Családi Hétvége és Gyermeknap
Utoljára módositva: 2019-04-17 20:07:24

A Magna cum Laude, Fenyő Miki, a Bagossy Brothers és a The BlackBirds már biztos ott lesz — a Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás vetélkedőjére várják a jelentkezőket a szervezők.

Kerek egy hónap múlva, május 17–18–19-én ismét benépesül és „nyüzsögni, nevetni, muzsikálni” fog Szatmárnémeti legnagyobb „kertje”, a Kossuth-kert, otthont adva a tizennegyedik Családi Hétvégének és Gyermeknapnak. „Sok mindenben hagyományos, sok mindenben új lesz az idei Családi Hétvége, a város mind a mai napig egyetlen, kimondottan a családokat s közös időtöltésüket, szórakozásukat célzó rendezvénye” — fogalmazott Kereskényi Gábor szerdán, a szervezőkkel közös sajtótájékoztatón, hangsúlyozva: bár addig nem fognak befejeződni a Kossuth-kert hétfőn megkezdődött korszerűsítési munkálatai, a kivitelező szakaszosan fog dolgozni, a legcsekélyebb mértékben zavarva a helyszínt.

A Családi Hétvége elmaradhatatlan részrendezvénye a Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás vetélkedője, amelynek legfőbb célja első perctől az volt, hogy a gyerekek és szülők együtt legyenek kint a természetben, együtt szórakozzanak, játsszanak, s közös élményeket szerezzenek. „Idén tizedik évfordulóját ünnepli vetélkedőnk, amelyre reméljük, sokan jelentkeznek — igaz, nagyon rövid a határidő. Szokás szerint minden tanintézménynek kiküldtük a vetélkedő felhívását, személyesen is felvettük a kapcsolatot, de hamarosan kezdődik a kéthetes vakáció, s hogy rövidebbre fogjuk az e-mail-körforgalmat, most a 0770.590.860-as telefonszámon is várjuk a nyolcadik osztályok jelentkezését, természetesen vidékről is. Hagyományaink szerint visszajelzési sorrendben az első hat iskola lesz a május 18-i Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás szereplője” — magyarázta Méhes Katalin színművésznő, aki Bogár Barbarával közösen tartja kézben s irányítja a verseny szálait.

A május 19-i, vasárnapi, pontosabban előrehozott gyermeknapi programokat Szejke Ottilia szaktanfelügyelő sorolta — a kavalkád a hagyományokhoz híven délelőtt, az Északi Színháztól induló nagyszabású és színes felvonulással kezdődik, majd a Kossuth-kertben folytatódik, igencsak változatos programokkal, amelyek közül nem hiányzik majd a közkedvelt Hétpróba, a Gyermek ki mit tud?, kicsiknek szóló koncertek, kézműves-foglalkozások, bábszínház, és természetesen idén is díjazzák a különböző országos versenyeken helyezést elért, magyar elemi osztályos kisdiákokat. Nem hiányzik majd a mindig nagy forgalomnak örvendő Bor- és Könyvutca, mint ahogy a kézműves-kirakodóvásár és népi játszókert sem — hiszen a szervezők legfőbb célja változatlan: a rendezvény családias jellegét megtartani. A családból persze nem hiányoznak a kamaszok és a felnőttek sem, őket május 17-én, pénteken este a Magna cum Laude, szombaton az örökifjú Fenyő Miki, vasárnap pedig a „magyar Beatles-emlékzenekar”, azaz a The BlackBirds, majd az indie rock, alternatív rock, folk-rock stílusú zenét játszó Bagossy Brothers Company szórakoztatja.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:20
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...