Családi Hétvége és Gyermeknap
Utoljára módositva: 2016-05-20 12:07:46

Idén néptánckavalkád is fűszerezi a Családi Hétvége és Gyermeknap hagyományos rendezvényét a Kossuth-kertben, pénteken délután ott tartják a Jeles Piros Pünkösd Napján néptánctalálkozót is.

 

A népi játszókert számtalan érdekességgel várja a kicsiket

 

Itt a teljes program!

 

Már pénteken délután 16 órától nagy lesz a nyüzsgés a Kossuth-kert fái alatt, hiszen ekkor kezdődik a több mint 400 gyermek és felnőtt néptáncost felvonultató Jeles Piros Pünkösd Napján találkozó — mintegy megalapozva a hétvége hangulatát. Amelyből természetesen nem hiányoznak a bő egy évtized alatt megszokott és közkedvelt programok: szombaton délelőtt a Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választó vetélkedő jegyében zajlanak az események, 10 órától már indulhat a játszás: népi gyermekjátékokkal várnak kicsiket és nagyokat a borókások, 11 órától pedig „nyitnak” a kézműves műhelyek. Az Aranykapu népi játszókertjét 12 órától vehetik birtokukba az apróságok, s szintén ekkortól kezdődik a gyermekek kézműves vására is, természetesen bemutatókkal egybekötve, a Mesterségek utcájában pedig nagymamáink konyhaművészetét idézik fel, hamisítatlan szatmári ízekkel. Külön érdekességként a vállalkozóbb szelleműek 15–17 óra között népmesei bábokat készíthetnek Görbe Éva textilműves vezetésével. A nagyszínpadon 15 órakor hirdetik ki és koronázzák meg a Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás győzteseit, 16 órakor kezdődnek a karatebemutatók, 17 órától pedig a Harag György Társulat színészei potencianövelő nevetésre hívják a látogatókat. 18 órától a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művészei az operettműfaj gyöngyszemeit csillantják fel. 19 órától kezdődik a Szatmárnémetiben még soha nem járt Szűcs Judith koncertje, aki a jeges duplawhiskyben pácolódott hangnak, Charlie-nak adja át a színpadot és mikrofont 20 órakor, a szombat este pedig egy felejthetetlen Retromania-koncerttel zárul majd.

Vasárnap 10 óra 15 perctől az Északi Színház elől indul a kaplonyi fúvószenekar, a zajtai mazsorettek és a miskolci gólyalábasok kíséretével a gyermeknapi felvonulás egészen a Kossuth-kertig, ahol 10 óra 45 perctől a Gyermeknap rendezvényei várják a kicsiket, szórakoztató programokkal: az Óriáscirkusz gólyalábas bábszínházi előadás, a Gyermek ki mit tud?, Belloni bűvész szórakoztató mutatványai és 14 órától Papp Attila gyermekkoncertje, a Libavonat. Közben természetesen — akárcsak szombaton — folytatódik a népi gyermekjátékok tanítása piciknek és nagyoknak, valamint a kézművesmesterség-bemutató és oktatás. 15 órától díjazzák a különböző országos versenyeken helyezést elért, magyar elemi osztályos kisdiákokat, 16 órától kezdődik a kutyaengedelmességi és agility-bemutató, 18 órától dolgoztatja meg a rekeszizmokat az Irigy Hónaljmirigy, 19 órától lép színpadra a Honeybeast, majd 21 órától a Bertici Fivérek koncertje zárja a rendezvényt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...