevezzék meg, ki a hibás a felsorolt hiányosságok miatt, továbbá felháborodásának adott hangot a városi zöldövezetek elhanyagoltsága okán. Kifejtette: a parkok ápolatlansága miatt nagyon elszaporodott a parlagfű, ami miatt jelentősen megnőtt az allergiás panaszokkal küzdők száma. Adrian Albu tanácsos (PNL), volt alpolgármester szerint tűrhetetlen, hogy a polgármester nem veszt részt a képviselő-testületi üléseken, hozzátéve: a város korábbi vezetői ilyesmit csak ritkán engedtek meg maguknak. Cosmin Ratiu (PDL) pedig kijelentette: Dorel Coica a város problémáival szemben legérdektelenebb elöljáró a rendszerváltás óta. A polgármester tegnap válaszképpen kifejtette: úgy látja, hogy mióta kihúzta a lábát a városból, „egyesek elkezdték feszegetni az izmaikat, ezért leszállt a vér az agyukból és hülyeségeket beszélnek”. Hozzátette: mindössze kampányfogásnak tekinti az őt ért támadásokat, ezért nem is hajlandó érdemben foglalkozni velük. „Furcsállom, hogy nem aggódott különösebben az RMDSZ a Dacia Hotel sorsáért amikor azt a Vasile Țânţaş kezére játszották, pedig akkor a megyei tanácselnök és a szatmárnémeti polgármester is magyar volt” — fejtette ki az elöljáró, utalva arra, hogy a szálló magánosításakor Ilyés Gyula vezette a várost, míg Szabó István megyei tanácselnök aktívan közreműködött abban, hogy az avasi vállalkozó tulajdonába kerüljön a főtéri ingatlan.

 

Babos Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...