Csak segítséggel boldogulnak
Utoljára módositva: 2019-06-20 22:28:14

Az idősebb romániai lakosság 23%-a nem boldogul a számítógépek és az internet világában, ha nem segítik ebben gyermekei, rokonai.

A világ egyik közismert antivírusgyártója, a Kaspersky nemrég felmérést végzett többek között Romániában is, amelyben arra volt kíváncsi, hogy a középkorú és azon túli lakosság milyen mértékben képes lépést tartani a modern technológiákkal. Mint kiderült, az európai 55 éven felüliek 35 százaléka komoly akadályokba ütközne ezek használatában, ha nem segítenék őket gyermekeik. A romániai 55 éven felüli lakosságnak alacsonyabb hányada vallotta be mindezt: csak 23 százalékuk mondta azt, hogy csak a gyermekek, hozzátartozók segítségével sikerül elboldogulnia a korszerű technikai vívmányokkal, segítőkészségüket pedig egy jó beszélgetéssel vagy főtt étellel honorálják.

Nem mindenki szeret azonban a családtagokra támaszkodni ilyen kérdésekben, Európa-szerte a választ adók 25 százaléka inkább szakemberhez fordul, ha a számítógéppel, internettel kapcsolatos kérdései vannak, Romániában ez 11,5 százalékot jelent. Ami a fiatalabb hazai lakosságot illeti, 48 százaléka érzi úgy, hogy kötelessége segíteni a szüleinek elboldogulni a komputerek világában és a világhálón. Sőt, azoknak a romániaiaknak a 66 százaléka, akik úgy érzik, értenek a számítógépekhez, bevallotta, hogy a rokonság olykor kéri a segítségét, 29 százalékuknak pedig rendszeresen kérik a támogatását. A közvélemény-kutatás arra is rámutatott, hogy a segítőkész romániaiak 22 százaléka nem kér és nem is kap semmit a segítségért cserébe idősebb rokonaitól, ismerőseitől, 24 százalékukat rendszeresen főtt étellel kínálják az útmutatásért, míg 43 százalékukat egy jó szóval, dicsérettel „jutalmazzák” a támogatásért.

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...