Csillagszél avagy kalandozások
Utoljára módositva: 2013-01-24 10:53:11

Kovács András Ferenc Hajnali csillag peremén című verskötetében jelentek meg azok a gyermekversek, amelyeket megzenésítve hallhat január 24-én délelőtt az Északi Színházban a verskedvelő közönség.

Az előadás a játék öröméről és a zene varázsáról szól

Csütörtök 11 órától, a szatmárnémeti Északi Színházban — A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat részeként — Kovács András Ferenc megzenésített gyermekverseit hallhatja a közönség Rappert Gábor, Péter Attila-Zsolt, Cserey Csaba és Nagy Csongor-Zsolt előadásában. A hangszerek — ukulele, balalajka, gitár, a dobok családjának több tagja — a versek és az általuk diktált ritmus szolgálatába vannak állítva. Nem egy egyszerű verses-zenés előadásról van szó, hanem sokkal többről. A zenés összeállítás gondolata már régóta érlelődött az előadók fejében, de közös próbákat nehezen tudtak csak összehozni, mégis több sikeres előadás után lépnek most újra a közönség elé. A versek valósággal életre kelnek — biztosak lehetünk benne, hogy azok, akik megnézik a Csillagszél avagy kalandozások című előadást, kedvet kapnak ahhoz, hogy gyakrabban olvassanak verseket. Kovács András Ferenc játékos, ritmikus, humoros világa valóban önfeledt kalandozás. A gyermekverseiben különösen nagy hangsúlyt kap a játék, a gyermekkor igazi éltetőeleme. Játék képekkel, hangulatokkal, szavakkal, játék a magyar nyelvvel. A Hajnali csillag peremén című verseskötet előszavában ez olvasható: „…olyan versek ezek, amelyek nem a gyermeki világlátásból, vagy a világban helyét kereső gyermek sajátos problémáiból indulnak ki, hanem a versnyelv zeneiségéből, a dal, az ütem, a rímek sodrásából. A Hajnali csillag peremén verseire a bravúros nyelvjáték és a még bravúrosabb rímtechnika jellemző.” Ritmus és zene. Egy felkínált lehetőség a megzenésítésre. Kihívás, kaland. A Csillagszél avagy kalandozások előadás ötven percben összefoglalja a játék örömét, a zene varázsát, a ritmusok változatosságát — egy élményekben gazdag, változatos lírai koncert keretében. Üdítő szórakozást nyújt nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is, akik kiszakadva a hétköznapokból, a mindenható játék részesei lesznek.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...