Csak 36 lejjel kap többet
Utoljára módositva: 2017-12-12 18:16:21

A Szatmár Megyei Prefektúrán kedden megtartott meghallgatáson egy apai illetőségű férfi az alacsony nyugdíja miatt panaszkodott.

Mint elmondta, hosszú ideig 520 lej szociális nyugdíjat kapott. Mikor eljött az ideje, hogy ún. korhatáros nyugdíjas legyen, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár a már meglévő 520 lejes szociális nyugdíját 36 lejjel toldotta meg, amit rendkívül felháborítónak tart, sőt mi több, a sorkatonai szolgálatát sem vették figyelembe járandósága kiszámításakor. Szerinte a nyugdíjosztály helytelenül számította ki a nyugdíja összegét, amiért a férfi pert indított. A fogadóórán jelen lévő Darius Filip prefektus elkért a nyugdíjastól minden, a témával kapcsolatos iratot és jogerős törvényszéki határozatot, majd miután ezekbe beleolvasott, azt állapította meg, hogy a törvényszék elutasította a panaszos beadványát, és a nyugdíjpénztárnak adott igazat az ügyben. A prefektúra pedig nem bírálja vagy bírálhatja felül az igazságszolgáltatás döntését, sőt, nem is kommentálhatja azt, annyit tehet, hogy tudomásul veszi. A panaszos ugyanakkor egy másik problémát is felvetett: azt nehezményezte, hogy a faluban, ahol él, nincs vezetékes ivóvíz, és a csatornarendszer sincs kiépítve. A prefektus megkérte a férfit, hogy röviden foglalja össze a panaszát, ő pedig a község önkormányzatánál tájékozódik madj a fejlesztések kapcsán, és írásban válaszol majd a reklamációra a lehető legrövidebb időn belül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...