Cretu: Aggódom amiatt, hogy csökkenhet az EU büdzséje a 2021-2027-es időszakban
Utoljára módositva: 2019-12-08 13:13:17

Corina Creţu európai parlamenti képviselő szombaton aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az EU 2021-2027-es költségvetési kerete esetleg jelentősen csökkeni fog.

Corina Creţu kijelentette, hogy az EU Tanácsának soros finn elnöksége egy olyan büdzséjavaslattal állt elő, amely kedvezőtlen a kevésbé fejlett országok, így Románia számára is.

Creţu szerint a Juncker-bizottság által tavaly tavasszal bemutatott költségvetési kerettervezet jobb volt, és Romániának és a keleti blokk többi államának egyesült erővel fel kellene lépnie azon tervezet védelmében.

Azt állította ugyanakkor, hogy Romániának megvolt az esélye, hogy küzdjön azért, hogy ezt a büdzsétervezetet elfogadják a soros elnöksége idején, de elmúlasztotta ezt az esélyt.

‘Nagyon félek attól, hogy 2021 januárjától nem fogunk tudni európai alapokat felhasználni a törvény kései elfogadása következtében. (…) Aggódom amiatt, hogy a 2021-2027-es időszakban esetleg csökken az EU büdzséje, illetve amiatt, hogy nem sikerül európai alapokat lehívnunk. A 2014-2020-as költségvetési időszak gyakorlatilag már a vége felé jár, projekteket már csak 2020 végéig lehet benyújtani, amelyek után kifizetéseket 2023-ig lehet csak eszközölni’ – nyomatékosította Corina Creţu.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...