Cristi Popa részben elégedett
Utoljára módositva: 2018-12-05 16:22:59

Fel szeretné javítani a játékoskeretét az edző, ugyanakkor bízik abban, hogy a jelenlegi felállásból minél több srácot Tasnádon tud tartani az Unirea Liga 3-as idényének visszavágójára.

A Liga 3-as labdarúgó-bajnokság őszi idénye a múlt heti mérkőzésekkel ugyan véget ért, viszont a Tasnádi Unirea legényei csak december közepén vonulnak majd szabadságra – az sem lesz nagyon hosszú idő.

Mint ismeretes, Szatmár megye egyetlen divíziós alakulata a Barcarozsnyói Cetate Olimpic elleni hazai döntetlennel zárta az őszi idényt, ezzel a Liga 3 5. csoportjának a 9. helyéről, 21 ponttal várja a tavaszi folytatást. „Kielégítőnek mondanám az őszi meccseket. A 9. helyen állunk, de nagyobb koncentrációval jobban is zárhattunk volna. Itt gondolok a dési fiaskóra (0–2-es vezetésről 3–2-es vereség – szerk. megj.) és a radnóti kudarcra (6–2-es vereség a sereghajtó otthonában – szerk. megj.), de az anyagi gondok és a sérülések is közre játszottak az idény során — értékelt Cristian Popa vezetőedző. — Keretünket többnyire fiatal srácok alkotják, és nem mindegyiknek volt meg a kellő rutinja bizonyos meccshelyzetek megítélésekor. Néhány fiú viszont alulértékeli magát, tudatosítania kell magába, hogy többre hivatott. A kerettel nagy részben elégedett vagyok.”

A 38 éves szakvezető továbbá elmondta, hogy a téli vakáció során várhatók majd kisebb változások a keretbe. Bízik abban, hogy a jelenlegi felállásból sok játékost sikerül majd Tasnádon tartani, és az újak erősítésként érkezhetnek majd az Unireához. „Vannak játékosok, akik kevésbé végezték el a rájuk szabott feladatot. Viszont nem szeretném, hogy elmenjenek Tasnádról. Viszont minden posztra szeretnék még egy erős játékost. Azt akarjuk, hogy olyanokat szerződtessünk, akik emelik a játék színvonalát. Természetesen, a változásokat befolyásolják majd a lehetséges távozások is” — folytatta Cristi Popa.

Megkérdeztük, hogy az újoncok listáján szerepel-e egy klasszikus csatár is, amelynek hiányát sokszor érezhettük az Unirea meccsein. Popa azt mondta, nagyon elégedett Vincze Dávid játékával, aki szerinte mérkőzésről mérkőzésre fejlődött. „Dávid nem egy vérbeli csatár, erre a posztra valóban szükségünk van egy játékosra” — mondta.

December közepétől január 10–13-ig lesznek vakáción a Tasnádi Unirea legényei. Ekkor kezdődik majd a téli felkészülés a március 2-i tavaszi folytatásra. Végül, kérésünkre a kívánságlistáját is elmondta a szakvezető: „Először is egészséget kívánok mindannyiunknak. Szeretnék egy jó alapozást a csapatommal. Szeretném, hogy erős ellenfelekkel készülhessünk edzőmeccseken. Szeretnék egy pénzügyi biztonságot a klubnál. Szeretném, hogy minél kevesebb játékos hagyjon el a téli vakáció után. Erősíteni szeretném a jelenlegi keretet. Szeretném növelni a játékunk minőségét a visszavágó meccseken. Szeretnék több bajnokit nyerni tavasszal. Szeretném, hogy a mostaninál jobb helyen zárjon a csapat.”

Az még kérdés, hogy a visszavágó hazai meccseit hol rendezi majd a tasnádi alakulat, ugyanis a helyi önkormányzat felújítaná az Unirea Stadion játékterét. Az első tervek szerint már októberben kezdődtek volna a munkák, viszont mindez nem történt meg. Vélhetően tavasszal kezdhetik a munkát, és akkor a Tasnádi Unirea a visszavágó hazai meccseit nagykárolyi Victoria Stadionban fogja játszani.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...