Családi hétvége és Gyermeknap idén is – Program
Utoljára módositva: 2014-05-06 10:23:04

Május 17–18-án kilencedik alkalommal rendezik meg a Családi hétvégét és a Gyermeknapot, a jövő hétvégén tehát tartalmas kikapcsolódás várja a Kossuth-kertben a szatmári magyar családokat.

 

Az RMDSZ Szatmár megyei és szatmárnémeti szervezete, az Ady Endre Társaság, a MADISZ, a MIK, az Aranykapu Kulturális Egyesület és más civil szervezetek május 17–18-án kilencedik alkalommal szervezik meg a Családi hétvégét és a Gyermeknapot. A rendezvény programjáról tegnap sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők az RMDSZ szatmárnémeti székházában. Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöke arról beszélt, hogy bár a rendezvény választási kampány idejére esik, de igyekeznek politikamentessé tenni azt, a cél az, hogy a megye magyar családjai két napon át jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak, ismerkedjenek. Ehhez a szervezők igyekeznek megteremteni a feltételeket, szórakoztató műsorokat szerveznek, neves könnyűzenei és népi együtteseket hívnak meg, amelyek előadásaira ingyenesen juthatnak el az érdeklődők. Mint minden évben, bizonyára más nemzetiségű családok is eljönnek, ami nem baj, hiszen ez egy lehetőség arra, hogy megismerjék kultúránkat.

 

Kinőtte magát

 

Tóth-Páll Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke, a Családi hétvége megálmodója elmondta, hogy a rendezvény már több annál, amit ő megálmodott, kinőtte magát, és egy olyan tömegrendezvény lett, amelyen több mint tízezren vesznek részt. A rendezvény keretén belül szervezik meg a Májuskirály-választást, amelyre magyarországi, felvidéki és szatmárnémeti iskolákat hívnak meg. Az elmúlt években iskolák versenyeztek, most egyéni versenyek lesznek, hogy mindenki maga küzdjön a Május-király és a Május-királylány cím megszerzéséért. Tóth-Páll elmondta, hogy a rendezvény nevelő célú, nevelni pedig csak szórakoztatva lehet. A Családi hátvége az összetartozást is jelenti: mi, Szatmár megyei magyarok összetartozunk, és nem hagyjuk veszni hagyományainkat. A magyar családok, ha összetartoznak, a nemzet is egységes marad, és biztosítva lesz a magyar jövő.

 

Gyermeknap

 

Ilonczai Annamária, a MADISZ elnöke a huszonötödik alkalommal megrendezett MADISZ-gyermeknapról beszélt, ami sok meglepetést tartogat. Most is az Északi Színház elől indulnak el a gyerekek, szülők és hozzátartozók, élen rendőrautóval, fúvószenekarral és mazsorettekkel. A Kossuth-kertben Mátyás király és a kora lesz a téma, ilyen jellegű műsorokat láthatnak az érdeklődők. Mindkét este neves zenekarok és szólisták fognak koncertezni.

 

Elek György

 

IX. CSALÁDI HÉTVÉGE és GYERMEKNAP

Május 17-18

 

Május 17, szombat

10.00 – 15.00 Tavaszkiralynő és májuskirály választás (vetélkedők)

Közben fellépnek:

A Harag György Társulatr színészei

 

Nagyszínpad

10.00 – 15.00 “primaGYM Egészségsziget!” -Válassz minket! Válaszd az egészséget!

10.00-10.30 –  Bokwa Fitness

10.40-11.10 –  Steel Combat

11.20-11.50 –  deepWork – Spinning

12.00-12.30 –  bodyART(tornamatracot biztosítunk)

12.40 -13.30 – Spinracing

13.40 -13.55 – Break Dance Show – B-Element dance crew

14.00 – 14.40- ZUMBA

 

Egészségsátor:

Vérnyomás és vércukorszint mérés a Korall Klinika támogatásával. Életmód tanácsadás, testzsírszázalék mérés, mozgásforma tanácsadás, egészséges táplálkozási tippek a primaGYM szakképzett edzőivel.

 

15.30 – A Szatmári Aikido Aikikai Szövetség AIKIDO bemutatója

16.00 – Tavaszkiralynő és májuskirály választás eredményhirdetése

18.00 – Kerozin koncert (HU)

19.00 – Varga Miklós koncert (HU)

20.30 – Kistehén Tánczenekar koncert (HU)

22.30 – Bertici fivérek koncert

 

Állandó programok:

Kézműves vásár, Könyvutca, Bor utca, Gyermekprogramok, Bábszínház, Lovasbemutató, Kutyakiképző egyesület programjai

 

Május 18, vasárnap

 

10.00 – Felvonulás a Szatmárnémeti Északi Színház elől, a Kossuth Kertig. A Kaplonyi Fúvószenekar kíséretében

10.30 – 15.00 Megkezdődnek a XXV. Gyermeknap rendezvényei: bábszínház, néptánc előadások, gyermek népi játékok tanítása, diákszínjátszás, vásári komédiák, arcfestés, különböző szórakoztató programok gyermekeknek

 

15.00 – 15.30 Országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályosok díjazása. Szervező és támogató: Szatmárnémeti RMDSZ női tagozata

16.00 – Funktion koncert

17.30 – Tabáni István koncert (HU)

19.00 – Bon Bon koncert (HU)

21.00 – KFT koncert (HU)

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...