Civil szervezetek kérik sajtótájékoztató összehívását a caracali üggyel kapcsolatban
Utoljára módositva: 2019-08-01 13:15:53

Több civil szervezet kéri nyílt levélben az illetékes hatóságoktól, hogy hívjanak össze sajtótájékoztatót és minden kérdésre válaszoljanak Alexandra Măceşanu eltűnésével kapcsolatban.

A levelet a belügyminiszternek, a távközlési miniszternek, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság, az Országos Távközlési Hatóság vezetőinek, az 112-es sürgősségi rendszerrel foglalkozó minisztériumközi bizottságnak, a nép ügyvédjének, a rendőrség képviselőinek és más intézmények vezetőinek is elküldték.

A levél megszövegezői szerint Alexandra Măceşanu eltűnése a román állam és polgárai közti viszonyra irányítja a figyelmet. Kifejtik: az állam képviselőinek ellentmondó nyilatkozatai, a sietős és valós felelősségvállalást nélkülöző leváltások, a média szivárogtatásai, a lakosság tájékoztatásáért felelős hatóságok amatőrizmusa negatívan érintette a viszonyt a lakosság és azok között, akiket az állampolgárok védelmével, tájékoztatásával és tiszteletével bíztak meg.

Hozzáteszik, tisztában vannak azzal, hogy nyomozás zajlik, ami miatt bizonyos információk nem adhatók ki, de ennek dacára is szükségesnek tartják egy sajtótájékoztató összehívását.

Az aláírók szerint a nép ügyvédjének kell ‘beszélnie ahelyett, aki már nem tud beszélni’, és az igazság védelmezőjeként részt vennie a követelt sajtótájékoztatón.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...