Cristi Popa részben elégedett
Utoljára módositva: 2018-12-05 16:22:59

Fel szeretné javítani a játékoskeretét az edző, ugyanakkor bízik abban, hogy a jelenlegi felállásból minél több srácot Tasnádon tud tartani az Unirea Liga 3-as idényének visszavágójára.

A Liga 3-as labdarúgó-bajnokság őszi idénye a múlt heti mérkőzésekkel ugyan véget ért, viszont a Tasnádi Unirea legényei csak december közepén vonulnak majd szabadságra – az sem lesz nagyon hosszú idő.

Mint ismeretes, Szatmár megye egyetlen divíziós alakulata a Barcarozsnyói Cetate Olimpic elleni hazai döntetlennel zárta az őszi idényt, ezzel a Liga 3 5. csoportjának a 9. helyéről, 21 ponttal várja a tavaszi folytatást. „Kielégítőnek mondanám az őszi meccseket. A 9. helyen állunk, de nagyobb koncentrációval jobban is zárhattunk volna. Itt gondolok a dési fiaskóra (0–2-es vezetésről 3–2-es vereség – szerk. megj.) és a radnóti kudarcra (6–2-es vereség a sereghajtó otthonában – szerk. megj.), de az anyagi gondok és a sérülések is közre játszottak az idény során — értékelt Cristian Popa vezetőedző. — Keretünket többnyire fiatal srácok alkotják, és nem mindegyiknek volt meg a kellő rutinja bizonyos meccshelyzetek megítélésekor. Néhány fiú viszont alulértékeli magát, tudatosítania kell magába, hogy többre hivatott. A kerettel nagy részben elégedett vagyok.”

A 38 éves szakvezető továbbá elmondta, hogy a téli vakáció során várhatók majd kisebb változások a keretbe. Bízik abban, hogy a jelenlegi felállásból sok játékost sikerül majd Tasnádon tartani, és az újak erősítésként érkezhetnek majd az Unireához. „Vannak játékosok, akik kevésbé végezték el a rájuk szabott feladatot. Viszont nem szeretném, hogy elmenjenek Tasnádról. Viszont minden posztra szeretnék még egy erős játékost. Azt akarjuk, hogy olyanokat szerződtessünk, akik emelik a játék színvonalát. Természetesen, a változásokat befolyásolják majd a lehetséges távozások is” — folytatta Cristi Popa.

Megkérdeztük, hogy az újoncok listáján szerepel-e egy klasszikus csatár is, amelynek hiányát sokszor érezhettük az Unirea meccsein. Popa azt mondta, nagyon elégedett Vincze Dávid játékával, aki szerinte mérkőzésről mérkőzésre fejlődött. „Dávid nem egy vérbeli csatár, erre a posztra valóban szükségünk van egy játékosra” — mondta.

December közepétől január 10–13-ig lesznek vakáción a Tasnádi Unirea legényei. Ekkor kezdődik majd a téli felkészülés a március 2-i tavaszi folytatásra. Végül, kérésünkre a kívánságlistáját is elmondta a szakvezető: „Először is egészséget kívánok mindannyiunknak. Szeretnék egy jó alapozást a csapatommal. Szeretném, hogy erős ellenfelekkel készülhessünk edzőmeccseken. Szeretnék egy pénzügyi biztonságot a klubnál. Szeretném, hogy minél kevesebb játékos hagyjon el a téli vakáció után. Erősíteni szeretném a jelenlegi keretet. Szeretném növelni a játékunk minőségét a visszavágó meccseken. Szeretnék több bajnokit nyerni tavasszal. Szeretném, hogy a mostaninál jobb helyen zárjon a csapat.”

Az még kérdés, hogy a visszavágó hazai meccseit hol rendezi majd a tasnádi alakulat, ugyanis a helyi önkormányzat felújítaná az Unirea Stadion játékterét. Az első tervek szerint már októberben kezdődtek volna a munkák, viszont mindez nem történt meg. Vélhetően tavasszal kezdhetik a munkát, és akkor a Tasnádi Unirea a visszavágó hazai meccseit nagykárolyi Victoria Stadionban fogja játszani.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...