Csillagszél avagy kalandozások
Utoljára módositva: 2013-01-24 10:53:11

Kovács András Ferenc Hajnali csillag peremén című verskötetében jelentek meg azok a gyermekversek, amelyeket megzenésítve hallhat január 24-én délelőtt az Északi Színházban a verskedvelő közönség.

Az előadás a játék öröméről és a zene varázsáról szól

Csütörtök 11 órától, a szatmárnémeti Északi Színházban — A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat részeként — Kovács András Ferenc megzenésített gyermekverseit hallhatja a közönség Rappert Gábor, Péter Attila-Zsolt, Cserey Csaba és Nagy Csongor-Zsolt előadásában. A hangszerek — ukulele, balalajka, gitár, a dobok családjának több tagja — a versek és az általuk diktált ritmus szolgálatába vannak állítva. Nem egy egyszerű verses-zenés előadásról van szó, hanem sokkal többről. A zenés összeállítás gondolata már régóta érlelődött az előadók fejében, de közös próbákat nehezen tudtak csak összehozni, mégis több sikeres előadás után lépnek most újra a közönség elé. A versek valósággal életre kelnek — biztosak lehetünk benne, hogy azok, akik megnézik a Csillagszél avagy kalandozások című előadást, kedvet kapnak ahhoz, hogy gyakrabban olvassanak verseket. Kovács András Ferenc játékos, ritmikus, humoros világa valóban önfeledt kalandozás. A gyermekverseiben különösen nagy hangsúlyt kap a játék, a gyermekkor igazi éltetőeleme. Játék képekkel, hangulatokkal, szavakkal, játék a magyar nyelvvel. A Hajnali csillag peremén című verseskötet előszavában ez olvasható: „…olyan versek ezek, amelyek nem a gyermeki világlátásból, vagy a világban helyét kereső gyermek sajátos problémáiból indulnak ki, hanem a versnyelv zeneiségéből, a dal, az ütem, a rímek sodrásából. A Hajnali csillag peremén verseire a bravúros nyelvjáték és a még bravúrosabb rímtechnika jellemző.” Ritmus és zene. Egy felkínált lehetőség a megzenésítésre. Kihívás, kaland. A Csillagszél avagy kalandozások előadás ötven percben összefoglalja a játék örömét, a zene varázsát, a ritmusok változatosságát — egy élményekben gazdag, változatos lírai koncert keretében. Üdítő szórakozást nyújt nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is, akik kiszakadva a hétköznapokból, a mindenható játék részesei lesznek.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...