Csak lassan a testtel!
Utoljára módositva: 2019-06-29 07:28:16

Hétvégén a rendőrség valamennyi sebességmérő készüléke kint lesz az utakon országszerte és Szatmár megyében is, a gyorshajtókat vadásszák.

Országos szintű baleset-megelőzési akciót tart a következő három napban a román rendőrség — péntektől kezdve három napon át valamennyi radarkészülékét munkába állítva; autókból és TruCam típusú radarral is figyelik majd az utakat a gyorshajtók, alacsonyan repülők kiszűrése érdekében, de emellett az alkohol- és drogfogyasztást is ellenőrzik. Az akcióból természetesen nem maradnak ki a Szatmár megyei közlekedésrendészek sem, akik a gázpedált tövig taposók emlékezetébe idézik: a TruCam radarpisztoly több mint 1 kilométeres távolságról is beméri a gyorshajtót, s alig pár tizedmásodperc alatt rögzíti az autó típusát, rendszámát, a pontos helyszínt, de még a sofőr arcvonásait is (azaz a „nem én vezettem” magyarázkodás sem állja meg a helyét).

A rendőrségi összefoglaló szerint országszerte az év első öt hónapjában történt súlyos közlekedési balesetek 17%-a a gyorshajtás miatt történt, 118 emberéletet követelve, 499 személynek pedig súlyos és nagyon súlyos sérüléseket okozva. Szerencsére Szatmár megye útjain idén eddig még senki nem veszítette életét a túlzott sebesség miatt, de már 11 súlyos balesetet okozott a száguldás, amelyekben összesen 15 személy szenvedett sérüléseket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...