Csaknem 444 ezer külföldi látogatót szállásoltak el a kereskedelmi szálláshelyeken
Utoljára módositva: 2019-06-14 14:50:16

Csaknem 444 ezer külföldi turista érkezett az első negyedévben Romániába, és összesen mintegy 1,293 milliárd lejt hagytak az országban – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Az INS adatai szerint 2019 első negyedévében 443,7 ezer külföldi látogatót szállásoltak el a romániai kereskedelmi szálláshelyeken; a külföldi turisták összesen 1292,6 millió lejt költöttek el az országban, ami személyenként átlagban 2912,9 lejt tesz ki.

A Romániába látogatott külföldiek közül a legtöbben – 60,7% – üzleti célból érkeztek (kongresszusokon, konferenciákon, tanfolyamokon, vásárokon, kiállításokon vettek részt), 39,3% magáncélból jött (itt töltötte szabadságát, kulturális vagy sportrendezvényeken vett részt, meglátogatta barátait, rokonait, vásárolni, orvosi kezelésre jött, átutazóban volt stb.).

A statisztikák szerint a legtöbb pénzt, kiadásuk mintegy 50,4%-át, szállásra költötték a turisták, akik túlnyomó többsége – 92,6% – a szállás mellett reggelit is tartalmazó csomagot vásárolt.

Az INS adatai értelmében a külföldi látogatók 44%-a turisztikai ügynökségen keresztül jött, 38,3%-uk pedig maga szervezte meg az utazását.

A legtöbben, azaz a turisták 85,1%-a, repülővel érkezett Romániába, 10,9%-uk saját gépkocsival, 3%-uk autóbusszal, 1%-uk pedig más szállítóeszközzel (vonattal, valamilyen vízi járművel, bérelt autóval, motorbiciklivel) jött az országba – mutat még rá az INS közleménye.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...