Cristi Popa részben elégedett
Utoljára módositva: 2018-12-05 16:22:59

Fel szeretné javítani a játékoskeretét az edző, ugyanakkor bízik abban, hogy a jelenlegi felállásból minél több srácot Tasnádon tud tartani az Unirea Liga 3-as idényének visszavágójára.

A Liga 3-as labdarúgó-bajnokság őszi idénye a múlt heti mérkőzésekkel ugyan véget ért, viszont a Tasnádi Unirea legényei csak december közepén vonulnak majd szabadságra – az sem lesz nagyon hosszú idő.

Mint ismeretes, Szatmár megye egyetlen divíziós alakulata a Barcarozsnyói Cetate Olimpic elleni hazai döntetlennel zárta az őszi idényt, ezzel a Liga 3 5. csoportjának a 9. helyéről, 21 ponttal várja a tavaszi folytatást. „Kielégítőnek mondanám az őszi meccseket. A 9. helyen állunk, de nagyobb koncentrációval jobban is zárhattunk volna. Itt gondolok a dési fiaskóra (0–2-es vezetésről 3–2-es vereség – szerk. megj.) és a radnóti kudarcra (6–2-es vereség a sereghajtó otthonában – szerk. megj.), de az anyagi gondok és a sérülések is közre játszottak az idény során — értékelt Cristian Popa vezetőedző. — Keretünket többnyire fiatal srácok alkotják, és nem mindegyiknek volt meg a kellő rutinja bizonyos meccshelyzetek megítélésekor. Néhány fiú viszont alulértékeli magát, tudatosítania kell magába, hogy többre hivatott. A kerettel nagy részben elégedett vagyok.”

A 38 éves szakvezető továbbá elmondta, hogy a téli vakáció során várhatók majd kisebb változások a keretbe. Bízik abban, hogy a jelenlegi felállásból sok játékost sikerül majd Tasnádon tartani, és az újak erősítésként érkezhetnek majd az Unireához. „Vannak játékosok, akik kevésbé végezték el a rájuk szabott feladatot. Viszont nem szeretném, hogy elmenjenek Tasnádról. Viszont minden posztra szeretnék még egy erős játékost. Azt akarjuk, hogy olyanokat szerződtessünk, akik emelik a játék színvonalát. Természetesen, a változásokat befolyásolják majd a lehetséges távozások is” — folytatta Cristi Popa.

Megkérdeztük, hogy az újoncok listáján szerepel-e egy klasszikus csatár is, amelynek hiányát sokszor érezhettük az Unirea meccsein. Popa azt mondta, nagyon elégedett Vincze Dávid játékával, aki szerinte mérkőzésről mérkőzésre fejlődött. „Dávid nem egy vérbeli csatár, erre a posztra valóban szükségünk van egy játékosra” — mondta.

December közepétől január 10–13-ig lesznek vakáción a Tasnádi Unirea legényei. Ekkor kezdődik majd a téli felkészülés a március 2-i tavaszi folytatásra. Végül, kérésünkre a kívánságlistáját is elmondta a szakvezető: „Először is egészséget kívánok mindannyiunknak. Szeretnék egy jó alapozást a csapatommal. Szeretném, hogy erős ellenfelekkel készülhessünk edzőmeccseken. Szeretnék egy pénzügyi biztonságot a klubnál. Szeretném, hogy minél kevesebb játékos hagyjon el a téli vakáció után. Erősíteni szeretném a jelenlegi keretet. Szeretném növelni a játékunk minőségét a visszavágó meccseken. Szeretnék több bajnokit nyerni tavasszal. Szeretném, hogy a mostaninál jobb helyen zárjon a csapat.”

Az még kérdés, hogy a visszavágó hazai meccseit hol rendezi majd a tasnádi alakulat, ugyanis a helyi önkormányzat felújítaná az Unirea Stadion játékterét. Az első tervek szerint már októberben kezdődtek volna a munkák, viszont mindez nem történt meg. Vélhetően tavasszal kezdhetik a munkát, és akkor a Tasnádi Unirea a visszavágó hazai meccseit nagykárolyi Victoria Stadionban fogja játszani.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...