Családi piknik Túrterebesen
Utoljára módositva: 2019-04-14 16:32:22

Sportvetélkedők, tombola és bográcsos várta az érdeklődőket a Caritas Szent Márton Központja által második alkalommal megszervezett rendezvényen.

A Nemzetközi Roma Napot sokféle módon ünneplik szerte a világon. Van ahol a roma történelem sorsdöntő fordulatairól emlékeznek meg, van ahol a kulturális aspektusokat emelik ki. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központjában az a hagyomány alakult ki, hogy a családot előtérbe helyezve ünnepeljék meg ezt a napot. A pénteken második alkalommal megszervezett Családi piknik célja, ahogyan a neve is mutatja, az volt, hogy lehetőséget teremtsen a család minden tagja számára a szabadidő tartalmas eltöltésére, az aktív kikapcsolódásra.

A Szent Márton Központ játszóterén és a szomszédos futballpályán zajlott eseményen mintegy 150 személy vett részt – az intézményt látogató gyermekek és családtagjaik. A tavalyi, első kiadáshoz képest idén több szülő jött el, ami annak köszönhető, hogy az intézménybe járó gyermekek oktatásába-nevelésébe a központ munkatársai folyamatosan törekszenek bevonni, érdekeltté tenni a szülőket. Az eseményre a település polgármestere is kilátogatott.

A rendezvény ezúttal is változatos programokkal várta a résztvevőket. Idén a sportversenyek kaptak nagyobb hangsúlyt. Az érdeklődők a futballpályán mérhették össze, ki futja le a legrövidebb idő alatt a kijelölt 50 méteres távot. A rajtvonal mögött a szülők is felsorakoztak, hogy buzdítsák csemetéiket. Párhuzamosan zajlott a célba dobó verseny a központ udvarán, amely szintén nagy népszerűségnek örvendett.

A versenyeket követően az óvodások és iskolások a játszótéren játszottak, míg szüleik a központ munkatársaival beszélgettek. Közben elkészült a bográcsos, amelyet a Szent Márton Központ csapata közösen készített el és szolgált fel a résztvevőknek. Az ízletes ebéd után újabb izgalmas rész következett: a tomobolasorsolás, amelyen a versenyekre benevezett gyermekek vettek részt. Az esemény az oklevelek kiosztásával zárult.

A Szent Márton Központ csapata által megszervezett Családi piknik második alkalommal is sikeres volt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...