Cirkusz a városházán: ki nem végzi a dolgát?
Utoljára módositva: 2014-09-01 08:59:47

Az ellenzéki tanácsosok a polgármestert kritizálják, Dorel Coica az RMDSZ régi vezetését hibáztatja — hol tart a Pannónia (Dacia) Szálló ügye, miért elhanyagoltak a zöldövezetek, és ki miatt nem működik a kommunikáció a hivatal és a képviselők között?

 

A múlt heti tanácsülésen a Demokrata-liberális Párt (PDL), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ képviselői kemény kritikákat fogalmaztak meg a polgármesteri hivatal, és főként annak vezetője, Dorel Coica munkásságával kapcsolatosan. A kínai útjáról pénteken visszatért elöljáró a hétfőt sem várta meg a replikákkal — vasárnap sajtótájékoztató keretében osztotta ki bírálóit. A múlt csütörtöki tanácsülésen egyebek mellett Nits János és Butka Gergely képviselők azt rótták fel a hivatal dolgozóinak, hogy hetek-hónapok múltán sem kapnak választ közéleti kérdésekkel kapcsolatosan megfogalmazott beadványaikra. Az elégedetlenséget tetőzte, hogy — amint arról beszámoltunk — a tanácsosokat késve értesítették arról, hogy a Szatmár Megyei Törvényszék Mellett Működő Ügyészség márciusban válaszadásra szólította fel a várost a tekintetben, hogy részt kíván-e venni felperesként a Pannónia (Dacia) Szálló megrongálása miatt indított bűnvádi perben. (A mulasztás miatt lehetséges, hogy a város elesett a felajánlott kártérítés-igénylési lehetőségtől.) Láng László azt követelte, hogy nevezzék meg, ki a hibás a felsorolt hiányosságok miatt, továbbá felháborodásának adott hangot a városi zöldövezetek elhanyagoltsága okán. Kifejtette: a parkok ápolatlansága miatt nagyon elszaporodott a parlagfű, ami miatt jelentősen megnőtt az allergiás panaszokkal küzdők száma. Adrian Albu tanácsos (PNL), volt alpolgármester szerint tűrhetetlen, hogy a polgármester nem veszt részt a képviselő-testületi üléseken, hozzátéve: a város korábbi vezetői ilyesmit csak ritkán engedtek meg maguknak. Cosmin Ratiu (PDL) pedig kijelentette: Dorel Coica a város problémáival szemben legérdektelenebb elöljáró a rendszerváltás óta. A polgármester tegnap válaszképpen kifejtette: úgy látja, hogy mióta kihúzta a lábát a városból, „egyesek elkezdték feszegetni az izmaikat, ezért leszállt a vér az agyukból és hülyeségeket beszélnek”. Hozzátette: mindössze kampányfogásnak tekinti az őt ért támadásokat, ezért nem is hajlandó érdemben foglalkozni velük. „Furcsállom, hogy nem aggódott különösebben az RMDSZ a Dacia Hotel sorsáért amikor azt a Vasile Țânţaş kezére játszották, pedig akkor a megyei tanácselnök és a szatmárnémeti polgármester is magyar volt” — fejtette ki az elöljáró, utalva arra, hogy a szálló magánosításakor Ilyés Gyula vezette a várost, míg Szabó István megyei tanácselnök aktívan közreműködött abban, hogy az avasi vállalkozó tulajdonába kerüljön a főtéri ingatlan.

 

Babos Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 20.
Ha némi kockázattal jár az ismerkedés, főleg ha sikerélménnyel zárul, az csak tovább növeli önbizalmát. Most sem lesz ez másként, ha megteszi az első lépést.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...