Csodaszép hímzéseket készítenek
Utoljára módositva: 2013-11-14 11:17:19

A Szatmári Református Egyházmegyéhez tartozó Lázári Református Egyházközség nőszövetségének tagjai hímzéseket készítenek már második éve, szorgalmas munkájukkal támogatva gyülekezetüket.

 

A nőszövetség minden egyes tagja büszke a munkájára

A Lázári Református Egyházközség nőszövetségének tagjai egy nagyon szép, ugyanakkor nagyon hasznos szokást elevenítettek fel. A lányok és asszonyok csodaszép hímzéseket készítenek, kézügyességről és szorgalomról téve tanúbizonyságot. Már lassan két éve annak, hogy elkezdték ezt a munkát. A kezdetekkor énekeskönyvfedeleket készítettek és bibliajelzőket. A kezeik közül csodaszép hímzett kötények is kikerültek, melyeket bonyolult minták díszítenek. A szép és különleges darabok értékesítése révén szép összeggel járulnak hozzá a gyülekezeti élet sokféle eseményének támogatásához, s az egyházközségben zajló építkezési munkák alkalmával a mesterek és az önkéntesek étkeztetéséhez is. S ami a legfontosabb az egészben: a gyülekezet nőszövetsége újra divatba hozott egy régi, de annál értékesebb magyar hagyományt. Ajándékba is adnak darabokat a gyülekezetbe látogató vendégeknek. A jó szándékú emberek, akik vásárolnak ezekből az egyedinek mondható kézimunkákbó,l egy küzdő és szorgalmas, jövőt építő közösséget támogatnak. Másik fontos szempont, amit meg kell említeni: a nőszövetség munkálkodása által a közösség is összeforrottabbá is válik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...