Csak lassan a testtel!
Utoljára módositva: 2019-06-29 07:28:16

Hétvégén a rendőrség valamennyi sebességmérő készüléke kint lesz az utakon országszerte és Szatmár megyében is, a gyorshajtókat vadásszák.

Országos szintű baleset-megelőzési akciót tart a következő három napban a román rendőrség — péntektől kezdve három napon át valamennyi radarkészülékét munkába állítva; autókból és TruCam típusú radarral is figyelik majd az utakat a gyorshajtók, alacsonyan repülők kiszűrése érdekében, de emellett az alkohol- és drogfogyasztást is ellenőrzik. Az akcióból természetesen nem maradnak ki a Szatmár megyei közlekedésrendészek sem, akik a gázpedált tövig taposók emlékezetébe idézik: a TruCam radarpisztoly több mint 1 kilométeres távolságról is beméri a gyorshajtót, s alig pár tizedmásodperc alatt rögzíti az autó típusát, rendszámát, a pontos helyszínt, de még a sofőr arcvonásait is (azaz a „nem én vezettem” magyarázkodás sem állja meg a helyét).

A rendőrségi összefoglaló szerint országszerte az év első öt hónapjában történt súlyos közlekedési balesetek 17%-a a gyorshajtás miatt történt, 118 emberéletet követelve, 499 személynek pedig súlyos és nagyon súlyos sérüléseket okozva. Szerencsére Szatmár megye útjain idén eddig még senki nem veszítette életét a túlzott sebesség miatt, de már 11 súlyos balesetet okozott a száguldás, amelyekben összesen 15 személy szenvedett sérüléseket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...