Családi Nap a Szatmári DRÄXLMAIER vállalatnál
Utoljára módositva: 2017-07-24 10:40:13

Egy tökéletes nyári nap, meleg napsütés és lágy szellő adta meg a tökéletes ünnepi keretet azoknak akik múlt vasárnap átlépték a DRÄXLMAIER vállalat küszöbét. Harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a gyár, hogy fogadhassa a legfontosabb vendégeket – a munkatársakat és azok családjait.

Közel 9000 résztvevő ünnepelt együtt. Különeges programok és neves művészek teremtettek az ünnepléshez szükséges, mosollyal és örömmel telt egyedi légkört.

Az egyik legnagyobb érdeklődést keltő programpont ismét a gyárlátogatás volt. A szervezett csoportokat önkétesek kalauzolták végig a gyártás minden fázisát bemutató útvonalon. Minden csarnokban rövid megállókat iktattak be, ahol a résztvevők átfogó, érdekességekkel teli bemutatót kaptak az illető részlegen folyó tevékenységről. Évről évre Handro David az, aki megszervezi a gyárlátogatást a Családi Nap alkalmából. ”Ebben az évben a gyárlátogatás számomra teljesen új élmény. Sikerült újítani és bemutatni minden újítást és az új projekteket amivel dolgozunk. A látogatók nagyon érdeklődőek voltak, és a kollégák akik az önkéntesek csapatában segítették a munkánkat, remek munkát végeztek, annak ellenére, hogy először vettek részt önkéntesként ebben a tevékenységben. Mindenki nagyon elégedett volt”, számol be Handro úr.

Színpompás ünnep

A gyár udvarának zöld pázsitja vidámparkká változott. A kicsik már a bejáratnál, széles mosollyal és tágra nyílt szemmel figyelték, melyik is legyen az első állomásuk, honnan kezdjék el felfedezni a sok érdekes játékot. A színes csúszdák, az alkotó műhelyek, a festészet, a szalma-labirintus, a mini focipálya – mind mind hamar megtelt gyerekekkel. A vidám-sarokban dolgozó önkéntesek igyekeztek mindenkit bevonni és megbizonyosodni arról, hogy jó élménnyel távozik majd, ugyanakkor ők maguk is remekül szórakoztak. “Már a legelső évben is szerettem volna önkéntesként résztvenni a Családi Nap szervezésében, de mindig közbejött valami. Ebben az évben eltökéltem, hogy mindenképp itt leszek és már az elején feliratkoztam az önkéntesek listájára. Aktív ember vagyok és szeretek mások számára is fontos dolgokban résztvenni. Azért választottam azt, hogy a vidám-sarokban tevékenykedő önkéntesekhez csatlakozom, mert úgy éreztem, ez a leginkább nekem való feladat. Nagyon jól éreztem magam és együtt mulattam a gyerekekkel és a felnőttekkel akik szívesen kipróbáltak minden általunk ajánlott játékot. A saját gyerekkorom jutott eszembe”, meséli Veres Levete önkéntes.

Neves művészek a DRÄXLMAIER színpadán

A harmadik alkalommal megrendezett DRÄXLMAIER Casládi Napokon, a gyár udvarán felállított színpadon a dálutáni órákban indult a műsor. A programot az Open Wings tánc-stúdió előadása nyitotta meg. Az életvidám előadás sokakat vonzott a színpadhoz. Petrică Mureșan, népdalénekes kezdte meg a koncertek sorát. Színes műsorával szinte azonnal táncra sarkallta a nézőket. Nem kellett kétszer szólítani senkit: a színpadnál, az énekes vezetésével, mindenki táncraperdült és vele együtt énekelték a jólismert dalokat. A következő fellépő Bangó Margit, a magyar cigányzene elismert művésze volt. Dalaival tovább fokozta a jóhangulatot a színpad előtt. A közönség szűnni nem akaró tapsa többször is visszaszólította a művésznőt a színpadra. Bangó Margit, a romániai zeneipar legendás zenekarának adta át a színpadot: a Holograf felejthetetlen koncertet adott. “Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer ezt az együttest itt látom majd fellépni, a mi udvarunkon. Ez a mai nap legszebb ajándéka számomra. Sosem felejtem el ezt az élményt” – vallotta be az egyik néző, aki már több mint 15 éve a vállalat munkatársa.

A nap utolsó koncertjét ugyancsak nagy érdeklődéssel várták a résztvevők. A Magna cum Laude jólismert slágerei, a nézők hangjával kísérve töltötték be az udvart. Mező Misi egyedi élménnyel ajándékozta meg a nézőket, amikor a színpadról lelépve adta elő a zenekar egyik jólismert dalát.

Az ünnepnap végeztével, a résztvevők hazafelé indulva, magukkal vitték ennek a kivételes napnak az emlékét, már most várva a következő DRÄXLMAIER Családi Napot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...