Csökkent a bejegyzett cégek száma
Utoljára módositva: 2014-08-12 09:40:08

 

Kevesebb új céget jegyeztek be az év első felében, mint a tavalyi év hasonló időszakában

Országos viszonylatban 23,64 százalékkal kevesebb céget jegyeztek be az idei első félévben, mint 2013 hasonló időszakában. Szatmár megyében a visszaesés mértéke 28,81 százalékos volt.
Az Országos Cégbíróság (ONRC) által közzétett féléves beszámolóból kiderül, hogy országos viszonylatban az elmúlt év első szemeszteréhez képest 2014 első hat hónapjában 23,64 százalékkal csökkent — 71 904-ről 54 905-re — a beíratott cégek, vállalkozások száma. Szatmár megyében ez év első félévében 818 céget jegyeztek be, mely 28,81 százalékkal kevesebb 2013 hasonló időszakához képest, akkor ugyanis 1149 új céggel lett több megyénkben. Országos viszonylatban idén 30 295 korlátolt felelősségű társaságot (kft.), 15 786 engedéllyel rendelkező magánszemélyt (PFA), 8246 magánvállalkozást (II), 439 családi vállalkozást (IF) vettek nyilvántartásba. Az adatokat elemezve jelentős visszaesés tapasztalható a 2013-as év hasonló időszakához képest az engedéllyel rendelkező magánszemélyek (27 759), magánvállalkozások (11 593) bejegyzését illetően, a kft.-k (31 826) és családi vállalkozások (550) esetében nem tapasztalható hasonló mértékű visszaesés. Szatmár megyében 2013 első félévében 501 engedéllyel rendelkező magánszemélyt és 192 magánvállalkozást vettek nyilvántartásba, ehhez viszonyítva idén hat hónap alatt 279 PFA és 116 II került bejegyzésre. A kft.-k esetében nem történt jelentős visszaesés, hiszen a tavalyi 445-höz képest idén 413 került a cégbíróság adatbázisába, a családi vállalkozások száma eggyel nőtt, idén 9 kezdte meg tevékenységét a tavalyi 8-hoz viszonyítva. Országos viszonylatban a legnagyobb mértékű visszaesés a cégbejegyzések terén Beszterce-Naszód megyében következett be (64,99 százalék), melyet Gorj (57,7%), Botoşani (55,36%), Fehér (53,29%) és Olt (51,39%) megyék követnek, míg a legkisebb visszaesés Kovászna (1,74%) megyében, Bukarestben (3,75%), Kolozs (9,17%) és Arad (9,58%) megyékben tapasztalható. Az ország egyetlen megyéjében: Ilfovban 4,88 százalékos növekedés következett be.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...