Csetlik-botlik a városvezetés
Utoljára módositva: 2016-03-31 19:08:00

Ha egy valamit jól akarnak csinálni, másvalamit elrontanak a szatmárnémeti városházán, aszfaltozni, parkolót építeni sem sikerül, négy év elteltével sincs városrendezési terv.

Nem telik el tanácsülés a polgármesteri hivatal hozzá nem értését kritizáló interpellációk nélkül

Nincs olyan szatmárnémeti tanácsülés, amikor ne derülne fény valami turpisságra vagy valamilyen fonákságra, a csütörtöki ülésen például — többek között — az derült ki, hogy csak akkor lehet befejezni a lakótelepi parkolók leaszfaltozását, ha nem tömik a kátyúkat a város utcáin. Az anomáliára Maskulik Csaba (RMDSZ) mutatott rá, aki felhívta a városvezetés és kollégái figyelmét arra, hogy ő már korábban is interpellált abban a kérdésben, hogy honnan lesz a városnak pénze parkolókat aszfaltozni négy, a Szamos bal partján fekvő lakónegyedben. Az RMDSZ-es tanácsos szerint az, hogy az általános aszfaltozásra szánt húszmillió lejből a polgármester nyolcat elkülönít a parkolók burkolására annyit jelent, hogy ha megépülnek a parkolók, nem marad pénz új utakat burkolni vagy aszfaltot venni az utcák kátyúiba.

 

Városrendezés

 

Nits János (RMDSZ) a város készülőfélben lévő általános városrendezési tervével (PUG) kapcsolatban szólalt fel, rámutatva arra, hogy a városi belterület aránytalanul nagy, ami gátja lehet a továbbiakban is a harmonikus, összehangolt városfejlődésnek, nem beszélve arról, hogy a belterületté nyilvánított telkek nagy része beépítetlen, elhanyagolt. Az is baj, tette még hozzá, hogy vannak olyan városrészek, ahol harminc évnél is régebbi építkezési tilalmak vannak érvényben.

 

Városi rendőrség

 

Butka Gergő (RMDSZ) a mundér becsületét védte, amikor azokra a lakossági reakciókra válaszolt, amelyek azt firtatták, a városi tanács megteszi-e a tőle telhetőt azért, hogy fenntartható legyen a közbiztonság a megyeszékhelyen. Butka elmondta, a maguk részéről mindent megtettek annak érdekében, hogy a városi rendőrség ne panaszkodhasson — felszerelést, ellátást egyaránt biztosítottak szavazatuk által a városi rendőröknek.

 

Csatornázás, Lazarului

 

Nagy Szabolcs (RMDSZ) arra szólította fel a városvezetést, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megszűnjenek a szennyvízelvezetésben jelentkező problémák a Lazarului utcán és annak környékén. Nagy emlékeztetett: több mint ötven lakó által aláírt petíció lapul valamelyik városházi fiók mélyén, ám ha nem szűnik meg az út leaszfaltozását követően jelentkezett probléma, többen is a víz- és a csatornázási hálózatról való leválás mellett lesznek kénytelenek dönteni.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...