Csillagszél avagy kalandozások
Utoljára módositva: 2013-01-24 10:53:11

Kovács András Ferenc Hajnali csillag peremén című verskötetében jelentek meg azok a gyermekversek, amelyeket megzenésítve hallhat január 24-én délelőtt az Északi Színházban a verskedvelő közönség.

Az előadás a játék öröméről és a zene varázsáról szól

Csütörtök 11 órától, a szatmárnémeti Északi Színházban — A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat részeként — Kovács András Ferenc megzenésített gyermekverseit hallhatja a közönség Rappert Gábor, Péter Attila-Zsolt, Cserey Csaba és Nagy Csongor-Zsolt előadásában. A hangszerek — ukulele, balalajka, gitár, a dobok családjának több tagja — a versek és az általuk diktált ritmus szolgálatába vannak állítva. Nem egy egyszerű verses-zenés előadásról van szó, hanem sokkal többről. A zenés összeállítás gondolata már régóta érlelődött az előadók fejében, de közös próbákat nehezen tudtak csak összehozni, mégis több sikeres előadás után lépnek most újra a közönség elé. A versek valósággal életre kelnek — biztosak lehetünk benne, hogy azok, akik megnézik a Csillagszél avagy kalandozások című előadást, kedvet kapnak ahhoz, hogy gyakrabban olvassanak verseket. Kovács András Ferenc játékos, ritmikus, humoros világa valóban önfeledt kalandozás. A gyermekverseiben különösen nagy hangsúlyt kap a játék, a gyermekkor igazi éltetőeleme. Játék képekkel, hangulatokkal, szavakkal, játék a magyar nyelvvel. A Hajnali csillag peremén című verseskötet előszavában ez olvasható: „…olyan versek ezek, amelyek nem a gyermeki világlátásból, vagy a világban helyét kereső gyermek sajátos problémáiból indulnak ki, hanem a versnyelv zeneiségéből, a dal, az ütem, a rímek sodrásából. A Hajnali csillag peremén verseire a bravúros nyelvjáték és a még bravúrosabb rímtechnika jellemző.” Ritmus és zene. Egy felkínált lehetőség a megzenésítésre. Kihívás, kaland. A Csillagszél avagy kalandozások előadás ötven percben összefoglalja a játék örömét, a zene varázsát, a ritmusok változatosságát — egy élményekben gazdag, változatos lírai koncert keretében. Üdítő szórakozást nyújt nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is, akik kiszakadva a hétköznapokból, a mindenható játék részesei lesznek.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...