Csak segítséggel boldogulnak
Utoljára módositva: 2019-06-20 22:28:14

Az idősebb romániai lakosság 23%-a nem boldogul a számítógépek és az internet világában, ha nem segítik ebben gyermekei, rokonai.

A világ egyik közismert antivírusgyártója, a Kaspersky nemrég felmérést végzett többek között Romániában is, amelyben arra volt kíváncsi, hogy a középkorú és azon túli lakosság milyen mértékben képes lépést tartani a modern technológiákkal. Mint kiderült, az európai 55 éven felüliek 35 százaléka komoly akadályokba ütközne ezek használatában, ha nem segítenék őket gyermekeik. A romániai 55 éven felüli lakosságnak alacsonyabb hányada vallotta be mindezt: csak 23 százalékuk mondta azt, hogy csak a gyermekek, hozzátartozók segítségével sikerül elboldogulnia a korszerű technikai vívmányokkal, segítőkészségüket pedig egy jó beszélgetéssel vagy főtt étellel honorálják.

Nem mindenki szeret azonban a családtagokra támaszkodni ilyen kérdésekben, Európa-szerte a választ adók 25 százaléka inkább szakemberhez fordul, ha a számítógéppel, internettel kapcsolatos kérdései vannak, Romániában ez 11,5 százalékot jelent. Ami a fiatalabb hazai lakosságot illeti, 48 százaléka érzi úgy, hogy kötelessége segíteni a szüleinek elboldogulni a komputerek világában és a világhálón. Sőt, azoknak a romániaiaknak a 66 százaléka, akik úgy érzik, értenek a számítógépekhez, bevallotta, hogy a rokonság olykor kéri a segítségét, 29 százalékuknak pedig rendszeresen kérik a támogatását. A közvélemény-kutatás arra is rámutatott, hogy a segítőkész romániaiak 22 százaléka nem kér és nem is kap semmit a segítségért cserébe idősebb rokonaitól, ismerőseitől, 24 százalékukat rendszeresen főtt étellel kínálják az útmutatásért, míg 43 százalékukat egy jó szóval, dicsérettel „jutalmazzák” a támogatásért.

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...