Csak 36 lejjel kap többet
Utoljára módositva: 2017-12-12 18:16:21

A Szatmár Megyei Prefektúrán kedden megtartott meghallgatáson egy apai illetőségű férfi az alacsony nyugdíja miatt panaszkodott.

Mint elmondta, hosszú ideig 520 lej szociális nyugdíjat kapott. Mikor eljött az ideje, hogy ún. korhatáros nyugdíjas legyen, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár a már meglévő 520 lejes szociális nyugdíját 36 lejjel toldotta meg, amit rendkívül felháborítónak tart, sőt mi több, a sorkatonai szolgálatát sem vették figyelembe járandósága kiszámításakor. Szerinte a nyugdíjosztály helytelenül számította ki a nyugdíja összegét, amiért a férfi pert indított. A fogadóórán jelen lévő Darius Filip prefektus elkért a nyugdíjastól minden, a témával kapcsolatos iratot és jogerős törvényszéki határozatot, majd miután ezekbe beleolvasott, azt állapította meg, hogy a törvényszék elutasította a panaszos beadványát, és a nyugdíjpénztárnak adott igazat az ügyben. A prefektúra pedig nem bírálja vagy bírálhatja felül az igazságszolgáltatás döntését, sőt, nem is kommentálhatja azt, annyit tehet, hogy tudomásul veszi. A panaszos ugyanakkor egy másik problémát is felvetett: azt nehezményezte, hogy a faluban, ahol él, nincs vezetékes ivóvíz, és a csatornarendszer sincs kiépítve. A prefektus megkérte a férfit, hogy röviden foglalja össze a panaszát, ő pedig a község önkormányzatánál tájékozódik madj a fejlesztések kapcsán, és írásban válaszol majd a reklamációra a lehető legrövidebb időn belül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 20:50
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...