Családi Hétvége és Gyermeknap
Utoljára módositva: 2019-04-17 20:07:24

A Magna cum Laude, Fenyő Miki, a Bagossy Brothers és a The BlackBirds már biztos ott lesz — a Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás vetélkedőjére várják a jelentkezőket a szervezők.

Kerek egy hónap múlva, május 17–18–19-én ismét benépesül és „nyüzsögni, nevetni, muzsikálni” fog Szatmárnémeti legnagyobb „kertje”, a Kossuth-kert, otthont adva a tizennegyedik Családi Hétvégének és Gyermeknapnak. „Sok mindenben hagyományos, sok mindenben új lesz az idei Családi Hétvége, a város mind a mai napig egyetlen, kimondottan a családokat s közös időtöltésüket, szórakozásukat célzó rendezvénye” — fogalmazott Kereskényi Gábor szerdán, a szervezőkkel közös sajtótájékoztatón, hangsúlyozva: bár addig nem fognak befejeződni a Kossuth-kert hétfőn megkezdődött korszerűsítési munkálatai, a kivitelező szakaszosan fog dolgozni, a legcsekélyebb mértékben zavarva a helyszínt.

A Családi Hétvége elmaradhatatlan részrendezvénye a Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás vetélkedője, amelynek legfőbb célja első perctől az volt, hogy a gyerekek és szülők együtt legyenek kint a természetben, együtt szórakozzanak, játsszanak, s közös élményeket szerezzenek. „Idén tizedik évfordulóját ünnepli vetélkedőnk, amelyre reméljük, sokan jelentkeznek — igaz, nagyon rövid a határidő. Szokás szerint minden tanintézménynek kiküldtük a vetélkedő felhívását, személyesen is felvettük a kapcsolatot, de hamarosan kezdődik a kéthetes vakáció, s hogy rövidebbre fogjuk az e-mail-körforgalmat, most a 0770.590.860-as telefonszámon is várjuk a nyolcadik osztályok jelentkezését, természetesen vidékről is. Hagyományaink szerint visszajelzési sorrendben az első hat iskola lesz a május 18-i Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás szereplője” — magyarázta Méhes Katalin színművésznő, aki Bogár Barbarával közösen tartja kézben s irányítja a verseny szálait.

A május 19-i, vasárnapi, pontosabban előrehozott gyermeknapi programokat Szejke Ottilia szaktanfelügyelő sorolta — a kavalkád a hagyományokhoz híven délelőtt, az Északi Színháztól induló nagyszabású és színes felvonulással kezdődik, majd a Kossuth-kertben folytatódik, igencsak változatos programokkal, amelyek közül nem hiányzik majd a közkedvelt Hétpróba, a Gyermek ki mit tud?, kicsiknek szóló koncertek, kézműves-foglalkozások, bábszínház, és természetesen idén is díjazzák a különböző országos versenyeken helyezést elért, magyar elemi osztályos kisdiákokat. Nem hiányzik majd a mindig nagy forgalomnak örvendő Bor- és Könyvutca, mint ahogy a kézműves-kirakodóvásár és népi játszókert sem — hiszen a szervezők legfőbb célja változatlan: a rendezvény családias jellegét megtartani. A családból persze nem hiányoznak a kamaszok és a felnőttek sem, őket május 17-én, pénteken este a Magna cum Laude, szombaton az örökifjú Fenyő Miki, vasárnap pedig a „magyar Beatles-emlékzenekar”, azaz a The BlackBirds, majd az indie rock, alternatív rock, folk-rock stílusú zenét játszó Bagossy Brothers Company szórakoztatja.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...