Családi Nap lesz Mikolában
Utoljára módositva: 2019-08-14 10:43:26

Szombaton ismét együtt ügyeskedik és szórakozik Mikola (és nem csak) apraja-nagyja, hiszen hosszú évek hagyományaihoz híven az államalapító Szent István ünnepéhez, augusztus 20-hoz legközelebbi hétvégén rendezik meg a Családi Napot a „kiserdőben”, azaz a focipálya melletti hatalmas tölgyfák árnyékában és tisztáson.

A rendezvénysor startja 9 órakor dördül el, ekkor kapják marokra az aprítókést, fakanalat a főzőversenyre benevezett csapatok, 11 órától kezdődnek a szórakoztató foglalkozások és sporttevékenységek gyermekek, fiatalok és fiatalos felnőttek számára, míg 12 órától az öregek és a fiúk, vagyis az apák és fiaik mérik össze labdakergető tudományukat. A bográcsokban rotyogó, parázson sülő finomságokat 14 órakor zsűrizi a mindig nehéz helyzetben lévő ítészcsapat, 15 órakor pedig hivatalosan is megnyitják a rendezvényt, szokás szerint polgármesteri köszöntővel és ökumenikus imával, majd a kulturális programoké lesz a színpad. Előbb a pusztadaróci Pünkösdi Rózsák Néptánccsoport járja, majd a Mikolai Református Egyházközség kórusa énekel, 16 órától pedig a Mikolába első alkalommal látogató ököritófülpösi Fergeteges néptánccsoport ropja, szó szerint fergetegesen. Őket a szatmárnémeti Röpike táncosai, a helybéli Rákóczi Kulturális Egyesület vegyes dalköre, aztán a szárazberki Hármashatár Egyesület néptánccsoportja váltja, a látványos-tartalmas folklór-összeállítás pedig a hazai Gyöngyösbokréta műsorával zárul.

A folytatás sem lesz kevésbé látványos vagy jól ismert dallamos, ugyanis 18 órától operett- és Táncdalfesztivál-slágerek csendülnek fel budapesti művészek előadásában, 19 órakor adják át a megmérettetések okleveleit és díjait, majd Robi & Szaby hívja mulatni a remélhetően minél nagyobb számban jelenlévőket, a Családi Nap pedig szokás szerint tábortűzzel zárul.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...