Csökkenőben a használtautó-import
Utoljára módositva: 2019-07-23 13:25:52

Az eddigi csúcsnak számító 2017-es év első feléhez képest tizenhárom százalékkal csökkent az idei első fél évben a használtautó-behozatal, de még így is Romániáé a legöregebb autópark az Unióban.

 

Fogyni látszik az érdeklődés a használt autók iránt az országban, a nem új kocsik behozatala tizenhárom százalékkal csökkent a két évvel ezelőttihez képest, az új autók eladása pedig 30 százalékkal nőtt, számolt utána a Román Autónyilvántartó (RAR). Az idei év első hat hónapjában 274 ezer külföldről behozott használt autóval jelentkeztek törzskönyvért a közlekedési hatóságnál. Korral kapcsolatos számai is vannak a RAR-nak, amelynek nyilvántartása szerint a Romániában forgalomban lévő autók 80 százaléka tíz évnél régebben volt gyártva, tehát van még mit behozni, ami a gépjárműpark korát illeti. E tekintetben Románia rekordernek számít az EU-ban, még mindig nálunk jár az utakon a legtöbb régi kocsi; a legfiatalabb autóparkja a kontinensen Luxemburgnak és Nagy-Britanniának van. Országon belül Moldva rontja leginkább a használt autók arányára vonatkozó statisztikát, ahol a legtöbb ilyet íratják forgalomba, négyszer többet, mint a másodiknak számító fővárosi-munténiai vidéken. Cristian Bucur, a RAR technikai igazgatója szerint az autók esetében mért 10–11 éves kor nem ad okot aggodalomra, mert ezek kopottak ugyan, de koruknak megfelelő kopásokat, elhasználódásokat fedeznek fel műszakiztatáskor a RAR mérnökei. Idős, de karbantartott gépjárművek érkeznek tehát nyugatról, ahol nem csak az autó rendben tartásához szükséges mentalitás van meg, de az anyagi háttér is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...