Csaknem 444 ezer külföldi látogatót szállásoltak el a kereskedelmi szálláshelyeken
Utoljára módositva: 2019-06-14 14:50:16

Csaknem 444 ezer külföldi turista érkezett az első negyedévben Romániába, és összesen mintegy 1,293 milliárd lejt hagytak az országban – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Az INS adatai szerint 2019 első negyedévében 443,7 ezer külföldi látogatót szállásoltak el a romániai kereskedelmi szálláshelyeken; a külföldi turisták összesen 1292,6 millió lejt költöttek el az országban, ami személyenként átlagban 2912,9 lejt tesz ki.

A Romániába látogatott külföldiek közül a legtöbben – 60,7% – üzleti célból érkeztek (kongresszusokon, konferenciákon, tanfolyamokon, vásárokon, kiállításokon vettek részt), 39,3% magáncélból jött (itt töltötte szabadságát, kulturális vagy sportrendezvényeken vett részt, meglátogatta barátait, rokonait, vásárolni, orvosi kezelésre jött, átutazóban volt stb.).

A statisztikák szerint a legtöbb pénzt, kiadásuk mintegy 50,4%-át, szállásra költötték a turisták, akik túlnyomó többsége – 92,6% – a szállás mellett reggelit is tartalmazó csomagot vásárolt.

Az INS adatai értelmében a külföldi látogatók 44%-a turisztikai ügynökségen keresztül jött, 38,3%-uk pedig maga szervezte meg az utazását.

A legtöbben, azaz a turisták 85,1%-a, repülővel érkezett Romániába, 10,9%-uk saját gépkocsival, 3%-uk autóbusszal, 1%-uk pedig más szállítóeszközzel (vonattal, valamilyen vízi járművel, bérelt autóval, motorbiciklivel) jött az országba – mutat még rá az INS közleménye.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...