Csak 36 lejjel kap többet
Utoljára módositva: 2017-12-12 18:16:21

A Szatmár Megyei Prefektúrán kedden megtartott meghallgatáson egy apai illetőségű férfi az alacsony nyugdíja miatt panaszkodott.

Mint elmondta, hosszú ideig 520 lej szociális nyugdíjat kapott. Mikor eljött az ideje, hogy ún. korhatáros nyugdíjas legyen, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár a már meglévő 520 lejes szociális nyugdíját 36 lejjel toldotta meg, amit rendkívül felháborítónak tart, sőt mi több, a sorkatonai szolgálatát sem vették figyelembe járandósága kiszámításakor. Szerinte a nyugdíjosztály helytelenül számította ki a nyugdíja összegét, amiért a férfi pert indított. A fogadóórán jelen lévő Darius Filip prefektus elkért a nyugdíjastól minden, a témával kapcsolatos iratot és jogerős törvényszéki határozatot, majd miután ezekbe beleolvasott, azt állapította meg, hogy a törvényszék elutasította a panaszos beadványát, és a nyugdíjpénztárnak adott igazat az ügyben. A prefektúra pedig nem bírálja vagy bírálhatja felül az igazságszolgáltatás döntését, sőt, nem is kommentálhatja azt, annyit tehet, hogy tudomásul veszi. A panaszos ugyanakkor egy másik problémát is felvetett: azt nehezményezte, hogy a faluban, ahol él, nincs vezetékes ivóvíz, és a csatornarendszer sincs kiépítve. A prefektus megkérte a férfit, hogy röviden foglalja össze a panaszát, ő pedig a község önkormányzatánál tájékozódik madj a fejlesztések kapcsán, és írásban válaszol majd a reklamációra a lehető legrövidebb időn belül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...