Cirkusz a városházán: ki nem végzi a dolgát?
Utoljára módositva: 2014-09-01 08:59:47

Az ellenzéki tanácsosok a polgármestert kritizálják, Dorel Coica az RMDSZ régi vezetését hibáztatja — hol tart a Pannónia (Dacia) Szálló ügye, miért elhanyagoltak a zöldövezetek, és ki miatt nem működik a kommunikáció a hivatal és a képviselők között?

 

A múlt heti tanácsülésen a Demokrata-liberális Párt (PDL), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ képviselői kemény kritikákat fogalmaztak meg a polgármesteri hivatal, és főként annak vezetője, Dorel Coica munkásságával kapcsolatosan. A kínai útjáról pénteken visszatért elöljáró a hétfőt sem várta meg a replikákkal — vasárnap sajtótájékoztató keretében osztotta ki bírálóit. A múlt csütörtöki tanácsülésen egyebek mellett Nits János és Butka Gergely képviselők azt rótták fel a hivatal dolgozóinak, hogy hetek-hónapok múltán sem kapnak választ közéleti kérdésekkel kapcsolatosan megfogalmazott beadványaikra. Az elégedetlenséget tetőzte, hogy — amint arról beszámoltunk — a tanácsosokat késve értesítették arról, hogy a Szatmár Megyei Törvényszék Mellett Működő Ügyészség márciusban válaszadásra szólította fel a várost a tekintetben, hogy részt kíván-e venni felperesként a Pannónia (Dacia) Szálló megrongálása miatt indított bűnvádi perben. (A mulasztás miatt lehetséges, hogy a város elesett a felajánlott kártérítés-igénylési lehetőségtől.) Láng László azt követelte, hogy nevezzék meg, ki a hibás a felsorolt hiányosságok miatt, továbbá felháborodásának adott hangot a városi zöldövezetek elhanyagoltsága okán. Kifejtette: a parkok ápolatlansága miatt nagyon elszaporodott a parlagfű, ami miatt jelentősen megnőtt az allergiás panaszokkal küzdők száma. Adrian Albu tanácsos (PNL), volt alpolgármester szerint tűrhetetlen, hogy a polgármester nem veszt részt a képviselő-testületi üléseken, hozzátéve: a város korábbi vezetői ilyesmit csak ritkán engedtek meg maguknak. Cosmin Ratiu (PDL) pedig kijelentette: Dorel Coica a város problémáival szemben legérdektelenebb elöljáró a rendszerváltás óta. A polgármester tegnap válaszképpen kifejtette: úgy látja, hogy mióta kihúzta a lábát a városból, „egyesek elkezdték feszegetni az izmaikat, ezért leszállt a vér az agyukból és hülyeségeket beszélnek”. Hozzátette: mindössze kampányfogásnak tekinti az őt ért támadásokat, ezért nem is hajlandó érdemben foglalkozni velük. „Furcsállom, hogy nem aggódott különösebben az RMDSZ a Dacia Hotel sorsáért amikor azt a Vasile Țânţaş kezére játszották, pedig akkor a megyei tanácselnök és a szatmárnémeti polgármester is magyar volt” — fejtette ki az elöljáró, utalva arra, hogy a szálló magánosításakor Ilyés Gyula vezette a várost, míg Szabó István megyei tanácselnök aktívan közreműködött abban, hogy az avasi vállalkozó tulajdonába kerüljön a főtéri ingatlan.

 

Babos Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...