Csökkenőben a használtautó-import
Utoljára módositva: 2019-07-23 13:25:52

Az eddigi csúcsnak számító 2017-es év első feléhez képest tizenhárom százalékkal csökkent az idei első fél évben a használtautó-behozatal, de még így is Romániáé a legöregebb autópark az Unióban.

 

Fogyni látszik az érdeklődés a használt autók iránt az országban, a nem új kocsik behozatala tizenhárom százalékkal csökkent a két évvel ezelőttihez képest, az új autók eladása pedig 30 százalékkal nőtt, számolt utána a Román Autónyilvántartó (RAR). Az idei év első hat hónapjában 274 ezer külföldről behozott használt autóval jelentkeztek törzskönyvért a közlekedési hatóságnál. Korral kapcsolatos számai is vannak a RAR-nak, amelynek nyilvántartása szerint a Romániában forgalomban lévő autók 80 százaléka tíz évnél régebben volt gyártva, tehát van még mit behozni, ami a gépjárműpark korát illeti. E tekintetben Románia rekordernek számít az EU-ban, még mindig nálunk jár az utakon a legtöbb régi kocsi; a legfiatalabb autóparkja a kontinensen Luxemburgnak és Nagy-Britanniának van. Országon belül Moldva rontja leginkább a használt autók arányára vonatkozó statisztikát, ahol a legtöbb ilyet íratják forgalomba, négyszer többet, mint a másodiknak számító fővárosi-munténiai vidéken. Cristian Bucur, a RAR technikai igazgatója szerint az autók esetében mért 10–11 éves kor nem ad okot aggodalomra, mert ezek kopottak ugyan, de koruknak megfelelő kopásokat, elhasználódásokat fedeznek fel műszakiztatáskor a RAR mérnökei. Idős, de karbantartott gépjárművek érkeznek tehát nyugatról, ahol nem csak az autó rendben tartásához szükséges mentalitás van meg, de az anyagi háttér is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...