Coica nem akarja támogatni Manit
Utoljára módositva: 2014-07-31 15:24:02

Gyenes Mani neve márkanév a Szatmár megyében, hiszen halmozza a sikereket, ugyanakkor a szakmabeliek Románia legjobb motorversenyzőjének választották meg tavaly és 2012-ben is. A polgármester viszont nem akarja segíteni a Dakar–szereplését.

Gyenes Mani és Ilonczai Tamás a csütörtöki sajtótájékoztatón

Csütörtöki gyűlésén kellett volna napirendre tűznie a Szatmárnémeti Helyi Tanácsnak azt a tervezetet, amelynek értelmében a testület támogatta volna Románia legjobb motoros versenyzőjének, Gyenes „Mani” Emánuel Dakar–rali–szereplését. Azonban a város polgármestere, Dorel Coica levette a napirendről a tervezetet, habár Mani a jövő év eleji megmérettetésen egy szatmárnémeti csapat színeiben, az Autonet Motorcycle Team tagjaként áll majd rajthoz. „Eddig négy Dakar–kiíráson álltam rajthoz, de még soha nem ért az a megtiszteltetés, hogy szatmári csapattal nevezhessek. Igaz, most sem lesz száz százalékban szatmári, mert a műszaki hátteret egy brassói vagy németországi csapat biztosítja. Örülök, hogy a Szatmár Megyei Tanács mellém állt és támogat. Remélem, hogy egy két héten belül a helyi önkormányzattól is kapok egy pozitív választ” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Mani, aki idén hetedik bajnoki címét gyűjtötte be az enduro országos megmérettetésen, a nagyszebeni Red Bull Romaniacs hard enduro–versenyen pedig hatodik lett a silver kategóriában.

Gyenes Mani feljavítja a 2012-es, 450 köbcentis KTM-jét és ezzel vág neki a 2015-ös Dakarnak

Mint ismeretes, a harminc éves pilóta a legeredményesebb romániai motoros a Dakar–rali történelmében. 2007-ben – még a Lisszabon – Dakar nyomvonalon rendezett kiírásban – a magyarországi Mol–csapattal, oldalán a szatmári „mentorával”, Szilveszter Zsolttal teljesítette a távot, és a fiatal debütálóknál a 9. lett. 2009-ben, már Dél–Amerikában egy esés miatt feladni kényszerült a versenyt a második napon, de 2011-ben megnyerte a a maraton kategóriát, rá egy évre pedig az összetett táblázat 17. helyén zárt. Ugyanezzel a motorkerékpárral, a 450 köbcentis KTM-mel vág majd neki a 2015-ös versenynek is. „Kisebb átalakításokat fogunk végezni a versenygépen, ezt a munkát már augusztusban megkezdjük. Remélem, hogy sikerül végigvinni a versenytávot, bízom a motorkerékpárban. Viszont a két év kimaradás hátrányt jelent, nem tudom, hogy a mezőny többi versenyzője milyen szinten áll. Mindezek ellenére, a legjobb tizenötben szeretnék zárni” – folytatta a versenyző. Ilonczai Tamás, az Autonet marketing osztályának a vezetője szerint Mani neve egy márkanév Szatmáron. Ugyanakkor hozzátette, a pilóta Dakar–szereplését a cég beszállítói is segítik. „A szakterületen elismert márkanevek segítik Mani versenyzését, ők is debütálnak majd a Dakaron, akárcsak az Autonet Motorcycling Team” – mondta Ilonczai.

Mani még elmondta, hogy a Dakar–nevezés első részletét, négyezer eurót már kifizetett, a második, ötezer eurót szeptember 15-ig kell fizesse, a fennmaradó négyezer nyolcszáz eurót október 31-ig kell átutalni a szervezők számlájára, november 20-án pedig a franciaországi Le Havre város kikötőjéből indul a hajó Argentínába a versenygépekkel. A világ legnehezebb terepralija jövő évben, január 4-én rajtol Buenos Airesből, mintegy 9000 kilométer a verseny össztávja. Chile érintése után január 17-re várják vissza a mezőnyt az argentin fővárosba.

„Erőnléti edzéseket végzek, júliusban pedig Tunéziában alapoztam, sivatagban. A Dakar–motorral nem edzhettek, így az enduro–gépen alapozok. Sajnos a 300 köbcentis Husaberggel nem vagyok elégedett, el fogom adni és remélem, hogy helyette sikerül vennem egy 2015-ös, 300 köbcentis KTM-et” – tette hozzá a versenyző.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...