Coica nem akarja támogatni Manit
Utoljára módositva: 2014-07-31 15:24:02

Gyenes Mani neve márkanév a Szatmár megyében, hiszen halmozza a sikereket, ugyanakkor a szakmabeliek Románia legjobb motorversenyzőjének választották meg tavaly és 2012-ben is. A polgármester viszont nem akarja segíteni a Dakar–szereplését.

Gyenes Mani és Ilonczai Tamás a csütörtöki sajtótájékoztatón

Csütörtöki gyűlésén kellett volna napirendre tűznie a Szatmárnémeti Helyi Tanácsnak azt a tervezetet, amelynek értelmében a testület támogatta volna Románia legjobb motoros versenyzőjének, Gyenes „Mani” Emánuel Dakar–rali–szereplését. Azonban a város polgármestere, Dorel Coica levette a napirendről a tervezetet, habár Mani a jövő év eleji megmérettetésen egy szatmárnémeti csapat színeiben, az Autonet Motorcycle Team tagjaként áll majd rajthoz. „Eddig négy Dakar–kiíráson álltam rajthoz, de még soha nem ért az a megtiszteltetés, hogy szatmári csapattal nevezhessek. Igaz, most sem lesz száz százalékban szatmári, mert a műszaki hátteret egy brassói vagy németországi csapat biztosítja. Örülök, hogy a Szatmár Megyei Tanács mellém állt és támogat. Remélem, hogy egy két héten belül a helyi önkormányzattól is kapok egy pozitív választ” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Mani, aki idén hetedik bajnoki címét gyűjtötte be az enduro országos megmérettetésen, a nagyszebeni Red Bull Romaniacs hard enduro–versenyen pedig hatodik lett a silver kategóriában.

Gyenes Mani feljavítja a 2012-es, 450 köbcentis KTM-jét és ezzel vág neki a 2015-ös Dakarnak

Mint ismeretes, a harminc éves pilóta a legeredményesebb romániai motoros a Dakar–rali történelmében. 2007-ben – még a Lisszabon – Dakar nyomvonalon rendezett kiírásban – a magyarországi Mol–csapattal, oldalán a szatmári „mentorával”, Szilveszter Zsolttal teljesítette a távot, és a fiatal debütálóknál a 9. lett. 2009-ben, már Dél–Amerikában egy esés miatt feladni kényszerült a versenyt a második napon, de 2011-ben megnyerte a a maraton kategóriát, rá egy évre pedig az összetett táblázat 17. helyén zárt. Ugyanezzel a motorkerékpárral, a 450 köbcentis KTM-mel vág majd neki a 2015-ös versenynek is. „Kisebb átalakításokat fogunk végezni a versenygépen, ezt a munkát már augusztusban megkezdjük. Remélem, hogy sikerül végigvinni a versenytávot, bízom a motorkerékpárban. Viszont a két év kimaradás hátrányt jelent, nem tudom, hogy a mezőny többi versenyzője milyen szinten áll. Mindezek ellenére, a legjobb tizenötben szeretnék zárni” – folytatta a versenyző. Ilonczai Tamás, az Autonet marketing osztályának a vezetője szerint Mani neve egy márkanév Szatmáron. Ugyanakkor hozzátette, a pilóta Dakar–szereplését a cég beszállítói is segítik. „A szakterületen elismert márkanevek segítik Mani versenyzését, ők is debütálnak majd a Dakaron, akárcsak az Autonet Motorcycling Team” – mondta Ilonczai.

Mani még elmondta, hogy a Dakar–nevezés első részletét, négyezer eurót már kifizetett, a második, ötezer eurót szeptember 15-ig kell fizesse, a fennmaradó négyezer nyolcszáz eurót október 31-ig kell átutalni a szervezők számlájára, november 20-án pedig a franciaországi Le Havre város kikötőjéből indul a hajó Argentínába a versenygépekkel. A világ legnehezebb terepralija jövő évben, január 4-én rajtol Buenos Airesből, mintegy 9000 kilométer a verseny össztávja. Chile érintése után január 17-re várják vissza a mezőnyt az argentin fővárosba.

„Erőnléti edzéseket végzek, júliusban pedig Tunéziában alapoztam, sivatagban. A Dakar–motorral nem edzhettek, így az enduro–gépen alapozok. Sajnos a 300 köbcentis Husaberggel nem vagyok elégedett, el fogom adni és remélem, hogy helyette sikerül vennem egy 2015-ös, 300 köbcentis KTM-et” – tette hozzá a versenyző.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. január 19.)


    KONYHA
    Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...