Civil cselekvési terv
Utoljára módositva: 2020-01-22 10:06:47

Szociális szolgáltatásokat nyújtó szatmárnémeti civil szervezetek képviselőivel találkozott kedden Kereskényi Gábor polgármester.

A szatmárnémeti városvezetés és a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek közös célja, hogy emberhez méltó életkörülményeket biztosítsanak a rászorulóknak, ennek jegyében találkozott tegnap szociális szolgáltatásokkal foglalkozó szatmárnémeti civil szervezetek képviselőivel Kereskényi Gábor polgármester és Adrian Bălaj, a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság (DAS) vezetője.

A résztvevők elemezték a 2020-as szociális cselekvési tervet, illetve egyeztettek ennek finanszírozási feltételeiről is. Szóba került az is, hogy a városunkbeli szociális segítségnyújtást végző civilek közös egyesületet hoznak létre a hatékonyabb érdekképviselet érdekében. A 2020-as cselekvési tervben szerepel többek között a hátrányos helyzetű gyermekek és családok, az egyedül élő idős személyek, a hajléktalanok és az egyedül hagyott gyermekek életkörülményeinek a javítása.

„Arra kértem a civil szervezeteket, hogy közösen két fő kérdésre koncentráljunk. Próbáljunk kiemelt figyelmet fordítani a leginkább kiszolgáltatott emberekre, illetve a munkaképesek közül minél több számára igyekezzünk munkahelyet teremteni! Javasoltam egy olyan csoport létrehozását, amelynek tagja az összes szociális szolgáltatást nyújtó egyesület, ezzel is javítva az ezen a területen végzett munka hatékonyságát” — nyilatkozta az ülést követően Kereskényi Gábor.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...