Csak jövőre költöznek
Utoljára módositva: 2013-11-13 09:46:36

Az egykori kaszárnya épületét szociális tevékenységek lebonyolítására használja majd az önkormányzat

Nem költöztetik még át a nagykárolyi polgármesteri hivatal apparátusát az új épületbe, az egykor Arany Szarvas Fogadóként ismert ingatlanba, nyilatkozta portálunknak Bekő Tamás városmenedzser. „Nem lesz egyszerű feladat a költözés, hiszen mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a hivatal működése minél zökkenőmentesebb legyen még a költözés ideje alatt is. A korábbi tervekkel ellentétben mégis úgy döntöttünk, hogy a költözésre csak jövő tavasszal kerítünk sort” — mondta Bekő.

A városmenedzsert arról is kérdeztük, hogyan halad az egykori kaszárnya épületének a felújítása, ahol többek között szociális feladatokkal megbízott intézmények fognak működni. „Sikerült megegyeznünk a munkálatok befejezési határidejének meghosszabbításáról, így bízunk benne, hogy jövő év júniusában ez a korszerűsítés is befejeződik. Jelenleg a munkálatok költségeinek több mint a fele ki van fizetve, s nagyjából ennek megfelelően haladnak a kivitelezéssel. A beruházás összértéke több mint 8,5 millió lej. Ennek az összegnek a 13 százaléka a román kormánytól, illetve az önkormányzat 2 százalékos önrésze mellett az Európai Uniótól származik” — nyilatkozta Bekő. Az egykori kaszárnya épületében mintegy négyezer négyzetméternyi alapterület áll majd az önkormányzat rendelkezésére, hogy az adminisztrációjába tartozó, szociális területen tevékenykedő intézményeit ide költöztesse. A projekt értelmében itt olyan problémás fiatalok és idősebbek kapnak helyet, akik az alábbi kategóriákba illenek: 7—18 éves fiatalok napközi otthona, szociális ügyosztály, a családon belüli erőszak áldozatainak menedéket nyújtó szálláshely,

18—25 év közötti, állami intézetekben nevelkedett, család és otthon nélküli fiatalok.

Az önkormányzat elképzelései szerint a Városi Könyvtár is ide költözik majd, de Bekő Tamás azt sem zárta ki, hogy egyéb, szociális szférában működő intézményeket is ide költöztetnek a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...